sunnuntaina, syyskuuta 30, 2012

Pikaruokakisa etenee

Lupasin pikaruokakisan tulokset syyskuun loppuun mennessä, mutta pyörrän päätökseni ja lykkään juhlallista julistusta kisan voittajasta muutamalla päivällä eteenpäin. Monia ohjeita on testattu, mutta muutama mielenkiintoinen ruoka odottaa vielä maistamistaan.

Kisan pääpalkinto odottaa siis vielä jakamistaan, mutta lohdutuspalkinnon saaja on jo selvillä: Onnetar suosi Terhiä, joka pelastaa arkensa höyrytetyillä kasviksilla ja kalalla. Terhi palkitaan Tuomas Kyrön mainiolla Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike -kirjalla. Tässä kyseisestä kirjasta poimittu perunaresepti:

Sen piti olla yksinkertaista, mutta maailman parasta. Perunaa hieman viritetyssä muodossa. Saan minä kerran elämässäni irrotella.
Siihen sopi emännän keittokirjasta löytämäni resepti. Ensin keitettiin hiukkasen perunoita, sitten kaivettiin massa kuoresta ja se sekoitettiin ranskankerman ja aurajuuston kanssa. Sörsseli työnnettiin takaisin perunaan. Niitä hyvä rivi uuniin. Samalla tein virheettömän ruskeankastikkeen.

Ohjetta voisi soveltaa kahteen kertaan paistettuihin uuniperunoihin.

(Kuvassa toisenlaista pikaruokaa Tanskanmaalta, jossa muuten saattaa olla paljonkin mätää, mutta yksi asia ainakin toimii: Cock's & Cows. Joku voisi perustaa tänne Suomeenkin paikan, josta saisi saman katon alta erinomaiset hampurilaiset, mojitot ja maailman parhaat friteeratut sipulirenkaat.)

2 Comments:

At 1/10/12 13:05, Anonymous Anonyymi said...

Jei! Lohdutukset on kivoja nekin vaikka kunnia taitaakin jäädä saamatta. Tosin noita muita reseptejä selatessa se olikin aikalailla selviö. ;)

Kiitokset vielä tuosta kesäkurpitsa pyttipanny-ohjeesta, sillä pelastettiin viimeviikko!

Terhi

 
At 1/10/12 13:17, Blogger Rosmariini said...

Hyvä, että pyttäri maistui: hienoa saada hyvät ohjeet kiertoon.

Ja onneksi olkoon! Ei onnettaren suosikkina olo ole ollenkaan hullumpaa. :)

Pistätkö yhteystietoja sähköpostiin, niin saadaan palkinto matkaan?

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails