perjantaina, marraskuuta 30, 2012

Pikkujoulut Kokkeillaanilassa

Viime viikonloppuna vietettiin Kokkeillaanilassa ruokablogipikkujoulua ennätyksellisen suurella joukolla. Mukana olivat isäntäväen lisäksi Peruspöperölä, (Diplomi-)insinöörilä, Ainanälkälä, Sokerikukkasela, Kokkipottila, Ghettogourmet'la, mainiot vieraat kaukaa etelästä Uneliaksela ja Soppasilmukkala - sekä tietenkin Jauhantapajan väki.


Nyyttärityyppisellä rakenteella kun perinteisesti mentiin, nähtiin tarjolla myös ennätyksellisen runsas ruokalajien kirjo.


Alkuruokahenkiset annokset ja pikkusyötävät tarjoiltiin ensin. Niiden joukossa oli mm. piparimurulla maustettuja rieskarullia, lohi-saaristolaisleipää, poro-tuorejuusto-persikkalusikallisia sekä mangosalsalla (jossa oli mainio chili!) ja lohella täytettyjä croustades-kuppeja.




Kokkipottilan ja Soppasilmukkalan yhteistyössä nikkaroima joulunakkisiili herätti ansaittua huomiota ja toimi vielä loppuillan ruoka-aiheisen seurapelin vinkkitehtävissä.



Vähän joka välissä juotiin glögiä, kukin haluamillaan mausteutuksilla.


Uneliakselan Anna esitteli herkullisen yhdistelmän: juusto ja persimmon.


Pääruokaisammalla puolella nähtiin ainakin couscous-salaattia, Farangin tyyliin tehdyllä karamellisoidulla possulla päällystettyjä huikean hyviä leipiä, lempeää punajuurivuokaa, sieniä yrttimantelivoilla, Muonion hirveä, lohipastramia, mukavan chilistä ja tuhtia papusoppaa sekä muutamanlaista salaattia.











Jälkiruokiin siirryttäessä alkoivat kuvut olla jo sen verran pullollaan, että syöminen olisi ollut vaikeaa, elleivät tarjottavat olisi olleet niin herkullisia. Pöydässä nähtiin mm. Ainanälkälän erinomaisia, juuri oikealla tavalla suussa sitkuvia macaroneja sekä Sokerikukkaselan todella herkullinen, täyteläinen ja kaunis suklaakakku. En yleensä ole kovin kakkuihminen, mutta tämä maistui kyllä mainiosti. Ehkä syynä oli mainio tasapaino makeuden ja raikkauden välillä.



Illan hämärtyessä (no, Oulun korkeuksillahan se hämärtyi jo kauan ennen kuin kemut ehtivät alkaa) nähtiin jälleen Ghettolan jo perinteeksi muodostunut feuerzangenbowle, joka on yhtä paljon ohjelmanumero kuin maukas glögikin. Sokeritopan polttaminen Strohilla onnistui tänä vuonna erinomaisesti ja tuloksena syntynyt juoma oli maukas.


Insinööri-Pekka oli niinikään perinteilleen uskollisena taikonut jäätelökoneestaan herkullista, pehmeänmaukasta jäätelöä, josta hän viritteli täysiä vatsoja raikastamaan taidokkaat lautasannokset.

17 Comments:

At 30/11/12 09:56, Blogger Virpi said...

Oli kyllä niin huiput pilleet taas kerran <3

 
At 30/11/12 10:33, Blogger Rosmariini said...

Ja nyt ainakin tiedän loppuelämäni ajan, että keltainen hedelmä on sitruuna! :D

 
At 30/11/12 11:07, Blogger Minna Vuo-Cho said...

Oh vau, miten ihmeessä te pääsitte tuolista ylös noiden kemujen jälkeen ? Ihanan näköistä ruokaa - tosi paljon !

 
At 30/11/12 11:08, Blogger Virpi said...

Minä en ole aivan varma tuosta omasta paistinpannutietämyksestäni, ja olihan se haarukkakin tässä taloudessa vähän hakusessa :D

 
At 30/11/12 11:58, Anonymous Anonyymi said...

Oli niin lystiä! Mutta niin se vain voi olla ruokaorientoituneillekin persoonille vaikea käsittää haarukkaa tai sitruunaa tai paistinpannua, noita harvinaislaatuisia asioita :) Ainakin siinä vaiheessa iltaa.

Terveisin ei-jaksa-kirjautua-Kotiharmi

 
At 30/11/12 15:06, Blogger Jael said...

Oi mitä herkkuja,nyt tuli ihan kamala nälkä tätä lukiessa! Ja nuo croustades -kupit;ihania!saako sellaisia valmiina vai olivatko ne itse tehtyjä?

 
At 2/12/12 15:03, Blogger Minka said...

Oi juku, ihania herkkuja ja miten paljon! Nam! Onneksi aletaan kohta kokkailemaan, tuli nimittäin vaan enemmän nälkä näitä kuvia katsellessa :-)

 
At 2/12/12 19:51, Blogger Kardemumma said...

Blogissani olisi teille pieni tunnustus. Ja mikäli ettte satu olemaan kiertokirjeihmisiä, älkää huoliko, en loukkaanu vaikka ketju katkeaisi... ;)

 
At 2/12/12 22:37, Blogger Rosmariini said...

Minna: Hyvä kysymys. Etenkin kun söin esim. karkkipossuleipiä enemmän kuin yhden. :)

Virpi & Kotiharmi: Ehkä meidän järjenjuoksu on niin kehittynyttä, ettei se ymmärrä noin yksinkertaisia asioita!

Yaelian: Saa kaupasta valmiina!

Mimosa: Joo, blogiväki oli pannut taas parastaan.

Kardemumma: Kiitos! Mielelläänhän sitä jakaisi tunnustusta hyvästä työstä, pitääpä miettiä.

 
At 4/12/12 15:51, Blogger Virpi said...

Siitä sen täytyy johtua, että järjenjuoksu on niin kovin kehittynyttä ;)

 
At 7/12/12 11:36, Blogger Sofia said...

Aah, minkä näköiset kemut! Tuollaisten syötävien äärelle kun pääsisi :)
Mistä muuten tuon chilisen papusopan reseptin voi löytää?

 
At 10/12/12 12:09, Blogger Virpi said...

Sofia: Papusopan reseptin äärelle pääsee mun blogissa täällä:

http://peruspoperoa.blogspot.fi/2012/11/pikkujoulutunnelmia.html

 
At 11/12/12 19:26, Blogger Sofia said...

Kiitos Virpi :)

 
At 20/12/12 10:53, Anonymous Anonyymi said...

Ihanan näköistä ! Mitä oli lohikupposten täytteessä ?

 
At 30/12/12 21:29, Blogger Rosmariini said...

Ginissä marinoitua lohta, luullakseni. Pitäisi kysyä lisätietoja ghettogourmettilasta.

 
At 30/12/12 21:30, Blogger Rosmariini said...

Niin ja tuo Virpin papusoppa oli kerrassaan huippua, suosittelen!

 
At 20/2/13 18:57, Anonymous Anonyymi said...

Hei, olisko tuolle IIHANAN näköiselle suklaakakulle reseptiä jossain??
-Hansu

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails