lauantaina, helmikuuta 03, 2007

Ikeassa

Vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka on onnellisesti takanapäin. Käytiin vallan Ruotsissa asti - jos kohta niin lähellä Suomen rajaa kuin mahdollista. Kun pohjoisin Suomikin on nyt viimein (yhdessä pohjoisimman Ruotsin kanssa) siirtynyt Haaparannan-putiikin myötä Ikea-aikakauteen, niin pitihän sitä toki käydä ihmettelemässä itsekin.

Ostoslistalla ei varsinaisesti ollut mitään keittiötarvikkeisiin liittyvää, mutta taisipa sieltä taloustavaraosastolta lähteä joka tapauksessa joitakin ostoksia mukaan. Yllättävän vähän tuli kuitenkin laitettua rahaa palamaan, mutta jonoissa saatiin seisoskella kyllä siitäkin edestä, kun erehdyimme vielä ruokailemaan samaisen tavaratalon tupaten täydessä ravintolassa. Ja näköjään tuota lihapullien kanssa tarjoiltua puolukkahilloa oli pakko ostaa purnukallinen kotiinkin; taidan olla markkinamiesten kannalta aika helppo tapaus.

Nyt alkoi vaan aivan kamalasti tehdä mieli jauhemaksapihvejä tuon puolukkahillon kaveriksi. Jospa sitä vaikka ensi viikolla yhyttäisi jauhettua maksaa jostain kaupasta.

8 Comments:

At 3/2/07 23:14, Anonymous Anonyymi said...

Herranen aika...tässä tuntee itsensä ihan ''maalaiseksi'' ;)minä kun en ole koskaan Ikeassa käynyt...odotan vain ''kuin kuuta nousevaa'',että se tulisi joskus vielä tänne meillekkin päin ;)

Niin,asiasta toiseen,mielessä on pyörinyt jo hyvän aikaa maksakastike tai pihvit....

 
At 4/2/07 00:29, Blogger Rosmariini said...

En minäkään ole käynyt Suomen Ikeoissa kertaakaan. Etelä-Ruotsissa käytiin yhdessä putiikissa pari vuotta sitten, mutta siinä se. :)

Siinä mielessä on kyllä hauska asua Oulussa, että sekä Ruotsi että Pohjois-Norja (ynnä Suomen Lappi) ovat kätevän lähellä, jos tulee tarvetta piipahtaa siellä suunnalla. Pääkaupunkiseudulle tuntuu olevan ainakin autolla paljon pitempi matka.

 
At 4/2/07 18:51, Blogger Jaana said...

Ei täällä Helsingissäkään ole Ikeaa, Espoossa vaan ja Vantaalla :-) Silloin kun jompaan kumpaan eksyy, niin ruokatarvikepuolelta tulee yleensä ostettua tillimaustettua Kallen mätitahnaa (Kalles kaviar med dill). Se on hyvää! Normaalin mätitahnankin voisi tietysti maustaa dillillä, mutta jotenkin se ei vaan maistu samalta...

 
At 4/2/07 19:00, Blogger Rosmariini said...

No hitsi vieköön. Olisi pitänyt pyytää ostosuosituksia jo ennakkoon, kun en minä tuommoista mätitahnamahdollisuutta hoksannut siellä kaupassa ollenkaan. :)

 
At 6/2/07 17:33, Anonymous Anonyymi said...

Jännää meillä on tota samaa Vantaan Ikeasta ostettua puolukkahilloa tuolla kaapissa. Nyt kun saatas Ikea vielä tänne Brasiliaan niin olisi meilläkin skandinaaviruokakauppa edes tällä pallonpuoliskolla...

 
At 6/2/07 17:46, Blogger Rosmariini said...

Siellä teillä päin ei tosiaan taida olla puolukkatuotteista kovinkaan suurta ylitarjontaa. :)

Löysin blogisi vasta pari päivää sitten, vaikka se on näköjään ollut pystyssä jo parikin kuukautta. Ulkosuomalaisten ruokajuttuja on kyllä aina yhtä mukava lueskella.

 
At 7/2/07 23:36, Anonymous Anonyymi said...

Täällä Helsingissä on Ikeat sun muut niin nurkilla, että niitä pitää jo ihan itsestäänselvyyksinä. Parissa minuutissa pääsee jos jonkinlaisiin ostospaikkoihin. Itse ostan Ikeasta yleensä niitä autokarkkeja...kaiken sen muun ah niin tärkeän roinan lisäksi;)

 
At 8/2/07 00:00, Blogger Rosmariini said...

Ihmiset näyttävät ostavan tuolta Ikeasta kyllä ihan älyttömiä määriä tavaraa. Meilläkin kertyi pussiin vaikka mitä, mutta kun kaikilla muilla näytti olevan kärrytolkulla ostettavaa, niin omat hankinnat tuntuivat jotenkin niin kovin vähäisiltä. (45 minuutin kassajonossa ehti tsuumailla päällisin puolin ympärillä olijoidenkin ostoksia;) Ikeaan ei ilmeisesti ole tapana mennä "vain katselemaan", etenkin jos sinne tullaan vähänkään kauempaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails