keskiviikkona, elokuuta 15, 2007

Jotain uutta... ja jotain vanhaa

Etten ajautuisi liikaa pääkaupunkiseudun ruokatarjonnan ylistämiseen, päätin omistaa pitkästä aikaa pienen sanasen myös oululaiselle ravintotarjonnalle. Ouluun avattiin nimittäin joskus pääsiäisen tienoilla uusi intialainen ravintola (järjestysnumeroltaan Oulun toinen) nimeltään Royal Garden Indian Cuisine. Paikan rogan josh -annos on onnistunut sulattamaan pastanjauhannan nimiin vannovan sydämeni ihan kokonaan. Maustesikermä on sapuskassa selvästi erottuvaa korianteria myöten erittäinkin mielenkiintoinen. Hyvää etenkin broileriversiona:

Rogan josh voittaa tätä nykyä jopa aikaisemman intialaissuosikkini kanavindaloon, jonka ohje muuten löytyy Vegemisiä-blogista. (Tämän uudemman intialaisen ravintolan vindaloota en ole uskaltautunut testaamaankaan, koska tähdityksestä päätellen se voi olla meikäläisen makuun vähän turhankin tulista.)

Yksi Oulun perinteisimmistä pizzerioista, Torikadulla sijaitseva Da Mario on sisustanut sisätilansa uudelleen. Perinteisten punavalkoruudullisten pöytäliinojen puutteesta huolimatta pizza näytti maistuvan seurueellemme entiseen malliin, kun paikassa muutama viikko sitten ruokailimme. Kuvaan päässeen pizzan päällysteenä näyttäisi olevan tonnikalaa, ananasta ja aurajuustoa.

10 Comments:

At 15/8/07 23:33, Anonymous Nimetön said...

Vierailimme Oulun reissullamme kyseisessä Intialaisessa ja palvelu sekä ruoka oli aivan älyttömän hyvää!!

 
At 15/8/07 23:37, Anonymous Nimetön said...

Niin ja pakko vielä tuosta tulisuudesta mainita, että mies tilasi juuri tuota Vindaloota jollain extra-chilillä ja siinä tarjoilija ihmetteli, että oletko ihan varma. Mies sanoi, että kyllä ja jos löytyy tulisempaa niin antaa tulla.

Tarjoilija mietti hetken ja kysyi, että saako olla suomalaista, "jotain mitä en muista" vai intialaista ja mies siihen, että tulisinta mitä löytyy. Siis tätä ei saa ellei kysy.

Mies söi, hikoili aivan tuhottomasti ja siinä kokki ihmetteli, että olihan asiakas! Tarjoilijakin tuuletti, että voitti kokin kun toi vielä nuo extra-chilit ja kaikki upposi.

Siis metka paikka :) ja minulle riitti ihan tandoori-kana.

 
At 16/8/07 00:07, Blogger Rosmariini said...

Tuon kertomuksen jälkeen on kyllä ihan pakko uskaltautua maistamaan itsekin sitä vindaloota! Tosin extra-chilit voisin jättää ainakin ensi kokeilulla väliin. :)

Tandoorikanaa taitaa muuten olla tuossa ylimmässä kuvassa? Sitä saa muistaakseni joko luiden kanssa tai ilman.

 
At 16/8/07 09:39, Anonymous Nimetön said...

Nämä vinkit täytyy muistaa sen kerran kun pääsee/tulee Oulussa käytyä! Toivottavasti paikat saavat hyvän vastaanoton, jotta ei ravintolakilpailu pyyhkäise niitä pois Oulun yrityskartalta...

 
At 16/8/07 09:50, Blogger Rosmariini said...

Toivotaan tosiaan. Tuo intialainen ravintola kuulostaa olevan tällä hetkellä niin monen suosikkipaikka, että uskoisin sen menestyvän jatkossakin.

 
At 16/8/07 14:28, Anonymous Nimetön said...

Itsekin positiivisesti yllätyin tämän Oulun "toisen" intialaisen kohdalla. Nam.

Olenkin tässä jo jonkin aikaa seuraillut blogianne, mutta en ole tohtinut aiemmin kommentoida.

On kiva seurata toisten oululaisten kokkailuja :)

 
At 16/8/07 17:51, Blogger Rosmariini said...

Tuo uusi intialainen osoitti kyllä omasta mielestäni sen, että Oulussa olisi tilaa muunkinlaisille ravintoloille kuin kiinalaisille ja pizzerioille. Vaikka onhan niitä nyt joitakin vähän tavallisuudesta poikkeavia tullukin; marokkolainen ravintola muutama kuukausi sitten ja sitten se libanonilainen siinä Kauppurienkadulla.

Mukava muuten, kun uskaltauduit kommentoimaan. Tervetuloa vaan toistekin!

 
At 16/8/07 23:30, Anonymous Nimetön said...

Indian Cuisine on aivan loisto paikka: viihtyisä, visuaalisesti erittäin miellyttävä sisustus, pätevä ja luonteva palvelu ja uskomattoman halvat hinnat! Niin ja ruoka todellakin parhaimpia intialaisruoka kokemuksiani, ja niitä on elämän aikana kyllä ollut...

 
At 17/8/07 10:33, Blogger Rosmariini said...

Ravintola on kieltämättä melkoisen tunnelmallinen, ja palvelusta tosissaan plussat! Kerran laativat kahdelle nälkäiselle ruokaa kotipakettiin, vaikka sulkemisaika oli käsillä jo kymmenen minuutin kuluttua. Voi vain kuvitella, kuinka kylmä vastaanotto jossain ketjupaikassa olisi ollut siinä vaiheessa...

 
At 18/8/07 17:24, Blogger Maurelita said...

Aaaaaaaaaah, vannoutuneena intialaisruuan ystävän tuota vindaloota pitââ kokeilla !

=D

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails