keskiviikkona, elokuuta 01, 2007

Granaattiomena-rucolasalaatti

Onnistuin viimein saamaan käsiini suomalais-kyproslaisen Tessa Kirosin viime vuonna ilmestyneen keittokirjan Hillasoilta oliivilehtoihin: ruokaohjeita maailmankylästä. Kirjassa oli kosolti hyviä reseptejä niin Suomesta kuin Kreikastakin (suomalaiset lihapullat ja korvapuustit esiintyivät edukseen souvlakin ja moussakan rinnalla), mutta itse juutuin kirjan Italia-osastolle ja nappasin sieltä kokeiltavaksi tämän rucolasalaatin ohjeen:

Balsamiviinietikalla höystetty rucola-parmesaani-granaattiomenasalaatti (2 annosta)

1 suuri mehevä punainen granaattiomena
80 g rucolaa, huuhdottuna, valutettuna ja varret poistettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
40 g parmesaania, lastuina

Halkaise granaattiomena. Poista ja säästä toisen puolikkaan siemenet; varo ottamasta mukaan valkoista sisäkuorta. Purista toisesta puolikkaasta mehu sitruspusertimella. Asettele rucola kahdelle lautaselle.
Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy ja balsamiviinietikka ja vatkaa joukkoon granaattiomenamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele granaattiomenan siemenet ja parmesaanilastut rucolan päälle ja kruunaa annokset parilla ruokalusikallisella balsamiviinietikkakastiketta. Tarjoa heti.

Granaattiomenan siementäminen oli odotettua helpompaa, ja punaiset siemenet näyttivät salaatissa varsin herkullisilta, mutta hedelmän maku oli loppujen lopuksi yllättävän mieto. (Tai sitten onnistuin saamaan käsiini harvinaisen mauttoman yksilön.) Pitää kokeilla jolloinkin uudelleen, vaikka vähän runsaammalla parmesaanilla.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails