lauantaina, heinäkuuta 23, 2011

Blogipiknik

Kuten edellisessä postauksessa jo mainitsin, olen osannut arvostaa viime aikoina erityisen paljon hyvää ruokaa ja hyvien ystävien seuraa. Kumpaistakin lajia oli tarjolla tämän viikon maanantaina Ainolan puistossa pidetyssä blogimiitissä.

Paikalle oli saapunut tuttujen oululaisten Peruspöperö-Virpin, Insinööri-Pekan ja Potti-Hannelen lisäksi Campasimpukka-blogin Campasimpukka sekä Soppaa ja silmukoita -blogin Marja. Sekä tietenkin Oulu-miittien blogittomat vakiovieraat.

Olen aina sanonut kaikille, ettei blogimiitteihin tulemista tarvitse jännittää, eikä tapaamisessa tälläkään kertaa turhia pönötetty. Juttujen taso ei onnistunut pysymään korkealla edes vieraskoreuteen vetoamalla.

Minä olin puistoon mennessäni ihan mahdottoman alakuloinen, mutta illan mittaan mieliala nousi huomattavasti korkeammalle. Osasyynä voidaan pitää Hannelen pinaatti-fetatäytteisiä filokoreja sekä viininlehtikääryleitä, Campasimpukan pehmoisia madeleineleivoksia, Marjan kutkuttavaa kuskus-salaattia, Virpin mahtihyvää mansikka-mascarponemoussea, valkoviinisangriaa sekä sinihomejuustosalaattia, Pekan kesäistä mansikkagazpachoa, Bronxin herkullista perunasalaattia sekä R:n tomaatilla täytettyjä taikinakierteitä ynnä maailman hellyttävimpiä persikka-aprikoosimuffinsseja.

Kaipaamaan jäimme lattialle päätynyttä mansikkapiirakkaa sekä kolmentuhannen vuoden päästä valmistuvaa muumiosikaa.

Minulla ei ollut kokkausintoa ollenkaan, mutta sain sentään viipaloitua ainekset Voisilmäpelistä lainattuun kesäsalaattiin:
Mansikka-pähkinä-fetasalaatti

salaatinlehtiä
hieman rucolaa
fetajuustoa
tuoreita mansikoita
cashewpähkinöitä
kurkkua

balsamicosiirappia

Kaikki ainekset pilkotaan sopivan kokoisiksi ja ladellaan salaattimaiseen asetelmaan jollekin astialle. Cashewpähkinöitä voi paistaa hetken verran paistinpannulla öljyssä.


--
Seuraavan Oulu-miitin ajankohdaksi sopisi hyvin vaikkapa lauantai 24. syyskuuta. Muunkinlaisia ehdotuksia otetaan vastaan.

21 Comments:

At 23/7/11 14:13, Blogger Katarina said...

Raikas ja värikäs salaatti!

 
At 23/7/11 14:16, Blogger Rosmariini said...

Ei kyllä malttaisi luopua mansikka-ajasta!

 
At 23/7/11 14:16, Blogger Rosmariini said...

(sesongista siis)

 
At 23/7/11 22:14, Blogger Hannele said...

Parasta oli, että jaksoit alakulosta huolimatta tulla istumaan viltille. Vanhan sanonnan mukaan jakamalla suru puolittuu ja ilo kaksinkertaistuu. Tai jos edes murunen harmista vaihtui maanantaina iloon, niin jes!

 
At 23/7/11 23:02, Blogger Rosmariini said...

Täytyy myöntää, että etukäteen ajateltuna olisi ollut houkuttelevampaa kietoutua huopaan kuin istua sen päälle. Mutta onneksi sain raahauduttua paikalle, niin en jäänyt paitsi hyvästä ruuasta ja huonoista jutuista. :)

(ei kun kakkahuumori on oikeasti parasta)

Yläkulo valtaa onneksi alaa. Tänään olen mm. selaillut reseptejä ja miettinyt jo ihan arkisiakin juttuja. Minulla olisi täällä itse kasvatettua Aji Cristalia, joten pitäisi keksiä jotain kokattavaa. (Jos en keksi muuta, kiedon ne pekoniin.)

 
At 24/7/11 10:59, Blogger Janna said...

Ihanan kuuloisia herkkuja teillä taas! :) Mikään ei kyllä piristä alakuloa niin kuin ystävien seura ja hyvä ruoka, vaikka murheellisina aikoina usein tuntuu, ettei millään jaksaisi vaivaantua paikalle.

Haluaisin kovasti osallistua blogimiittiin, mutta olen tuolloin Tukholmassa. Mikäli ajankohta muuttuukin, yritän päästä mukaan.

 
At 24/7/11 11:25, Blogger Rosmariini said...

Muutkin ajankohdat käyvät. Syksyllä on vielä hyvin viikonloppuja vapaana. Esim. 17.9. tai miksei viikkoa aiemminkin. Jonkinlainen chilinkorjuujuhla on kuitenkin korvamerkitty syyskuulle kalenteriin.

Olisipa kyllä mukavaa nähdä sinut täällä Oulussa.

 
At 24/7/11 11:25, Blogger Virpi said...

Mun pitää vielä tarkistaa kalenteri mutta muistelen ettei ole tuolloin syyskuussa vielä mitään (jonakin lauantaina olen lupautunut työpaikan tapahtumaan työvoimaksi mutten nyt muista mikä päivä se oli).

Ihanaa että jaksoit tulla meidän kanssa höpöttämään! Juttujen taso oli sellainen että väkisinkin se vähän naurattaa vaikka miten ois alakuloinen. Ja onneksi pystyit maistelemaan ruokaakin, kun lastasin sitä nenän alle tarjolle :)

Yläkulo valtaa toivottavasti alaa jatkuvasti yhä enemmän <3

 
At 24/7/11 11:46, Blogger Rosmariini said...

Etenkin se huippuhyvä jälkiruoka-annos (tuoreine vadelmineen) palautti kyllä uskon elämään. :) En toinnu siitä ihan hetkeen.

Mutta viesteilläänpä sopivin päivä ja ryhdytään sitten taas järjestelypuuhiin. Ties kuinka hyviä jälkiruokia syyskuun miittiin taas saadaankaan.

 
At 24/7/11 23:30, Blogger Tuike said...

Näyttää erityisen herkulliselta!

 
At 1/8/11 17:53, Blogger Virpi said...

Mulle sopisi syyskuun lauantaista parhaiten tuo ehdottamasi 24.9. (myös 10.9. on mahdollinen, silloin vain olen päiväksi lupautunut tosiaan työpaikan lähiruokajuttuun torille mutta eiköhän sieltä sitten aikanaan poiskin pääsisi illanviettoa harjoittamaan). Lokakuussa puolestaan kalenteri on melko tyhjän oloinen.

 
At 1/8/11 17:53, Blogger Virpi said...

Ainiin ja koska tuolloin on jo syksy niin kenen luona pidetään miitti? Mä voisin periaatteessa (pitää vielä tarkistaa mieheltä) olla tällä kertaa emäntänä vuorostani ellei joku muu tarjoudu :)

 
At 1/8/11 18:19, Blogger Rosmariini said...

Minä voisin myös järkätä. Etenkin jos otetaan ajankohdaksi tuo 24. päivä, niin se osuisi aika hyvin yksiin blogisynttäreiden kanssa.

 
At 1/8/11 18:31, Blogger Virpi said...

Jes, no otetaanko 24.9. ja saat emännöintivastuun? :)

 
At 1/8/11 18:58, Blogger Pekka said...

Täällon syyskuu täysin vapaana. Alkukuusta voi olla jonninlaista eventtiä, kun pitänee omia synttäreitä juhlistaa. Syöminen niihinkin toki liittyy kovasti :P

Eli 24.9 miitti, ja alkukuussa (eka tai toka vkl, en todellakaan ala näin aikaisin suunnittelemaan!) saattaa olla kakkua tarjolla sen lisäksi? :D

 
At 2/8/11 08:09, Blogger Virpi said...

Olisipa Pekalla kakkutarjoilut syyskuun tokana viikonloppuna niin mullakin olis mahollisuus päästä paikalle :)

 
At 3/8/11 21:01, Blogger Pekka said...

Jaaha :D Son muutenkin lähempänä oikeaa päivää.

 
At 3/8/11 22:50, Blogger Rosmariini said...

Hieno homma! :)

 
At 3/8/11 23:04, Blogger Rosmariini said...

(otin tuosta parit omat kommentit välistä, kun tulivat väärillä tunnareilla)

 
At 5/8/11 10:03, Blogger Virpi said...

Mä jo ajattelinkin että ootko sää Rosmis vaihtanut tunnaria pysyvästi :o

 
At 5/8/11 13:08, Blogger Rosmariini said...

Juuen. Vaikkei sillä toki enää niin väliä olisi. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails