keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009

Pastanjauhantaa täyttää neljä vuotta!

Tänään tulee kuluneeksi neljä vuotta blogimme perustamisesta ja ensimmäisestä postauksesta. Tätä rataa kun jatketaan, niin blogi on hissi-iässä aikataulun mukaan 2017.

Juhlistimme hetkeä uudelleenlämmittämällä vanhan cookie-klassikon, perinteistäkin perinteisemmän Nestle Toll House -reseptin, viime aikoina useassa paikassa vastaan tulleella valkosuklaan ja macadamia-pähkinöiden yhdistelmällä. Laitoimme pähkinöitä 1/3 sattumien kokonaismäärästä eli 2,4 dl ja suklaata 2/3 eli 4,8 dl.

Valkosuklaana käytimme Tobleronen valkoista versiota, kun muuta kelvollista ei tuntunut lähikaupan hyllystä löytyvän. Se sopikin kekseihin aivan kelpo lailla, vaikka taitaakin olla enemmän natustelusuklaaksi suunnattu ja sisältää muutakin kuin pelkkää valkosuklaata. Tobleroneen liittyy kaiken lisäksi vahva tuliaissuklaan mielleyhde: jostain syystä tuntuu, että sitä kuuluu lähes sakon uhalla tuoda tuomisiksi tai viedä viemisiksi lentokentältä tai laivasta.

Kuten aiemminkin mainittu, täytteet, eli suklaa, pähkinät, karkit tms. valintasi mukaiset herkut, kannattaa jättää melko suuriksi palasiksi. Me yritimme suorittaa hienonnuksen tehosekoittimessa, mikä epäonnistui alkuun surkeasti ja ajoi takaisin perinteisten keinojen äärelle, veitsen ja leikkuulaudan ääreen. Tehosekoittimen rouhintatulos oli nimittäin täydellisen kaksijakoinen: osa sattumista oli yhä liian suurina palasina ja osa taas jauhautunut tunnistamattoman hienojakoiseksi möyhöksi.

40 Comments:

At 23/9/09 20:56, Anonymous Minde said...

Onnea neljästä mahtavasta vuodesta! Olette aika suuren työn tehneet blogin kanssa. Toivottavasti sama into ja rakkaus ruokaan jatkuu!

 
At 23/9/09 21:00, Blogger Pippurimylly said...

Kiitos kaunis, Minde! Aina kun tuntuu, että nyt on kaikki kokattu, löytyy jostain sitten yllättäen uutta ideaa, virtaa ja suuntaa - että eiköhän tässä into jatku!

 
At 23/9/09 21:00, Anonymous Kirsikka said...

Onnea nelivuotiaalle!

 
At 23/9/09 21:13, Anonymous Mimosa said...

Neljä vuotta on kunnioitettava saavutus! onnittelut sen johdosta! Onko vinkkejä aloittelijalle blogin ylläpitämisestä? :)

 
At 23/9/09 21:35, Blogger Geranium said...

Onnea nelivuotiaalle täältäkin - teidän blogia on mukava lukea!
***
Vähän keksiaiheella jatkan, jos yhtään olette salmiakin ja Dominokeksien ystäviä, kannattaa maistaa uutuusmakua Chili-salmiakki (vai olikohan se chili-lakritsi) Meillä paketti hupeni tänä iltana tosi nopeasti vaikka oikeasti oli ostettu viikonloppua varten.

 
At 23/9/09 22:21, Blogger Yaelian said...

Vau,tepäs olettekin olleet jo kauan olemassa! Paljon onnea 4-vuotiaalle kivalle blogille!

 
At 23/9/09 22:24, Blogger Nelle said...

Onneva vaan paljon siskokeitiönkin suunnalta :) Hurjasti teillä on ideoita riittänyt vuosien varrella!

 
At 24/9/09 07:32, Blogger Virpi said...

Minäkin onnittelen nelivuotiasta :) teistä on hyvä ottaa mallia ja pyrkiä itse samaan!

 
At 24/9/09 08:24, Anonymous Emma said...

Onnea leikki-ikäiselle! =D

 
At 24/9/09 08:31, Blogger -stjtr- said...

ONNEA ONNEA ONNEA VAAN!!! Perässä tullaan.

 
At 24/9/09 08:48, Blogger Timo said...

Onneksi olkoon, ja sama into jatkukoot seuraavat 40 vuotta!

Bloginne on virkistävä muistutus siitä, että myös kotimaisella kirjoitetuista blogeista löytyy todella laadukkaita helmiä. Reseptit, tekstit ja ennenkaikkea erittäin korkeatasoiset valokuvat piristävät monen elämää.

 
At 24/9/09 09:56, Anonymous Sanski said...

Onnea, onnea! Jatkakaa samaan malliin :)

 
At 24/9/09 10:42, Blogger Martina said...

Härreguuud, NELJÄ vuotta! Se on paljon se. Onnea, onnea, onnea vaan ja jatkakeehan samaan malliin! :)

 
At 24/9/09 10:47, Anonymous TiV said...

Vilpittömät onnitteluni ja kiitokseni monista, monista hyvistä hetkistä! :)

Rakkaat lapseni jättävät tyylilleen uskollisesti maistamatta kaikki, kaikki siemeniä, pähkinöitä ym. näkyvissä olevia lisäyksiä sisältävät leipomukset. Koska niissä "ei saa olla käpynöitä".

 
At 24/9/09 11:12, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kaikille! Vuoden päästä voisi järjestää vaikka jo kunnon synttärijuhlat (jotta varautukaahan siihen).

Olen tosissani toiveikas sen suhteen, että jossain vaiheessa jatkossa olisi aikaa kirjoitella tänne enemmänkin. Suunnitteilla on myös uutta ulkoasua ym. (johan näitä nurkkia on kyllästymiseen asti katseltukin), joten jatkoa seuraa.

 
At 24/9/09 11:34, Blogger Rosmariini said...

Niin ja olihan minulla muutakin asiaa:

Valkosuklaan ystävien kannattaa kurkistaa myös Vegemisiä-blogin taannoinen postaus aiheesta valkosuklaabrowniet. En nimittäin tiennyt, että noin houkuttelevan näköisiä leivonnaisia on olemassakaan.

Niin ja Mimosa kysyi vinkkejä ruokabloggaamiseen. Minun mielestäni kaikkein tärkeintä on löytää se oma juttunsa ja pysyä siinä. Eli kannattaa olla oma itsensä ja panna mahdollisuuksien mukaan myös omaa personaa peliin. Ruokablogit ovat keittokirjoihin ja -lehtiin verrattuna just siinä mielessä kivoja, että niihin kirjataan myös inhimillisemmät mokailut.

Itse luin VaroVaan-blogista Pastanjauhannan perustamista seuranneena päivänä kirjoituksen, jonka olen pitänyt mielessäni niinäkin aikoina, joina tänä homma ei olisi muuten jaksanut huvittaa:

"Vaanilan näkökulmasta katsottuna bloggaus on kestävyyslaji. Blogistanissa pitää luoda nimimerkilleen/asialleen identiteetti ihan samalla tavalla kuin missä tahansa olentojen välisessä kanssakäymisessä. Tulla sanaksi, kun lihaksi ei välttämättä voi. Ansaita luottamus lukijoidensa keskuudessa, olla olemassa, läsnä. Säilyä ja pysyä, blogata periaatteella ”teen tätä säännöllisesti, ihan kuin luen Hesariakin”, se on osa päivääni tai viikkoani. Ei noin vaan sovi hetken kyllämystymisen puuskassa deletoitua! Vaikka syntyisikin hetken päästä uudelleen jonain muuna, ei se jo syntynyt blogisuhde kuitenkaan jatku samassa hengessä siitä, mihin edellinen päättyi. Luottamus pitää ansaita uudelleen, vaikka kuinka viehättyisikin."

 
At 24/9/09 12:32, Blogger --KATA-- said...

Kiitos kaikesta tähänastisesta, onnea ja pitkää ikää!

 
At 24/9/09 12:49, Anonymous Pikkuenkeli said...

Onnea neljävuotiaalle! Olenkin joskus jotain ohjetta hakiessa ihmetellyt, että olenko jo tuolloin ja tuolloin kommentoinut - ja miettinyt, että kuinkahan kauan Pastaa onkaan jauhettu, vaan selvisihän se näin onnellisissa merkeissä! Toivottavasti jaksatte postailla, kokata ja kuvata vielä pitkään!

Ja mitä Tobleronen valkoiseen tulee, on sitä mielestäni vaikea löytää täältä Hgistä :o Laivalle en kumminkaan sen vuoksi lähde, sillä tuliaissuklaan "leimaa" Tobi edelleen kantaa...

Ja mahtaako banoffee olla ollenkaan niin iso juttu blogikeittiöissä kuin mitä tämänpäiväinen HS väittää?

 
At 24/9/09 14:47, Anonymous Anonyymi said...

Onnea mahtavista vuosista ja kirjoituksistanne!!

 
At 24/9/09 21:38, Anonymous Dj N said...

Onnittelut myös meiltä! Tehtiin teidän reseptiarkistosta synttäreiden kunniaksi mantelilohta ja hyvää oli :)

 
At 25/9/09 13:13, Blogger Rosmariini said...

Kiitosta Katalle, Pikulle, Anolle ja Nipelle! Mantelikala (ja pieni annos omega kolmosta) voisi tähän saumaan maistua minullekin.

Jauhannan etusivulla taitaa olla tälläkin hetkellä kuva banoffeesta (heheh), mutta ei se ole tainnut mihinkään ihan valtaiseen suosioon rynnistää suomalaisten ruokablogien puolella. Pitäisi joskus listata kaikkein suurimpia hittejä vuosien varrelta (siis semmoisia ruokia, joita on jossain vaiheessa kokeiltu joka toisessa blogissa).

 
At 25/9/09 16:12, Anonymous Nenna said...

Paljon onnea nelivuotiaalle blogille! Täällä tulee käytyä joka viikko useaan kertaan. :)

 
At 25/9/09 19:01, Anonymous Ingrid said...

(Laitoin jo kerran onnittelut, mutta hävisivät bittiavaruuteen...) Eli tuhannesti kiitos inspiroinnista, ihanista kuvista ja kauniista sanoista!
Ja nestle toll house on ollut suursuosikkini jo xx vuotta! Valkosuklaabrownie pääsee myös kokeilun alle. Ja erityskiitos siitä että suuri rakkauteni Ree Drummond eli The Pioneer Woman löytyi... mistäs muualta kuin täältä :)

 
At 25/9/09 19:34, Anonymous nutella said...

Onnittelut & kiitokset!!! Bloginne on aivan mahtava inspiraation lähde - ilman teitä olisi ainakin oma reseptivalikoimani paljon nykyistä ankeampi. Enkä olisi ehkä innostunut kokkailusta ollenkaan... Eli KIITOS ja PALJON ONNEA!

 
At 25/9/09 20:59, Anonymous Anonyymi said...

Terveiset pohjanmaalta ja Onnea! :)

 
At 25/9/09 21:01, Anonymous johanna_dxb said...

Niin ne vuodet vierii; ihania ohjeita on tullut monia!!!

Muuten, Singaporessa eraassa ravintolassa tarjottiin friteerattua ROSMARIINIa ranskalaisten perunoiden kanssa (voi olla etta oli uppopaistettu perunoiden kanssa), oli muuten aivan mielottoman hyvaa, suosittelen kokeilemaan, itse en ole viela ehtinyt...

 
At 26/9/09 10:10, Blogger Rosmariini said...

Kiitos! Ette arvaakaan, kuinka paljon piristätte meikäläisen päivää noilla sanoilla! <3

Friteerattua rosmariinia! :) Se kuulostaa vielä rankemmalta kuin rosmariinipaistos. Mutta pitääpä kokeilla seuraavalla uppopaistokerralla.

 
At 26/9/09 11:32, Anonymous Mimosa said...

Bloggausvinkit oli hyviä! kiitti niistä :)

 
At 26/9/09 13:43, Blogger Pippurimylly said...

Kiitos vaan vielä onnitteluista minunkin puolestani. Ihanhan tässä silmä kostuu :)

 
At 26/9/09 20:23, Anonymous lilla my said...

Kovasti onnea myös tältä hyvin satunnaisesti kommentoivalta, mutta joka postauksen kuola valuen ahmivalta lukijalta!!

 
At 27/9/09 11:46, Blogger Insanity_ said...

Onnea onnea vanhukselle ;) Bloginne on pysynyt mielenkiintoisena vuodeta toiseen, ja toivottavasti jatkatte bloggaamista vielä monen vuoden päästäkin.

 
At 27/9/09 20:09, Blogger Välispiikki said...

Onneaponnea myös Kulinaarimurulasta! Te olitte hyvin merkittävä syy siihen, että itsekin aikoinaan aloitin polkkaamisen.

Tykkeen teistä :-)

 
At 28/9/09 20:46, Blogger ylimuuli said...

Parrrrhaita muulin ootte kaikki, ootte kaikki, ootte kaikki, parhaita muulin ootte kaikki, ootte kaikki, kaikki: kooooookkkeii, ja fre-endeiiiiii! <33333 !!!

t. hullu muuli Hakaniemen torilaaksosta

 
At 28/9/09 23:33, Anonymous cele said...

Yritinkin jo kerran onnitella, mutta se näemmä katosi jonnekin bittitaivaaseen.

Siis onnea nelivuotiaalle! Perässä tullaan. :)

 
At 29/9/09 11:05, Blogger Rosmariini said...

Huhhuh, kuinka monella (tuhannella?;) ovat aiemmat onnittelut kadonneet taivaan tuuliin.

Mutta kiitos kaikille (allihopa), ihanat <3. Pitäisi nyt jossain välissä vääntää viidennen vuoden ekat postaukset eikä jumittua näihin keksijuttuihin.

 
At 29/9/09 12:45, Anonymous Anonyymi said...

Onnea ja kiitos nelivuotiaalle sivustolle! Nämä reseptit lähtevät heti paistumaan :)

Kootut ruokauutiset: http://kookas.fi/news/140

 
At 29/9/09 14:28, Blogger Anzku said...

Onnea onnea täältäkin! Itse olen postauksianne seuraillut vasta muutaman kuukauden ajan ja aivan koukussa olen! Koko nelivuotinen arkisto on selailtu läpi ja testattavia juttuja on iso pino! Kiitokset ja lykkyä tykö tästä eteenpäinkin!! :)

 
At 30/9/09 21:25, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, Anzku! Minä en ole hetkeen hoksannutkaan ammentaa muista ruokablogeista ideoita (paitsi teikäläisen jugurtin, joka tuli keittiööni jäädäkseen!), mutta yhtenä päivänä tein taas vähän kattavamman kierroksen.

Löysin esimerkiksi mahtavan omenaleivän ohjeen (onko kukaan kokeillut mitään vastaavaa?).

 
At 4/10/09 19:54, Anonymous Anonyymi said...

Hieman jälkijunassa, onnittelut nelivuotiaalle=) Perässä tullaan ihan näinä päivinä. Välillä mietin mihin ihmeeseen kulutin kaiken aikani ennen bloggausta;)

Kati
Hellapoliisi

 
At 5/10/09 10:13, Blogger Rosmariini said...

Vuosi 2005 oli kyllä aika hyvä vuosi... :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails