sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Vuosi loppuu

Huh, olipa se vuosi. Kiirettä ja puuhaa on riittänyt siinä määrin, etten ole itsekään pysynyt perässä. Onneksi viihdyn töideni ääressä harvinaisen hyvin, sillä muussa tapauksessa olisin kaikkein tyytyväisimmilläni silloin, kun kalenterissani ei olisi juuri lainkaan merkintöjä.

Ennen joulua pyyhälsin vielä työmatkalle Tallinnaan, ja kuinka hyvää ruokaa siellä olikaan. Erityispisteet herkulliselle hapankaalille! Erityisen suositeltavia paikkoja olivat Von Krahli aed (Rataskaevu 8) ja Ribe, jossa tomaatti esiintyi erittäin edukseen annoksessa "Puhvelimozzarellajäätelöä ja tomaattia, tomaattihilloa, kypsennetty tomaatti, suolamanteleita, persiljapestoa, kuivatettua parmankinkkua".

Myös jälkiruoka (pehmeää vuohenjuustotahnaa, tyrnisorbettia, saksanpähkinöitä, puolukoita, marenkia, hunajasiirappia) oli oikein maistuva.






Puhelimen Instagram-kamera ei ollut selvästi aivan parhaimmillaan kaikkein hämärimmissä paikoissa.



Muita testattuja paikkoja olivat muun muassa Ö ja Olde Hansa. Tämä taisi olla Ö:n Kalamatsi goat cheese (Kalamatsi meierei kitsejuust):


Sitten tuli joulu. Lapsuuden joulut eivät ilmeisesti menetä viehätystään ikinä, koska kiiruhdin heti etsimään kuusesta ne perinteisimmät pallot ja pöydiltä ne lapsuudesta tutut liinat:


En ennättänyt suunnitella jouluruokia ollenkaan, mutta onneksi muut perheenjäsenet olivat laatineet jouluruokia urakalla. Ilman punasipulihilloketta ja saaristolaisleipää olisi jo tätä nykyä vaikea kuvitella joulupöytää.



Joulukirjana toimi Yann Martelin Life of Pi. Siis se tarina, jossa intialainen poika pelastautuu haaksirikossa tiikerin kanssa samaan pelastusveneeseen:



Tähän postaukseen pitäisi ehkä kirjoittaa ajatuksia siitä, miltä ruokavuosi 2013 mahtaa näyttää minun näkökulmastani, mutta rehellisesti sanottuna minulla ei ole aavistustakaan. Ennemminkin voisin pohdiskella sitä, mitkä ovat olleet vuoden 2012 luottoreseptini.

Mitä te, arvoisat lukijamme, olette syöneet kuluneena vuonna kaikkein mieluiten?

8 Comments:

At 30/12/12 21:45, Blogger Anu said...

Ihania kuvia! Tämän (etenkin loppu)vuoden suosikki on minulla ollut uunijuurekset tähän tapaan tehtynä: http://www.evitalehti.fi/blogit/fanni-ja-kaneli/paahdetut-juurekset-ja-chevresalaatti (Kiitos Fanni & Kaneli!)

Life of Pi on hieno kirja! Tulossa kai elokuvanakin pikapuoliin?

 
At 30/12/12 21:58, Blogger Rosmariini said...

Voih, nuo uunijuurekset palauttivat mieleen vanhan kunnon porkkanaisen talvisalaatin.

Life of Pi taitaa olla elokuvissa parhaillaan. Olen katsonut trailerin jo pariinkin kertaan. :)

 
At 30/12/12 22:09, Blogger Virpi said...

Ihania, herkullisia ruokakuvia!

Mä olen tänä vuonna oppinut tekemään omaan makuuni melko täydellistä kantarellikermakastiketta. Se tuli ekana mieleen, kun mietin mitä on tullut tehtyä usein.

 
At 30/12/12 22:12, Blogger Rosmariini said...

Kuulostaa kyllä melkoisen täydelliseltä. Onko siitä postausta olemassa?

(Minulla monesti ne kaikkein tutuimmat jutut ovat jääneet postaamatta kokonaan.)

 
At 30/12/12 22:53, Blogger Jael said...

Mukavia ruokaisia kuvia!
Minä olen tänä vuonna oikein kunnolla hurahtanut maa-artisokkaan,ja sitä tulen varmaan ahkerasti syömään ensikin vuonna.Etenkin pidän niistä hunajan ja chilin kanssa paahdettuna

http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/10/hunajaista-maa-artisokkaa.html

Oikein hyvää ja herkullista Uutta Vuotta 2013!

 
At 31/12/12 09:52, Blogger Virpi said...

Ei taida siitä talviaikaan purkkisienistä tehtävästä versiosta olla blogausta, mutta se on siis niin yksinkertaista, että pilkotaan sipuli ja purkki kantarelleja (koska omapoimimia ei ole pakasteessa), kuullotetaan voissa. Kun nestettä sienistä on haihtunut, lisätään loraus valkoviiniä ja lihafondia (tai kasvista jos kasvissyöjille). Kun viinistä suurin osa on haihtunut, lorotellaan kermaa kattilaan ja maustetaan mustapippurilla ja timjamilla. Annetaan keittyä kasaan niin että koostumus on omaan makuun sopivan sakea kastikkeeksi ja nautitaan mieluusti hyvän pihvin kaverina.

 
At 31/12/12 14:13, Blogger Rosmariini said...

Yaelian: Hmmm, maa-artisokkaan hurahtaminen ei kuulosta hullummalta. Ja sitäkin voisi tosiaan paahtaa!

Virpi: Tämähän onkin meikäläisen kannalta kätevää, kun bloggaat suosikkireseptisi täällä Pastanjauhannan kommenttilaatikossa. :D Kitos!

 
At 31/12/12 14:16, Blogger Rosmariini said...

Niin ja oikein onnellista uutta vuotta teille, ihanaiset kommenttilaatikon kävijät! Yritän kaikin keinoin tehdä ensi vuodesta entistä maistuvamman.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails