lauantaina, lokakuuta 13, 2012

Pyttipannu on paras


Niinhän siinä kävi, että pikaruokakisan voitto meni Jannalle ja kesäkurpparipyttärille.

Jannan pyttis oli paitsi äärimmäisen herkullinen myös nopea ja muutamasta raaka-aineesta helposti valmistuva. Palkintona on siis Jamie Magazine (tai jonkin muun ruokalehden tilaus, valinnan mukaan).

Kiitos kaikille osallistuneille! Paljon hyviä ohjeita jäi kisan ansiosta jemmaan (moni alkupään testaus on vielä postaamatta taannoisten teknisten ongelmien takia, mutta eiköhän niidenkin kimppuun päästä jossain vaiheessa).

(Kuvassa pikaruokaa Berliinistä. Pakko fiilistellä vanhoja lomakuvia, kun seuraavan kerran ehdin itse lomailemaan vasta jouluna.)

4 Comments:

At 13/10/12 18:14, Blogger Janna said...

Eikä, en kestä, mahtavaa! :) Tulipa hyvä mieli, olin tietysti ihan unohtanut koko kisan. Suurkiitos, Jamie Magazine on mitä mieluisin tipahdus postiluukusta! :)

Pikaruokakisa oli ylipäätään ihan mahtava idea. Kisamerkinnän kommenttiboksissa komeilee niin mittava määrä kaikkea arjen pelastusta, että tulen vierailemaan siellä taatusti useaan otteeseen.

(Pikaruokaa Berliinistä -kuva nostatti melkoiset lomafiilikset pintaan itselläkin. Jouluna pääsen minäkin vihdoin maailmalle!)

 
At 13/10/12 18:39, Blogger Rosmariini said...

Onneksi olkoon vaan! Siinä se taas nähtiin, että pekonikortilla pelaaminen kannattaa. :)

Minunkin mielestäni kisa oli mahtava idea (heh). Kaikkien tämän maan asukkaiden pitäisi paljastaa omat arjen pelastajansa muidenkin käyttöön (ja mielellään tietenkin kaikki muutkin jemmassa olevat ruokaohjeet).

 
At 14/10/12 09:15, Blogger Janna said...

Pekoni sen teki! Ei vaan, koetin itseasiassa samaa systeemiä niin, että korvasin pekonin fetalla. Toimi!

Kannata paljastamista! Lähes tulkoon joka toinen päivä ulisen keittiössä nälkäisenä sitä, etten ole keksinyt mitään syötävää. Mietin taas, pitäiskö ruveta suunnittelemaan viikon ruokalistat etukäteen.

 
At 14/10/12 10:29, Blogger Rosmariini said...

Sitä jotenkin luulisi, ettei ruokabloggaaja (jolla on kilometrin pituinen reseptiarkisto) kärsisi tuollaisista ongelmista, mutta valitettavasti tuo ideoiden puutteeseen tuskastuminen on niin arkipäivää.

Tässä jauhantapajan pikaruokasuosikki vuosien takaa (pitäisikin kokeilla joku päivä, miltä tuo nykymakuun maistuu):

muutama kynsi valkosipulia
oliiviöljyä
paloiteltuja kirsikkatomaatteja ja/tai tomaattimurskaa yhteensä n. 200–300 g
1 sipuli
½-1 rasiallista tuoreita herkkusieniä
tomaattipyrettä
n. 100–150 g Ricotta-juustoa (puolisen purkillista)
aurinkokuivattuja tomaatteja n. 1/4–1/2 purkillista
mausteeksi suolaa, chiliä ja ehkä muutama rouhaus pippurimyllystä (muutakin voi laittaa, maun mukaan)
päälle parmesaania ja rucolaa

Kuullota viipaloitua valkosipulia ja siivutettua sipulia oliiviöljyssä. Sillä aikaa voit laittaa (suolalla maustetun) pastaveden lämpenemään.
Lisää kastikkeen joukkoon herkkusieniä ja paloitellut tomaatit. Anna keitoksen kiehua hetki ja lisää Ricotta. Ricottan sijaan voi käyttää esim. kermaa, jogurttia, kermaviiliä tms. Tässä vaiheessa pastavesi luultavasti kiehuu, joten voit laittaa pastan keittymään (suosituksena penneä: kastike menee mukavasti putken sisään ja tekee lopputuloksesta mehukkaan). Paloittele aurinkokuivatut tomaatit nin pieneksi kuin mahdollista ja sekoita kastikkeeseen mausteiden kanssa. Jos haluaa lisää tomaattisuutta, voit lisätä pyrettä. Kastike saa muhia pienellä lämmöllä siihen asti, että pasta on kypsää. Kaada pasta lautaselle, kastiketta päälle - ja pintaan vielä rucolaa ja parmesaanilastuja.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails