tiistaina, elokuuta 14, 2007

Grillatut munakoisotornit

Puuhasimme kesäloman viimeisenä viikonloppuna kyläilemässä olleiden kavereiden kanssa syötäväksemme munakoisotorneja, mutta en ole saanut laadittua kyseisestä ruokalajista minkäänlaista blogikirjoitusta. Nyt kun Limepippuri postasi sen verran samantapaisen sapuskan (ja vielä samaan tapaan nimetynkin!), niin päätin esitellä viimein omankin tuotoksemme.

Me emme kaataneet torniemme päälle rucolakastiketta vaan grillissä paahdetusta paprikasta valmistettua soosia, joka syntyi seuraavasti: Mustuneet paprikat jätettiin muutamaksi minuutiksi muovin alle levähtämään, minkä jälkeen ne kuorittiin sekä poistettiin niistä siemenet. Paprikanliha pantiin tehosekoittimeen, lisättiin ruokalusikallinen oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Sitten vain sekoitettiin.

Munakoisoviipaleiden välissä oli samaisen paprikakastikkeen lisäksi mozzarellaa ja basilikaa ja mahdollisesti jotain muutakin. (En ole varma, koska taisin lekotella siinä vaiheessa jo ulkosalla grilliä vahtimassa. Olen kaikesta päätellen kyllä kerrassaan kelpo emäntä.)

Koisoja olisi voinut grillata vähän pitempäänkin (viipaleita grillattiin alkuun ilman täytteitä ja lopulta täytteiden kanssa), mutta ihan hyvin ne kyllä maistuivat meikäläiselle noinkin. Ohjeistusta on otettu Weberin Real Grilling -grillauskirjasta.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails