lauantaina, lokakuuta 27, 2007

Aurajuustoinen porohyydyke

Tätä sinihomejuustoista porohyydykettä tein viikon takaisiin minikekkereihin saaristolaisleivän kanssa tarjottavaksi. Itse en tästä ihan valtoimenaan innostunut (liiallinen itsekriittisyys omaa tuotosta kohtaan taisi vaivata taas), mutta vieraat tykkäsivät kovasti ja pyysivät reseptiä. Tässä se nyt sitten tulee.
Poro-sinihomejuustohyydyke

150 g sinihomejuustoa
purkki raejuustoa
purkki kermaviiliä
100 g kylmäsavuporoa
pala purjoa
nippu persiljaa
4 liivatelehteä

Silppua poro pieniksi paloiksi. Pilko purjo niin pieneksi silpuksi kuin ikinä kykenet. Silppua persilja. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pyöräytä juustot ja kermaviili monitoimikoneessa – ei liian hienoksi massaksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehuvassa vesitilkassa. Lisää liivate ohuena nauhana porojuustomassaan. Kumoa massa kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli. Tarjoile tummien viinirypäleiden ja paahdetun ruisleivän kanssa.

Ohje on otettu Outi Pakkasen reseptikirjasta nimeltään Porosta parmesaaniin – Anna Laineen keittokirja. Kyse on siis suomalaisen dekkarisankarin kotonaan kokkailemista herkuista (suomalaiset dekkarit eivät yleensä kuulu lempilukemistooni, mutta Pakkasta olen nyt muutaman kirjan verran lukenut, kun sitä joku täällä blogissa joskus muinoin minulle suositteli).

Samaisessa keittokirjassa on myös muita varsin houkuttelevia ohjeita. Ainakin kovasti kehuttua cappuccinokakkua voisin joskus sopivan tilaisuuden sattuessa testata.

10 Comments:

At 28/10/07 09:25, Anonymous Anonyymi said...

Kovasti sanovat savuporo+tuorejuusto+hunaja -yhdistelmän olevan hyvää lapinrieskan välissä *vink vink* :)

Teija

 
At 28/10/07 11:59, Blogger Rosmariini said...

Hunaja onkin tuossa yhteydessä uusi tuttavuus. Pitääpä painaa mieleen.

 
At 28/10/07 15:09, Blogger oliivia said...

Nam, eihän noista aineksista voi tulla kuin herkullista hyydykettä! Pitääpä kokeilla viimeistään joulupöytään...

 
At 28/10/07 15:42, Blogger Rosmariini said...

Joulupöytään tämä taitaa reseptin pyytäjilläkin päätyä. Itse ajattelin ajella jonkinlaisella lohihyydykkeellä. Sain viime vuonna joulun alla lukijoilta sen verran loistavia vinkkejä joulupöydän kala-alkupaloihin, ettei niitä voi jättää kokeilematta. Esim. glögi-sinappikastikkeella hunnutettua graavilohta voisi tesmata jo ennen jouluakin.

 
At 28/10/07 22:58, Blogger Meri, Helsinki said...

Ehkä mullekin koittaa vihdoin joulu, jolloin menetän sydämeni jouluruoille... Ennen pidin vain riisipuurosta (aattoaamun perinne! oma riisipuuro uuniin ja lenkille, sit kotia syömään :-P) ja lohesta, viime jouluna alkoivat maistua yksi sun toinenkin. Silti vielä varauksella, mutta tänä joulunahan voin päräyttää itse osan menusta kasaan! :-D

 
At 29/10/07 19:10, Blogger oliivia said...

ooh, laitahan tosiaan testiin ja eetteriin tuo lohiresepti jo ennen joulua, kuulostaa niin hyvältä että tässähän menee koko joulupöydän alkupalaosasto vallan uusiksi!

 
At 29/10/07 20:58, Blogger Rosmariini said...

Kiva päästä kyllä tänä vuonna seurailemaan teikäläistenkin pikkujoulu- ynnä joulukokkailuja!

Kalavinkkiä kannattaa kurkkia tämän postauksen kommenttipalstalta. Viime jouluna kokeiluun lähtikin jo limesilli ynnä lohicarpaccio. Kerrassaan herkullisia kumpainenkin.

 
At 29/10/07 23:01, Blogger arleena said...

Päätinpä minäkin kommentoida, kun tuolta luetuimmat blogit -listalta napautin blogin auki.

Olipas makoisalta kuulostava porohyydyke. Itsenäisyyspäivänä sopivaa tarjottavaa. Voisi olla joulupöydässäkin ellei ole jo liikaa rasvaa tulossa muista perinneherkuista.

 
At 2/11/07 09:08, Blogger oliivia said...

Rosmis, kiitos kommenttilinkistä! tuoltahan löytyi vaikka mitä herkkuja.
Tämä lienee nyt ihan väärä paikka joulukalakeskustelun pidentämiselle, mutta itse tykästyin glögisilliin pari vuotta sitten jouluna. Sitä ennen en koskaan oikein tykännyt sillistä.
Ohjeistusta löytyy täältä:
http://www.boyfood.fi/index.php?sivu=5&cmsshow=30;resepti

 
At 2/11/07 09:57, Blogger Rosmariini said...

Minun mielestäni tämä on juuri oikea paikka jouluruokasuunnitteluun ja kalakeskusteluun. :) :) Päivälleen tasan vuosi sitten taisin ottaa jo varaslähdön jouluun.

Glögisilli pitää ottaa tänä jouluna tutkailuun! Limesilli oli viime vuonna sen verran positiivinen yllätys, ihanaa etenkin ruisleivän päällä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails