lauantaina, huhtikuuta 05, 2014

AurajuustokalaLisääntynyt valo ja auringonpaiste ovat ilmeisesti tehneet tehtävänsä, kun mieli on askarrellut viime aikoina kesän ja savustettujen ruokien parissa.

Kesän tullen voisin ottaa kokeiluun savustetun aurajuustolohen, mutta nyt tässä vaiheessa tuli tehtyä lohta ihan vaan uunissa. Ohje on Perjantairesepti-sivuston maailman toiseksi paras kalaresepti:

Aurajuustokala

puhdas, ruodoton kalan filee
aurajuustoa
konjakkia
tilliä
suolaa
hunajaa

Asetellaan kalanfilee alumiinifolion päälle. Kiverretään folion reunat mehun valumisen estämiseksi. Fileen pintaan sivellään kevyesti hunajaa. Ripotetaan niinikään kevyesti suolaa (jollei ole jo etukäteen suolattu). Silputaan runsaasti tilliä fileen päälle ja lurautetaan vähän konjakkia perään. Lopuksi ripotellaan vahva kerros aurajuustoa matoksi kalan päälle.

Valmistelujen jälkeen kala laitetaan savustuspönttöön tai uuniin vuoassa. Lämpöä 180 astetta. Juusto pinnalla saa ruskistua hieman. Veitsen kärjellä voi tarkistaa fileen paksuimmasta kohdasta, että kala on sisältä kypsää. Valunut neste kannattaa lusikoida fileen päälle makunautintoa mehevöittämään.

3 Comments:

At 5/4/14 18:05, Blogger Minsku / bvg said...

Tuo on herkkua ! Ollaan tehty myös, mutta kiitos, tuo konjakki oli uusi juttu. Otetaan kokeiluun.....

 
At 5/4/14 18:11, Blogger Rosmariini said...

Konjakki toi makuun ovelan koukun.

Ruokaan lisätystä alkoholista tuli muuten mieleen murheenkryyni: Pasta alla Vodka -reseptit. Olen yrittänyt kyseistä ruokaa vuosien mittaan useita kertoja, enkä hyvällä tahdollanikaan hoksaa, että vodka toisi tomaattipastan makuun minkäänlaista uutta kulmaa.

Onneksi tomaattikastike on jo itsessään hyvää.

 
At 10/4/14 12:38, Anonymous Taina LHelin said...

Kuulostaa - ja silmät sanovat - että hyvää on! Hyvä tietää ,että on sinihomejuustoja ja sitten se yksi,aito suomalainen Valio AURA sinihomejuusto.

Kannattaa olla tarkkana, kuten AURA juustomestarit Äänekoskella ovat. Laadukkaan sinihomejuuston tunnistaa siitä, että siinä on maku ja rakenne(vaikuttavimpina asioina: maidon laatu, rasvapitoisuus, suola, sinihome marmorointi) sekä kypsytysaika (Valio AURA 6 viikkoa ja AURA Gold 3 kk) kohdallaan.

Aito AURA sinihomejuusto palkitsee ja tuo ruokaan sen kaivatun mehevyyden ja ihanan, pitään viipyilevän sopivan suolaisen ja happamen kirpeän maun.

Maukkaita AURA hetkiä!

Taina Lampela-Helin
Valio Oy, viestintä

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails