maanantaina, elokuuta 08, 2011

Mansikkasalaatti

Paras mansikka-aika alkaa olla tältä vuodelta takanapäin, mutta viikonloppuna oli pakko päästä tekemään siitä huolimatta mansikkasalaattia. Sain nimittäin kokeilla salaattiin vähän aikaa sitten ostamaani vadelmaviinietikkaa.

Etikka ei tosin maistunut lopputuloksessa ollenkaan niin paljon kuin valkosipuli, joka jyräsi pikkuisen muita makuja alleen. Taisi tulla valikoitua sekaan vähän turhan iso valkosipulinkynsi. Mutta oikein mukava salaatti muuten:

Mansikka-fetasalaatti (ohje blogista Closet Cooking)

1 valkosipulinkynsi (raastettuna)
1/2 tl hunajaa
1/2 tl Dijon-sinappia
1/2 rkl vadelmaviinietikkaa
1/2 rkl balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
(romaine)salaattia (esim. revittynä)
(reilu) kourallinen mansikoita, viipaloituna
saman verran fetajuustoa (murusteltuna)
kourallinen manteleita (paahdettuna)

Sekoita kulhon pohjalla valkosipuli, hunaja, sinappi, etikat ja öljy. Kippaa kastikkeen päälle salaatti, mantelit ja mansikat. Sekoittele niin, että kastike tarttuu salaattiaineksiin kauttaaltaan. Murustele päälle fetajuustoa.

Fetan ja mansikan yhdistelmä on näköjään ollut viime aikoina maullaan. Samaten olen syönyt pekonia, mutta siitä aiheesta lisää parissa seuraavassa postauksessa.

6 Comments:

At 8/8/11 18:44, Blogger Virpi P. said...

Jotenkin tulisi mieleen jättää valkosipuli kokonaan pois, noista muistakin aineksista tulee kyllä ihana maku.

Olen löytänyt kunnon vadelmaviinietikkaa vain kerran ja se oli kyllä vaivan arvoista. Nyt on kokeilussa taateli-balsamicosiirappi, mutta se on aika makeaa.

 
At 8/8/11 18:53, Blogger Rosmariini said...

Totta. Itsekin mietin nyt jälkeenpäin, että nuo muut ainekset muodostaisivat mukavia vastamakuja ja makupareja.

 
At 9/8/11 10:20, Anonymous Anonyymi said...

Maistelinpa tässä taannoin samankaltaista salaattia, jossa oli jonkinlaista vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä mansikoiden ja salaatin kera. Oli hyvää :P

 
At 9/8/11 16:51, Anonymous Emma said...

Minä tykkään vadelmaviinietikasta, sopii moniin salaatteihin tosi hyvin. Aina välillä unohdan sen olemmassaolon mutta sitten sen taas löytää ja salaateissa on ihan uusi maku :)

 
At 9/8/11 19:21, Blogger Rosmariini said...

Tiinatuuli: Vuohenjuuston ja mansikan liitto on tosissaan aika makoisa. Ja vuohenjuuston ja minkä vaan liitto. :) Pääsin maistamaan vähän aikaa sitten taas lämmitetyn vuohenjuuston ja hunajan yhdistelmää, aijai.

Emma: Olisiko sinulla mitään erityisiä ohjeita, joihin vadelmaviinietikka sisältyisi? Pitäisi nyt opetella käyttämään sitä ihan tosissaan, ettei se vaan unohtuisi hyllyyn.

 
At 11/8/11 15:06, Anonymous Emma said...

Mä taisin ostaa pullon aikanaan johonkin tiettyyn ohjeeseen, taisi olla joku Glorian Ruoka&Viini-ohje. En vaan saa kuollaksenikaan mieleen, mikä se oli.
Sen jälkeen olen käyttänyt sitä salaatinkastikkeena ihan vaan öljyn ja pippurin kanssa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails