maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Melonisalaatti

Teimme viikonloppuna veneretken merelle, ja mukaan piti tietenkin tehdä evästä, kuinkas muutenkaan. Salaatiksi tein Erään Saaran ohjeistamaa melonisalaattia, jonka ohjetta olen jemmannut maaliskuusta asti mansikka-aikaa odotellessani. Ohje sisältää tällä kertaa myös äänitehosteet:
Ihan ässä hedelmäsalaatti on sellainen, johon tulee verkkomelonia, cantaloupe-melonia ja vesimelonia sekä mansikanpuolikkaita. Sitten (*lor*) lorautetaan inkiväärisiirappia (saa ainakin Stockalta... mitäpä ei saisi Stockalta!) ja kuohuviiniä kostukkeeksi. Miksipä ei vähän ehkä sitruunamehua (*splösh*), että tulee lisää särmää. Laitetaan laukkuun spray-kermavaahtoputelin kanssa ja nautitaan puistossa kylmän kuohuviinin (*glug*) kera.

Suosittelen kokeilemaan, koska kyseessä voi hyvinkin olla kesän paras hedelmäsalaatti. Eväsrepustamme löytyi toki muutakin, mutta siitä lisää lähipäivinä.

7 Comments:

At 4/6/07 21:34, Anonymous Anonyymi said...

Ihanan näköistä. Mansikoita odotellessa... =)

 
At 4/6/07 23:29, Blogger Eräs Saara said...

Jipii! Olen otettu. Mukavaa, että piditte.

 
At 5/6/07 16:02, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset vaan vielä kerran mansikkaisesta makuelämyksestä! Myös inkiväärisiirappi oli jännä tuttavuus. Ehdin jo katsastella sille muitakin käyttötarkoituksia. Inkivääriteetä voisi ainakin kokeilla.

 
At 5/6/07 23:16, Blogger ainailona said...

Upean ihana salaatti meidän juhannusmenuun, kiitos.

Samalla pahoittelen, että aivan upeasti organisoimanne blogitällit elokuussa täällä "etelässä" menevät Vaanilan osalta ohi, koska olemme silloin juuri lomalla ihan muualla.

Olen silti varma, että hubaa Helsingin seudulla riittää silti ja ajatus on todella HIENO, kiitos. Pastis on istituutio; jippii!

 
At 6/6/07 00:16, Blogger Rosmariini said...

Kääks, jos olisin arvannut, että Vaanilan päässä voidaan harkita osanottoa, niin olisimme säätäneet sopivan päivän vaikka mittatilaustyönä! Mutta äkkiäkös täältä liikahtaa sinne samoissa tarkoituksissa toisenkin kerran joskus tulevina kesinä. (Ja sieltä tänne!)

 
At 7/6/07 17:26, Blogger Kajsa said...

Testailimme pirteän kuvan innoittamana ja kyllähän se kulhosta katosi. Täälläpäin taidetaan valita reseptit pelkkien kuvien perusteella. Aikas makoisaa oli hän.

Joko pastanjauhannassa on noteerattu uusin Image-lehti ja siellä esiintyvä juttu ruokablogeista. Yksi suomalainen blogi oli mainittu nimeltä jutussa ja kunnia osui teidän kohdallenne ;)

 
At 7/6/07 17:55, Blogger Rosmariini said...

Hitsi, kun kävin just kirjastossa, mutta sivuutin lehtihyllyn autuaan tietämättömänä moisesta maininnasta. Pitänee metsästää irtonumero jostain.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails