tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Luomutomaatteja ja lammashaaveita

Kyllästymisen uhallakin, vielä pari kuvaa Helsingin viikolta. Lasipalatsissa sijaitsevasta Eat&Joy-maatilamarketista on ollut niin paljon juttua joka puolella, että pakkohan se oli käydä katsastamassa. Paikan leipätiski olikin aivan mahdottoman houkutteleva. Ja tarjolla olleita luomutomaatteja olisi voinut ostaa huomattavasti enemmänkin, kun onnistuin syömään niitä paperipussillisen parissa päivässä.

Pienpanimoiden oluita emme innostuneet ostamaan ollenkaan (kantamuksia oli pitkän työpäivän ja kirjakaupassa käynnin jälkeen muutenkin riittämiin), mutta Työvoitto-goudaa lähti toki kimpaleen verran mukaan.

Tunnelmasta toiseen: Edellisen postauksen sushikimarasta tuli mieleeni Korea Housesta mukaan poimitut kimbapit, jotka näyttävät kovasti sushilta, mutta maistuvat miedommilta ja vähemmän etikkaisilta (seesamiöljy ja -siemenet ovat ilmeisesti Koreassa kova sana). Toisessa annoksessa oli erittäin maistuvaa kanabulgogia. Huomatkaa muuten Jauhantablogissamme aivan uusi kuvakulma, otettu suoraan ylhäältä!

Korea House on meille aiemmiltakin reissuilta tuttu. Sen sijaan Helsingin nepalilaisia ravintoloita emme ole testanneet vielä ollenkaan. Asiaa paremmin tuntevat tahot voisivatkin halutessaan vihjaista, kannattaisiko seuraavilla kerroilla suunnata esimerkiksi Satkariin tai vaikka johonkin muutamista Mount Everesteistä, joiden lammaslistoja innostuin jo alustavasti tutkailemaan?

(Seuraavassa postauksessa luvassa viimein taas ruokaohjetta.)

23 Comments:

At 1/9/09 23:55, Blogger Unknown said...

Aijaijaijai! Eat&Joy on niin mun feivöritti, ja täsmällisemmin Avikaisen ruisreikäleipä (sitä saa tosin muualtakin Hgistä, koska on kyse paikallisesta pienleipomosta) sekä lahtelaisen Limbun leivät. Seuraava leipäkokeilu onkin esitaikinajuttua, mutta lykkääntyy vähän tuonnemmaksi :(

Aika monet Hgin inkkarit/nepalilaiset on jo tullu koluttua niin lounas- kuin ilta-aikaankin. Aika on tehnyt osan tasolle tehtävänsä ja joku on parempi lounas- kuin ilta-aikaan (tosin kala-annoksista en voi lausua mitään). Viimeksi lauantaina kokeilin Hietalahdenkadun Aanganin. Lyhyesti sanoen: oikein mikään ei säväytä tarpeeksi. Olenkohan käynyt liikaa? :( Eli ensi-ihastus Namaskaarin (Manskun, ei pikaversiot) tarjontaa kannattaisi ehkä mennä pitkästä aikaa joskus katsastamaan...

Pikkuenkeli

 
At 2/9/09 00:20, Blogger Rosmariini said...

Sikäläiset leipomot ovat meikäläiselle näköjään koko lailla tuntemattomia. Pitääpä mennä saman tien googlettamaan Avikaista ja Limbua.

Namaskaar on sentään tuttu (nytkin sattui pari kappaletta ohikulkureittien varrelle).

(Olisin pistänyt sulle just pari tuntia sitten postia, jos gmail ei vaan jumittais koko iltaa. Toivottavasti tiistai sujui hyvin!)

 
At 2/9/09 08:00, Blogger Jael said...

Tuolla Eat& Joyssa kävin minäkin ollessani kesällä Helsingissä,kivoja juttuja sieltä löytyikin.
Oi miten upeilta näyttävät nuo Korea Housen annokset kuvassa!

 
At 2/9/09 09:28, Anonymous jossu said...

Kiitos viikonloppuvinkistä oululaiset, Korea House onkin vielä testaamatta.

Todellakin - Helsingin nepalilaiset ovat yksi murheenkryyni. Mausteisempaa ruokaa ei tunnu saavan millään, saati sitten kokonaisuudessaan onnistunutta ateriaa. Tuon Aanganin testasin viimeksi minäkin, ihan ok paikka, mutta ei säväyttänyt suuremmin täälläkään.

Ikävä tulee Tampereen intialaisia - jos siellä liikutte, piipahtakaa illallisella Nanda Devissä. Pesee mauillaan mennen tullen joka ikisen nepalilaisen Helsingissä.

 
At 2/9/09 09:31, Anonymous Mimosa said...

Ehdottomasti suosittelen nimenomaan Mt. Everestiä, ehkä erityisesti vielä Skattan paikkaa. Tandooriruokien ystävälle Kukhurako Sekuwa on aina varma valinta. :)

 
At 2/9/09 09:45, Blogger Unknown said...

Ihana kuulla Jossulta, etten ole yksin mielipiteeni kanssa - vaikka en osannut täsmentääkään syytä. Ja kiitokset myös Mimosalle, sillä juuri Skattan Mt. Everest on käymättä :D

Rosmis, Avikainen on niin vanha ja pieni leipomo, ettei sillä taida kotisivuja ollakaan. Toimii Kallion Franzeninkadulla, mutta leipää tosiaankin saa mm. myös Stockmannilta. Myöskään Limbulla (Leipomo Limbbu Oy) ei (vielä) ole kotisivuja, mutta seuraavan artikkelin olen löytänyt: http://www.lahdenuutiset.fi/Uutiset/Kaikki-uutiset/Paauutiset/Lama-ei-saikyta-Sopenkorven-leipureita-ja-kalustekauppiasta!

Ja meiliä olen odotellut ;) mutta GM jumi ti:na todella perusteellisesti...

Pikkuenkeli

 
At 2/9/09 10:07, Blogger Virpi said...

Hmm, tuo on kai nyt siis pysyvästi olemassa oleva kauppa tuo Eat&Joy? Pakko päästä itekin käymään siellä jahka seuraavan kerran Helsinkiin päin pääsee eksymään.

 
At 2/9/09 10:20, Blogger liibalaaba said...

Hei pastanjauhajat! :)
Helsingin nepalilaisista ravintoloista ehdoton ykkönen on Töölössä sijaitseva Mountain.
Yli kymmenen vuotta Helsingissä asuneena ja nepalilaisen ruoan suurkuluttaja (nam!) olen tähän tulokseen tullut.
Annokset ovat viimeisteltyjä (usein riisin päällä koristeena porkkanasta veistetty sydän tai muu kuvio) ja palvelu erittäin ystävällistä sekä ammattitaitoista.
Nykyisin ruokailen ainostaan siellä, koska kokemus ei ole koskaan pettänyt.
Suosittelen siis lämpimästi!

 
At 2/9/09 11:45, Blogger Rosmariini said...

Ai se leipomo on Limbbu eikä Limbu! :D

Kiitos kommenteista ja suosituksista! Pitääkin painaa saman tien mieleen tuo Mountain.

Sama säväyttämättömyysongelma taitaa vaivata monia Suomen kiinalaisiakin ravintoloita: annokset yritetään tehdä suomalaiseen makuun sopiviksi = niistä tulee helposti liian mauttomia ja mietoja.

Kiinalaisesta muuten tuli mieleeni, että olemme vierailleet viime päivinä ahkerasti Eat.fi:ssä. Siellä oli hehkutettu todella paljon Unioninkadulla sijaitsevaa Ravintola Cheniä. Olisiko ollut kokonaisarvosteluissa jossain vaiheessa jopa sijalla kaksi tms.

Niin ja minäkin luulin alkuun, että tuo Eat&Joy olisi vain jonkinlainen väliaikaistori, mutta kyllä se vaikutti siltä, että se on saattanut tulla jäädäkseen. Oma liiketila ja kaikkea.

 
At 2/9/09 12:22, Blogger Lila said...

Oi, gimbapia! Pidittekö kimchistä, sitä näkyy olevan kummassakin annoksessa? Olin Etelä-Koreassa kesällä ja kimchiin kesti kyllä tottua hetki, matkan loppupuolella se maistui jo hyvälle. Täytyy seuraavalla Helsingin reissulla käydä tuolla Korea Housessa, Tampereella kun korealaisia ravintoloita ei ole.
Gimbap oli Koreassa omasta mielestäni parhaimmillaan kolmionmuodossa ostettuna kaupasta, niissä oli muovi riisin ja merilevän välillä, joten merilevä oli pysynyt kuivana ja rapeana. Kolmion avaamisessa on oma tekniikkansa, josta löytyy näköjään youtube-videokin. Maukas välipala, lounaan korvikekin jopa.

 
At 2/9/09 12:23, Blogger Tuopillinen (Jouni Koskinen) said...

Otin tänne muutettuani tehtäväkseni koluta kaikki Helsingin nepalilaiset pikkuhiljaa läpi ja laittaisin omat rahani Kampin Mt. Everestiin. Tosin tuo edellä mainittu Mountain on vielä testaamatta.

Myöskään tuota Cheniä en ole testannut, mutta viime keväänä Dong Bei Hu muutti minun melko negatiivisen mielipiteeni kiinalaisesta ruuasta kertalaakista. Eat.fi:ssä sitä pidetään välillä "ylihypetettynä", mutta minusta se on jokaisen ylisanan arvoinen paikka.

 
At 2/9/09 14:17, Blogger Unknown said...

Kampin Mt. Everest on ok, samoin Mountain, jossa olen ravannut liiaksikin kun niin lähellä asun. Mutta: edelleenkään ei säväytä :( Mountainin palvelu on herttaisuudessaan omantasoista.

Kävin juuri pää-Namaskaarin lounaalla. Harmittaa, että olikin keskiviikko eikä torstai, koska olisin niin halunnut "jotain kookoskanaa". Lammas tuppaa tuottamaan liikaa ylläreitä ja kala-äyriäiskokeiluja en pysty tekemään, joten se on juustopalleroa tai kanaa. Jälleen kerran: ei säväyttänyt, paitsi kaiketi korianteri tulehtumishinkuista nieluani.

Mutta mitä Eat&Joyhin tulee, on se mitä varmimmin pysyvä juttu sillä perusteella, että - uskokaa tai älkää - sisustus on tilattu Harri Koskiselta.

Pikkuenkeli

 
At 2/9/09 19:35, Anonymous cinneamon said...

Suosittelen lämpimästi töölön Nordenskjöldinkadun Mountainia ja sen mountain chicken specialia, tai perus tuorenjuustoruokia (toimii ja on lounasaikaan tosiedullista). Jos haluaa syödä kevyemmin voi tilata puolet riisistä salaattina tai kokonaan salaattina ja mukana on aika ihana papulinssijuttu - tykkään siitä aina hulluna ja kaikissa nepalilaisissa sitä ei ole. Sitten jos haluaa mausteisempaa ruokaa (mielestäni nepalilaisen ei tarvitsekaan olla yhtä tujua) niin suosittelen taikuista mannerheimintien Thai mMnochraa ja kookosmaito-kana-curry annoksia sekä annankadun Mai Taita. Nam!

 
At 2/9/09 23:51, Blogger Jaana said...

Tsadin nepalilaisista Ratakadun Himalaya on oma suosikkini.

 
At 3/9/09 18:34, Blogger Meri, Helsinki said...

Kuulitteko, että Visa Nurmi kuoli eilen? :-( Eikös teillä ollut se Mojo odottamassa... Sniff.

 
At 3/9/09 18:49, Blogger Rosmariini said...

Kiitos taas kaikille kiinnostavista kommenteista! Pitäisi palata mahdollisimman pian Helsinkiin, niin pääsisi maistelemaan.

Kimchi on jännää syötävää. Pitäisi vähän perehtyä asiaan ja koittaa tehdä sitä joskus itse. Yhtenä yönä katsoin Rachael Rayta, joka teki seesaminsiemenillä, ruohosipulilla ja seesamiöljyllä höystettyjä kampasimpukoita + pannulla paistettua & maustettua salaattia, josta oli tarkoitus tulla ilmeisesti vähän kimchimäistä syötävää.

Ylimuuli: Just kesken tämän kommentin kirjoittamista kuulin (tai luin netistä) ja olen ihan äimänä. Mojoa tosiaan on täällä tällä viikolla luettu ja testaukseen meneviä reseptejä ruksittu.

 
At 3/9/09 21:53, Blogger Lotta said...

Minä suosittelisin kokeilemaan Annapurnaa Fredalla tai Pikku Nepalia Annankadulla!

 
At 3/9/09 22:47, Blogger Jussi Koiranen said...

Oi Korea Housen annokset osaavat näyttää herkullisilta. Tulee melkein ikävä Helsinkiä.

 
At 3/9/09 23:07, Blogger Rosmariini said...

Helsingissä on kyllä ihan käsittämätön määrä nepalilaisia ravintoloita!

Tuosta korealaisesta, tietääkö kukaan, mitä nuo litteät nyytit ovat tuossa salaattipedillä, kumpaisenkin rasian oikeassa yläkulmassa?

 
At 18/9/09 10:52, Blogger Bean and Crumpet said...

http://beansandcrumpets.
blogspot.com/2008/08/
there-you-have-it.html

Suht kattava arvio nepalilaisista :)

 
At 22/9/09 21:04, Anonymous Anonyymi said...

Nuo nyytit näyttää japanilaisilta gyoza-nyyteiltä. Yleensä ne höyrytetään ja sit vielä käytetään kuumalla pannulla. Koreassa niillä voi olla toinenkin nimi... esim. mandu. Googlaa gyoza tai mandu niin tietoa löytyy.

Jos haluatte noita enempikin maistella niin Helsingissä käydessä kannattaa käydä siinä eräässä Hakaniemen etnomarketissa, joka on suunnilleen siinä kohti mistä Sörnäisten Rantatie alkaa Hakaniemen hallin takana.

Siellä on suuri valikoima erilaisia aasialaisia nyyttejä pakasteena... enimmäkseen kiinalaisia dim-sum nyyttejä mutta myös gyozaa... ja kaikkea muuta eksoottista.

Terv. Mustekala

 
At 23/9/09 00:23, Blogger Rosmariini said...

No löytyihän täällä joltakin tietoa, kiitos paljon!

 
At 16/10/09 14:54, Anonymous Lettu ja Hillo said...

Helsingin nepalilaisia on tullut testattua tässä viime aikoina kyllästymiseen asti, kunnes pitkästä pitkästä aikaa menimme Himalayaan Ratakadulle! Suosittelen lämpimästi! Pieni ravintola on yleensä tupaten täynnä, mutta hyvin saimme pöydän klo 20 perjantai-iltana. Henkilökunta on ystävällistä ja ruoka tulee ripeästi. Annokset maistuivat tuoreelta ja olivat reilun kokoiset. Annokseni oli mukavan tulinen.
Mountainia Nordensjöldinkadulla on moni myös kehunut, mutta ei ole itse tullut käytyä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails