tiistaina, maaliskuuta 12, 2019

Tasty Japanin lohikuutiot



Mainio keino uuden kielen oppimiseen on yrittää saada selkoa kyseisellä kielellä kirjoitetuista ruokaohjeista. Yritän opiskella japania hiukan joka päivä, ja aina välillä vietän aikaa myös japaninkielisillä reseptisivustoilla.

Viime vuonna Japanissa asuessani seurasin Instagramissa ahkerasti Tasty Japan -kanavan ohjeita, joista kokeilulistalla ovat esimerkiksi matcha-valkosuklaakeksit.

Tätä lohiruokaa ennätin jo kokeilemaan. Alkuperäisessä ohjeistuksessa näitä tarjoiltiin tikun nokkaan aseteltuina suupaloina, mutta me keitimme kaveriksi riisiä, ja hyvin toimi silläkin tavalla:

Lohikuutiot (katso video-ohjeistus täältä)

pätkä lohifilettä kuutioituna

marinadi:
1 dl soijakastiketta
puolikkaasta sitruunasta puristettua mehua
25 g hienonnettua inkivääriä
4 hienonnettua valkosipulinkynttä (laitoin itse vähän vähemmän)
1 pitkulainen punainen chili pilkottuna (poistin itse siemenet)
ripaus suolaa (lopputulos oli aika suolainen, joten tämän ripauksen voi jättää poiskin)

ruokaöljyä
50 g juoksevaa hunajaa
seesaminsiemeniä
(koristeluun punaista chiliä, seesaminsiemeniä, kevätsipulia tms.)

Sekoita marinadin ainekset huolella kulhossa. Laita kuutioitu lohi joukkoon ja anna marinoitua liemessä (kulhossa kelmun alla) 15-30 minuutin ajan.

Kuumenna hiukan öljyä paistinpannulla ja kippaa lohimarinadi sekaan. Lisää pannulle myös hunaja ja seesaminsiemenet. Sekoittele ja anna kiehahtaa. Kun kastike alkaa muuttua paksummaksi, lisää lohipalat ja paista niin pitkään, että palat kypsyvät (kääntele välillä, jotta kastiketta tarttuu paloihin mahdollisimman tasaisesti). Tarjoile.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails