tiistaina, elokuuta 23, 2011

Mantelipanerointia ja kukkakaalipyrettä

Olen pitkän päivän jälkeen aivan katkipoikki, joten kirjoittaminen tahmaa nyt näköjään jo ihan alkumetreillä. Siitä huolimatta, että olen yrittänyt virkistää itseäni runsailla määrillä mustaa kahvia (tunnustettakoon, että kahvi on maistunut viime viikkojen aikana taas huomattavasti teetä paremmin).

Raskaan työn raatajille on tarkoitettu myös tämänkertainen ruoka, johon idean otin mainiosta Makeemman elämän eväät -blogista.

Mantelipaneroidut ahvenfileet houkuttivat testaamaan mantelin ja kalan yhteensopivuutta vähän uudessa muodossa. Minulla ei tosin ollut käytössäni mantelijauhoja vaan vähän rouheampaa tavaraa, mutta ihan hyvää tuli siitä huolimatta.

Ahvenet kuulostivat kätevältä kaverilta kukkakaalipyreelle, johon ohjeen otin Gordon Ramsayn Sunnuntairuokaa -kirjasta. Gordon tosin suositteli pyreen kaveriksi pannussa paistettuja kampasimpukoita:
Kukkakaalipyree

1/2 kukkakaali, noin 350 g, puhdistettuna
30 g voita
1-2 rkl maitoa
1 dl ruokakermaa

Irrota kukkakaalin kukinnot. Sulata voi kattilassa, lisää kukinnot ja kypsennä 3-4 minuuttia. Lisää hieman maitoa, laita kansi päälle ja anna kypsyä 2-3 minuuttia. Lisää sitten kerma ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Jätä kansi osittain auki ja keitä vielä muutama minuutti, kunnes kukinnot ovat pehmenneitä. Mausta reilusti (suolallako?, toim. huom.). Kaada kukkakaalit ja kerma monitoimikoneeseen ja anna moottorin käydä muutama minuutti, kunnes seos on tasainen. Kaavi astian reunat välillä puhtaiksi. (Tämä on paljon helpompaa silloin, kun seos on vielä kuumaa.)

9 Comments:

At 24/8/11 07:50, Anonymous geranium said...

Kukkakaalipyrettä on kokeiltava, hassua ettei ole tullut mieleenkään.
***
Mantelikuorrutus ahvenien päällä on varmaan myös namia. Kesällä kokeilin jonkun tv:n kokkiohjelman innoittamana seesamisiemeniä samaan tarkoitukseen ja ne ahvenet olivat tosi herkkua.

 
At 24/8/11 07:55, Blogger Rosmariini said...

Peruspöperölästä löytyi kukkakaalimuusista vähän vihreämpi versio.

Ja lisäksi blogikierroksella sattui vastaan samaisesta Sunnuntairuokaa-kirjasta peräisin oleva tomaatti-rakuunakastike! Miten ihmeessä en ole tuota hoksannut siitä kirjasta ollenkaan!? (sen taitto on kyllä hyvin sekava)

 
At 24/8/11 08:12, Blogger Virpi said...

Katsoinkin että ollaan oltu vähän samoilla kokkailulinjoilla kukkakaalin kanssa :)

Mantelipanerointi ei ois varmaan tullut koskaan mieleen, aika kiinnostava ajatus!

 
At 24/8/11 09:03, Anonymous Anonyymi said...

Kuulostaa ihan mielettömän hyvältä! Tätä on kokeiltava itsekin :) Sopii näköjään myös omaan vähähiilihydraattiseen ruokavalioon tuo panerointi :) Kukkakaalimousse on ihan ykköslisuke meidän pöydässä. Helppotekoinen ja maistuu paremmalle kuin esim. perunamuusi.

 
At 24/8/11 15:40, Blogger Laura said...

Kiitos reseptistä! Täytyy kokeilla, jospa pääsen eroon kouluaikaisesta mantelikala-kammosta.

 
At 25/8/11 09:07, Blogger Elina said...

Kalan tai vaikka kanan panerointiin sopii hyvin myös kaikenlaiset siemenet. Seesaminsiemenet taitavat olla se tutuin, mutta itse olen käyttänyt esim auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä myös.

 
At 27/8/11 07:15, Anonymous Tuuli going pescetarian. said...

Tämä pitää kokeilla, miltähän tofu maistuisi ahvenen sijaan....

 
At 2/9/11 18:12, Blogger Rosmariini said...

Olin ihan varma, että olisin kommentoinut tänne jotakin, minne lie kadonnut (oli takuulla jotain tavallista ylevämpää;).

Mutta hauska kyllä keksiä jauhoille ja perunalle vaihtoehtoja. Tänään kokkaan taas kalaa sekä sieniä (perjantai!).

 
At 11/9/11 15:49, Blogger Sonja said...

Itse olen mantelileivittänyt kanan fileitä. Mantelit ja persiljaa tehosekoittimeen. Sitten vaan leivitys, mutta korppujauhojen tilalle toi mantelijuttu. Mausteita tietysti maun mukaan, ihan parasta kanaa mielestäni. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails