Viikkoviisikko
Emme Runebergin päivästä huolimatta ryhtyneet tänä vuonna torttusille ollenkaan, mutta sen sijaan innostuin Tuulin ja Välispiikin tavoin vastailemaan Skrubun viikkovitoseen. Tämä tulee nyt sitten ihan vaan tajunnanvirtana:
1. Listaa viisi suosikkimaustettasi.
suola, mustapippuri, basilika, rosmariini, timjami
2. Listaa viisi suosimaasi ruokamaata.
Italia, Japani, Thaimaa, Meksiko, öh, en keksi viidettä... Kanada
(lisäys: ei kun Kreikka, tietenkin!)
3. Listaa viisi suosikkiraaka-ainettasi.
tomaatti eri olomuodoissaan, chili (juuri nyt kenties suosionsa huipulla), liha (juuri nyt lammas), juustot (sinihome, feta, parmesaani), punajuuri
4. Listaa viisi ruokapuolen inhokkiasi.
Etanat, munuaiset... hmmmmm... ennen näitä oli paljon enemmän. Tuore korianteri maistuu valitettavasti omissa kokkauksissani meikäläisen suuhun saippualta. Suklaasta en erityisemmin välitä, mutta en sitä nyt varsinaisesti inhoakaan. Kieltä en luultavasti suostuisi edes maistamaan, joten ehkä se menee sitten inhokkien listaan.
5. Ja kerro sitten vielä mistäpäin nettiä löydät ruokaohjeesi, vai oletko ehkä täysin painetun sanan pauloissa?
Ruokablogeista, Ruokalasta ja sieltä minne Google sattuu kulloinkin viemään. Keittokirjoja ja ruokalehtiä selailen toki myös vimmatusti aina kun on vähänkin ylimääräistä aikaa.
1. Listaa viisi suosikkimaustettasi.
suola, mustapippuri, basilika, rosmariini, timjami
2. Listaa viisi suosimaasi ruokamaata.
Italia, Japani, Thaimaa, Meksiko, öh, en keksi viidettä... Kanada
(lisäys: ei kun Kreikka, tietenkin!)
3. Listaa viisi suosikkiraaka-ainettasi.
tomaatti eri olomuodoissaan, chili (juuri nyt kenties suosionsa huipulla), liha (juuri nyt lammas), juustot (sinihome, feta, parmesaani), punajuuri
4. Listaa viisi ruokapuolen inhokkiasi.
Etanat, munuaiset... hmmmmm... ennen näitä oli paljon enemmän. Tuore korianteri maistuu valitettavasti omissa kokkauksissani meikäläisen suuhun saippualta. Suklaasta en erityisemmin välitä, mutta en sitä nyt varsinaisesti inhoakaan. Kieltä en luultavasti suostuisi edes maistamaan, joten ehkä se menee sitten inhokkien listaan.
5. Ja kerro sitten vielä mistäpäin nettiä löydät ruokaohjeesi, vai oletko ehkä täysin painetun sanan pauloissa?
Ruokablogeista, Ruokalasta ja sieltä minne Google sattuu kulloinkin viemään. Keittokirjoja ja ruokalehtiä selailen toki myös vimmatusti aina kun on vähänkin ylimääräistä aikaa.
8 Comments:
Perhana! Unohdin punajuuren :-/
Minulla taas on pahin punajuurivillitys vähitellen laantumassa (joskus ennen joulua en suurin piirtein muuta muistakaan syöneeni), mutta näin hatusta vetämällä ei tullut mitään muutakaan äkkiseltään mieleen.
Itse taisin unohtaa muuten kokonaan sipulin ja valkosipulin!
Ai niin, Japani ja Meksikokin olivat tosiaan olemassa.. Ja sipuli, valkosipuli ja tomaatti jäivät mullakin jonkinlaisina itsestäänselvyyksinä mainitsematta. Pöh.
Hyvänen aika. Vastasin tuossa juuri itse samaan kyselyyn ja tuli neljä viidestä samoja mausteita. :D
Tuuli: Noita ruokamaita oli tosiaan lennossa yllättävän vaikea arpoa kohdilleen. Itse asiassa taidamme ottaa tällä hetkellä Englannin suunnalta kaikkein eniten vaikutteita kokkailuihimme. :)
cele: Olisikohan suurella oppi-isällämme Jamie O:lla jotain tekemistä asian kanssa? :D Hänen reseptiensä kautta olen ainakin itse tainnut addiktoitua tuoreeseen timjamiin ja rosmariiniin. Niitä mahtaa vielä kaiken lisäksi kasvaa Englannissa ihan luonnossakin.
Niin, ja suolahan nyt oli tuossa omalla listallani semmoinen itsestäänselvyys, että sen olisi voinut kyllä korvata jollain muulla.
ymmärsinkö nyt oikein: ei kieltä, munuaisia (kateenkorvaa, kiveksiä, sydäntä..?)
Rohkeasti kiinni vaan, ehkä pienin annoksin alkuun. Ellei elimellisiä vikoja ole, nämä ruokainhokit ovat enemmänkin kulturelleja rajoitteita, itse itselle asetetuja.
Esim. keitetty kieli ja piparjuurikastiketta, siitä ei murkina paljoa parane. Valmistaminen monivaiheista mutta lopputulos on vaivan arvoinen.
Vielä muutama vuosi sitten inhokkilistallani oli vaikka mitä muutakin - osa niistä nykyisiä suosikkiraaka-aineita, joten olen toki itsekin sitä mieltä, että ennakkoluulojen työstäminen kannattaa.
Pakko lisätä vielä yksi "inhokkiruoka": tönkkösuolattu silli. Onneksi viime jouluna opin, että sillistä saa sopivalla ohjeistuksella meikäläisenkin makuun maistuvaa syötävää (limesilli oli herkkua!).
Ja suosikkeihin oliiviöljy!
Lähetä kommentti
<< Home