sunnuntaina, lokakuuta 07, 2012

Tacosalaatti (arjen pikaisia ruokia)

Muista nauttia... osallistui pikaruokakilpailuun tällä hauskannimisellä, nopealla ja lupausten mukaisesti maukkaalla reseptillä.

Kuten aineslistaa lukemalla saattaa jo päätellä, kyseessä on kulhoon kasattava kanasalaatti, joka maistuu TexMex-hengessä tacoilta. Kanan ansiosta se oli myös varsin ruokaisaa. Tämän avulla saa siis suuhunsa taco-kokemuksen ilman joka annokseen vaadittavaa näpräyshetkeä: nopeaa ja maukasta nälkäiselle!


Salaatti tuntui säilyvän yön yli jääkaapissa hyvin ja maistui seuraavanakin päivänä. Jopa nacholastujen kerros oli onnistunut eristäytymään muista täytteistä sen verran, että osa niistäkin oli pysynyt rapeina.

Exän exän tacosalaatti

salaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia
kermaviili & taco-dippiseos
taco sauce (tai jotain muuta salsaa, tulisuusaste oman maun mukaan)
300 g broilerin suikaleita, maustamattomia
taco-maustepussi (esim. Old El Paso)
150-200 g nachoja, suolattuja

Toimi näin: Sekoita tacodippi maustumaan.
Paista kana kypsäksi pannulla. Sekoita mukaan loraus vettä ja tacomausteseos, paista kunnes vesi on haihtunut ja tacomauste kuorruttaa kanapalat tasaisesti.
Pilko kanan kypsyessä salaatti, kurkku, tomaatti ja sipuli.

Kokoa salaatti isoon vuokaan:
- Kaada pohjalle nachopussi. Painele kämmenellä muutamia kertoja jotta suurin osa nachoista murskaantuu hieman pienemmiksi paloiksi.
- Kaada hiukan jäähtyneet kanapalat nachojen päälle
- Lusikoi salsakastike tasaisesti kanapalojen päälle.
- levitä noin puolet salaatista kanapalojen päälle.
- Ripottele tomaatin- ja kurkunpalat sekä sipuliviipaleet salaatin päälle ja ripottele päälle loppu salaatti.
- lusikoi tacodippi salaatin päälle mahdollisimman tasaisesti.
Jos maltat odottaa, anna makujen tasaantua n. 30 min jääkaapissa. Jos et, niin käy heti kiinni.

9 Comments:

At 7/10/12 19:10, Blogger Rosmariini said...

Vastaavan salaatin voi tehdä toki hitaamminkin. Esim. tomaattisalsan voi tehdä itse! <3

 
At 7/10/12 20:26, Blogger Virpi said...

Aika herkku pikasalaatti varmasti :)

 
At 7/10/12 21:22, Blogger Rosmariini said...

Joo, ja näppärä vaikka illanistujaisiin.

 
At 7/10/12 21:22, Blogger Rosmariini said...

(terveisiä vaan FB:n puolelle)

 
At 8/10/12 13:43, Blogger Erik said...

"- Kaada hiukan jäätyneet kanapalat nachojen päälle" :D

 
At 8/10/12 20:10, Blogger Rosmariini said...

Korjasin tuon varmuuden vuoksi, ettei joku vaan erehdy ryhtymään jäädytyspuuhiin. :D

 
At 10/10/12 22:24, Anonymous Geranium said...

Tätä syötiin meillä tänään. Sen verran sovelsin, että jätin kurkun pois, kun se ei yhdelle perheessä maistu, mutta silppusin joukkoon ruukullisen korianteria. Kerrassaan mainio sapuska. Tehdään takuulla toistekin.

 
At 11/10/12 20:56, Blogger Rosmariini said...

Mukava kuulla, että maistui!

 
At 18/10/12 22:41, Anonymous Anonyymi said...

Hyvää oli ja tarjoaa paljon muuntelemisen mahdollisuuksia.

 

Lähetä kommentti

<< Home


pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails