maanantaina, tammikuuta 14, 2013

Juusto-sipulileivät (Grilled Cheese & Onion Sanwiches)


Grilled Cheese & Onion -hampurilaiset ovat Rosmariinin suosikki. Paikallisen ravintolan pudotettua ne listaltaan päätimme kokeilla sandwicheja samaisilla täytteillä, ja vielä perinteiseen tapaan pannulla eikä voileipägrillissä.

Juusto-sipulisandwichit

maasdammer-juustoa
pari-kolme sipulia
tomaattia
salaattia
paahtoleipää
voita
suolaa, pippuria(, chiliä)

Siivuta sipulit ja paista ne makusi mukaisiksi pannulla: joko hieman kuumemmalla lämmöllä nopeammin ruskeiksi tai miedommalla pannulla ajan kanssa karamellisoiden.

Voitele sipulin paistuessa haluttu määrä paahtoleipäviipaleita kukin toiselta puoleltaan ja leikkaa maasdammer-juustosta leiville sopivia, vajaan sentin paksuisia siivuja. Samoilla vauhdeilla voi siivuttaa tomaatinkin. Itse tykkään tomaatista leivissä ja hampurilaisissa niin ohuina siivuina kuin vain suinkin osaan leikata, mutta tässäkin kannattaa tietenkin noudattaa makunsa opastusta.

Kasaa sitten leivät: alle yksi paahtoleipäsiivu voipuoli alaspäin, sen päälle reilusti sipulia ja maasdammeria, pari ohutta tomaatinsiivua ja suolaa & pippuria. Jos tykkäät tulisesta, voi perään vielä varistaa kuivattua tai tuoretta chiliäkin.

Laita päällimmäiseksi toinen paahtoleipäsiivu, tällä kertaa voipuoli ylöspäin. Voidellut puolet tulevat siis pinon ulkopinnoille. Paista sitten keskikuumalla pannulla kunnolla ruskeaksi molemmin puolin – eli muutamia minuutteja per puoli. Kannattaa välillä vähän kurkistella lastan avulla leipien alapintoja, sillä höttöinen paahtoleipä tuntuu paahtuvan huomaamatta ja sen kummemmin savuttamatta melko hiileksikin, jollei kokki ole tarkkana.

Kun leivät on kerran kääntänyt, voi niitä painella lastan kanssa kasaan melko kovinkin ottein. Täytteet tiivistyvät ja leivistä tulee mukavan napakoita. Ennen kääntämistä jos painelee, tahtoo päällimmäinen leipä repeillä ja menettää muotoaan.

Tarjoile leivät tuoreen salaatin kanssa hetimiten, rapeina suoraan pannusta.

9 Comments:

At 14/1/13 12:27, Blogger Virpi said...

Oijoi! Varmasti herkkua. Suorastaan lohturuokaa :)

 
At 14/1/13 13:31, Blogger Nanna said...

juusto, sipuli, tomaatti; munkin lempitoast!

 
At 14/1/13 14:38, Blogger hiutale said...

Aivan hillittömän hyvältä kuulostaa! Joskus tullut kokeiltua vastaavaa ihan kinkku-juusto-versiona, toimii niinkin.

 
At 14/1/13 17:16, Blogger Johis said...

Kuulostaa todella hyvältä! Itsellä tulee sipuli-juusto yhdistelmästä Englannissa vietetty aika mieleen, tosin siellä söin ihan kylminä leivät. Sipulina ruoho tai kevätsipuli ja sipulista, juustosta ja majoneesista mössö, joka vaan leivän väliin esim. salaatin kera. Oon joskus kotonakin tehnyt ja toimii!

 
At 14/1/13 18:53, Blogger Merituuli said...

ja kas - se sisälsi tomaattia :D

 
At 15/1/13 09:45, Blogger Rosmariini said...

Tomaattia tokikin! :)

 
At 21/1/13 21:48, Anonymous Nimetön said...

Onko teillä kiireitä? Täällä odotellaan päivän piristystä joka päivä (<--teidän blogia siis <3) Tsemppiä kylmään talveen Pastanjauhannat!!!

Sini

 
At 22/1/13 09:25, Blogger Martina said...

Mmmm, minä niin aion yllättää Henkan näillä leivillä. Ja itseni myös. :)

 
At 24/1/13 14:20, Blogger Johanna / Hellan ja viinilasin välissä said...

Onnittelut ykkössijasta!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails