tiistaina, helmikuuta 26, 2019

Kuumat mojitotKävin helmikuun alkupuolella Sapporossa ja samalla tietenkin Sapporo Snow Festival -alueella, jossa pääteoksena oli tänä vuonna lumesta tehty Helsingin tuomiokirkko.

Samalla ehdin tietenkin katsella lumifestareiden ruoka- ja juomatarjontaa. Erityisesti kuumia mojitoja myyvä koju kiinnitti huomioni, ja ajatuksena oli käydä kojun kuumaa juomaa myöhemmin myös maistelemassa. Ajatus jäi kuitenkin sikseen, kun seuraavalla käyntikerralla satoi runsaasti kosteaa vaakaräntää, eikä alueella seisoskelu liiemmin houkutellut.Kotona talvimojitoja oli joka tapauksessa päästävä saman tien testaamaan:

Hot mojito (kuuma mojito)

4-6 cl vaaleaa rommia
puoli limeä per kuppi
tuoretta minttua, muutaman oksan lehdet per kuppi
sokeria (ehkä se sama 4–6 cl kuin rommiakin, tai jopa hieman reilummin)
kuumaa vettä

Teimme kuumat mojitot aika lailla täsmälleen samalla tavalla ja samoista aineista kuin perinteiset kylmätkin – korvasimme vain soodaveden kuumalla vedellä vesipannusta. Ehkä pienoinen säätöoperaatio kannattaa kuitenkin tehdä. Mielestämme ruokien ja juomien happamuus korostuu kuumassa, jolloin tarvitaan enemmän sokeria tms. vastamakua tasapainottamaan sitä, jottei kokonaisuudesta tule liian kirpeä. Niinpä näihin kuumiin versioihin laitettiin jopa tuplamäärän sokeria viileän version ohjeistukseen nähden.

Laita siis kupin pohjalle lohkottu puolikas lime, rommi, sokeri ja mintunlehdet ja survo seosta puunuijalla hetken aikaa niin, että limen mehu vapautuu. Kaada sitten päälle makusi mukainen määrä kuumaa vettä.

Sokeria voi vielä hyvin lisätä lopuksi, jos tuntuu, että tuli kuitenkin yhä liian kirpeää. Limen määrää ei kuitenkaan kannata pienentää, koska silloin juoman mojitomainen raikkaus kärsii. Lopuksi mojitot koristeltiin vielä pakastekarpaloilla.Kuumalla mojitolla ehtii vielä osallistumaan uudelleen virkistettyyn #kuukaudenruokahaaste'eseen, jonka aiheena ovat tässä kuussa sitrukset.

2 Comments:

At 28/2/19 19:19, Blogger Jael said...

Rommin ystävänä varmaan tykkäisin myös kuumista mojitoista:)

 
At 28/2/19 22:55, Blogger Rosmariini said...

Ällistyttävän hyvin nuo kyllä toimivat, vaikka ei olisi ikimaailmassa tullut itselle mieleen kokeilla!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails