tiistaina, lokakuuta 02, 2012

Opiskeluruokaa


Moni osallistui pikaruokareseptikisaan opiskeluaikaisella bravuurillaan. Esimerkiksi Makuja kotoa -Heidi tehtaili kisaa varten vanhaa suosikkiaan feta-kasvispaistosta, joka sattuneista syistä taisi olla ensimmäinen testaamani kisaresepti.

Oliivin ystävä puolestaan osallistui kisaan oman opiskeluaikansa pikaisilla patongeilla. Minua ilahdutti ohjeessa erityisesti loppukommentti: "Jos juusto on avaamattomassa paketissa, niin ainekset tähän ruokaan voi ostaa ennen kuin on lähdössä reissuun. Kotiinpalatessa ei tarvitse sitten ensimmäisenä suunnata ruokakauppaan."

Aamen. Olen turhan monta kertaa kokenut sen hetken, kun kotiin palattuaan
a) astuu Oulussa lentokoneesta ja tuulenpuuska iskee räntäsateen naamalle
b) mieli ikävöi vielä matkakohteen maisemiin ja meininkeihin
c) jääkaapissa ei ole yhtään mitään syötäväksi kelpaavaa eikä kauppaan jaksaisi lähteä

Että jos vaikka muistaisin seuraavalla kerralla ostaa jotain hyvin säilyvää evästä kaappiin odottamaan.

Tonnikalapatonki uunissa

esipaistettu moniviljapatonki
tonnikalaa tomaattikastikkeessa
oliiveja
ananaspaloja
juustoa
oreganoa

Patonki halkaistaan. Päälle tonnikalaa, oliiveja, ananasta ja reilusti juustoa. Maustetaan oreganolla ja koko komeus 250-asteiseen uuniin. (Itse panin asteita 225 ja aikaa meni noin kymmenen minuuttia. Olin chilituulella, mistä syystä söin osan patongista Srirachan kanssa.)

Pastanjauhannassakin on ollut joskus ajat sitten puhetta opiskeluaikojen bravuureista. Minulla semmoinen oli esimerkiksi purjo-perunasosekeitto.

9 Comments:

At 2/10/12 22:33, Blogger Hannele said...

Miten totta tuo kotiinpaluulista. Onnkesi Oulussakin on nykyisin putket terminaaliin.

Minun bravuuri opiskeluaikoina oli andalusiankeitto.

 
At 2/10/12 22:38, Blogger Rosmariini said...

Tuubien takia tuosta kotiinpaluukokemuksesta tulee kyllä jotenkin vajaa. No, eiköpähän räntäsateesta ja tuulesta pääse nauttimaan viimeistään siinä vaiheessa, kun odottaa keskiyöllä kolmen vartin verran taksia tai bussia narusandaaleissa.

Mutta hei, miten tehdään andalusiankeitto?

 
At 2/10/12 22:58, Blogger saara said...

Ei vaikuta kovin halvalta :Ss esipaistettuja patonkeja ja vielä tonnikalaa! Hyvästä tonnikalasta saa maksaa 2e tai yli. Tänään tekemäni natchogratiinikin oli halvempaa. Oli muuten hyvää, netti on pullollaan ohjeita siihen

 
At 2/10/12 23:10, Blogger Rosmariini said...

Kääk, en kai mennyt epähuomiossa horisemaan hinnasta mitään. Ei näiden kisareseptien edullisia pitänyt olla vaan vaan pikaisesti valmistuvia ja yksinkertaisia.

Puolivalmisteita on nyt tämän kisan myötä tullut ostettua enemmän kuin vuosikausiin.

 
At 3/10/12 07:05, Anonymous Nimetön said...

Saara: ei tomaattikastikkeessa oleva tonnikala yli kahta euroa maksa, esim. Pirkalla hyvä ja hinta n. 1,5 e. LisäkSi jos tuohon ottaa kaksoispaketin patonkeja(moniviljaakin löytyy edullisesti), niin ei tuota ruoka kahdelle hengelle kalliiksi voi haukkua.

 
At 3/10/12 08:48, Blogger Sini said...

Heh, minulla yleensä sisko kuskaa lentokentältä kotiin ja hakee tullessaan kassillisen ruokaa tyhjää jääkaappia varten. Olen monet kerrat ollut iloinen tästä tavasta :)

Nämä pikaiset ruokaohjeet ovat kyllä hauskoja! Eilen tein itse pikaruokana pestopastaa - tuorepasta kiehumaan ja sillä välin nopea pinjansiementen paahto, siemenet basilikan ja parmesaanin kera kulhoon, oliiviöljyä ja suolaa sekaan ja surrur sauvasekoittimella. Kun pasta oli kypsää, pesto sekaan ja pinnalle vielä parmesaania. Voi että kun siitä tuli hyvää ja olin vähän itsekin ihmeissäni kuinka nopeasti se kävi :)

 
At 3/10/12 11:02, Blogger TiV said...

Moi! Minulla on aina pakkasessa juustoraastepussi tällaisia hätätapauksia varten :)
Terv. TiV

 
At 3/10/12 11:44, Blogger Hannele said...

Rosmariini, pidetään pliis putket. Se suloinen hetki ennen tuuleen astumista siirtää ajatukset lomasta arkeen, mulla ainakin (siis jos kyse ei ole työmatkasta, jolloin käy toisinpäin).

Andalusian keiton ohje pitääkin kaivaa arkistoista. Se on tomaatti(!)pohjainen keitto, johon tuli myös riisiä, ehket ei paljon muuta.

 
At 3/10/12 18:52, Blogger Rosmariini said...

Anonyymi: Mukava kyllä, kun nykyään löytyy tuota moniviljaakin patonkivalikoimista.

Sini: Ooh, kuinka kadehdittavaa. Loistosiskolle hurraahuudot ja mitali! :)

Nopsasti valmistuu myös valkosipulipasta. En ole tainnut koskaan tehdä siitä postausta.

TiV: Pitäisi ryhtyä kyllä vähän järjestelmällisemmäksi tuossa(kin) suhteessa.

Hannele: Tomaattipohjainen! Harmi, ettemme tunteneet toisiamme vielä opiskeluaikana (olisin yrittänyt päästä osingolle).

Oulunsalon lentoaseman laajennuksessa on kyllä suuren maailman meininkiä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails