sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Lisukkeita lihalle

Loppupätkä sisäfilettä riitti kahdelle aterialle. Ensin syötiin paksut pihvit. Toisella kerralla liha paistettiin kokonaisena uunissa, annettiin vetäytyä foliomytyn sisällä ja leikattiin lopulta ohuiksi siivuiksi. Siivutettu liha tarjoiltiin raakapaistettujen perunoiden kera. Olen jotenkin tykästynyt niihin - ehkä simppelin mutta tavallisia keitettyjä perunoita räväkämmän ulkomuotonsa ja makunsa takia.

Pihvien kanssa kokeilimme Köyhien ritarien karamellisoituja luumuja. Pihvi ja luumut ei ensi alkuun kuulostanut kovin luontevalta yhdistelmältä, mutta todella mukavasti se lautasella (ja suussa!) toimi.

Karamellisoidut luumut

tummia luumuja, pari kappaletta ruokailijaa kohden
2 dl sokeria
voita

Halkaise luumut, poista kivet. Lämmitä sokeria pannulla, kunnes se sulaa ja alkaa tummua. Paista sitten luumuja halkaisupinta pannua vasten miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Köyhäin ritarein mukaan pannulle voi lisätä voita, jos sokeri alkaa tummua liiaksi. Meillä näin ei käynyt, mutta lisäsin voita joka tapauksessa. Miesten kokkailusta jää nimittäin jotain olennaista puuttumaan, jos pannulle ei missään vaiheessa laiteta voita.

Pastanjauhajat vetäytyvät nyt blogeineen pienelle huilitauolle, mutta jauhanta jatkuu taas kuun loppupuolella. Maistuvaa marraskuuta kaikille!

13 Comments:

At 13/11/06 14:52, Anonymous Anonyymi said...

Huilitauko!!!! Voi rähmäköhmäkähmiäinen minkäs teitte. No, jos tässä just ja just pärjäis.
Oikein mukavia talvipäiviä ja joulukuun & joulun odotusta!

 
At 14/11/06 19:25, Anonymous Anonyymi said...

Heipparallaa!
Olen uusi kävijä ja Pastanjauhantaa blogi näyttää todella hyvältä ja ohjeet suussa sulavilta! Minusta tulee vaki kävijä!

 
At 15/11/06 13:26, Blogger Myy said...

Mukavaa lomaa teille. Eiköhän näillä ohjeilla pärjäillä. Komeita pihvejä ja tuota perunajuttuakin voisi kokeilla. Alempana oli kokeilun arvoinen jäätelöohjekin... mam, mam sanoisi tyttärenpoika. ;)

 
At 15/11/06 13:36, Anonymous Anonyymi said...

Oi oi...hyvältä näyttää!!Nuo luumut täytyy ainakin kokeilla :)
Oikein leppoisaa huilitaukoa!!=)

 
At 15/11/06 13:37, Anonymous Anonyymi said...

tuo edellinen oli siis minulta...

 
At 16/11/06 06:17, Blogger Rosmariini said...

Heissan vaan kaikille! Huilailu sujuu oikein leppoisasti. Palataan ensi viikolla asiaan.

 
At 16/11/06 09:41, Blogger Aurinkotuuli said...

Hei! Kyselen taas tästä, mistä jo aiemminkin eli tuosta reseptihakemistosta? En saa aloitettua sivujen tekemistä aiemmin neuvomaanne Googlepages:iin, koska siihen tarvitaan puhelimella haettava koodi tai valmis Gmail-tili. Puhelimella saatavaa koodia ei voi hakea Suomeen ja Gmailiinkin kaiketi pitää saada kutsu. Mitäs siis teen? Onko muita vaihtoehtoja? Vastauksella ei niin kiirettä, lomailkaa rauhassa=).

 
At 18/11/06 01:37, Anonymous Anonyymi said...

Mmm...nälkä.

 
At 20/11/06 10:34, Blogger Rosmariini said...

Aurinkotuuli: Bloggeriinkin saa nykyään ilmeisesti jonkinlaisen Labels-systeemin, eli aihealueita voi ryhmitellä esim. sivupalkkiin samaan tapaan kuin Vuodatuksessa. Ainakin Oulu Daily Photossa on semmoinen. Mutta ruokablogiin tietenkin sopii hyvin tuommoinen erillinenkin reseptihakemisto.

Voimme muuten kutsua sinut Gmailiin, joten pistä halutessasi sähköpostiosoitteesi tuohon omaan pastanjauhantaa-osoitteeseemme.

 
At 23/11/06 10:36, Anonymous Anonyymi said...

Hei! Kiitoksia mahdottomasti, kun pistitte minut huomaamaan, että bloggeriin on tosiaan tullut päivitysmahdollisuus. En ollut itse ollenkaan moista tajunnut. Suosittelen teillekin beta bloggeriin siirtymistä, koska se lisää huomattavasti käyttömukavuutta. Ei tarvitse enää html-kielellä rustailla uusia linkkejä ja blogin värimaailmaakin sopii muokkailla persoonallisemmaksi jne.

Tervetuloa vaan siis uudistuneille sivuilleni. Piristin Tuulentuvan ulkonäköä hiukan uusilla väreillä ja nyt löytyy resepteillekin oma hakemisto. Nyt siellä on taas mukavaa puuhailla.

Kiitos vielä kerran=)!!

 
At 23/11/06 20:13, Blogger Rosmariini said...

Ilmeisesti näin laajan blogin siirtäminen uuteen bloggeriin on sen verran työlästä ja monimutkaista, ettei meidän välttämättä kannata ryhtyä siihen niin kauan, kuin tämä vanha versio edes suurin piirtein pelittää.

Mutta mukava, että sait Tuulentuvan uudistettua!

 
At 23/11/06 22:01, Anonymous Anonyymi said...

Hei! Itseasiassa se ei ole yhtään monimutkaista eikä hidasta. Ei tarvitse kuin tehdä googletili: kirjoita sposti ja keksi salasana. Painat vain yhtä nappulaa kun olet saanut tilin ja päivitys tapahtuu. Muistaakseni vaihdon pitäisi viedä maksimissaan 2 minuuttia. Päivityksiä tulee vain aika vähän, mutta sitäkin hyödyllisempiä juttuja - ei tosi ehkä mitään välttämätöntä. Etenkin kun teillä nuo reseptisivutkin jo on. Kannattaa ainakin silti harkita=).

 
At 23/11/06 23:16, Blogger Rosmariini said...

Ilmeisesti se monimutkaisuus liittyy tosiaan ainoastaan tuohon kategorioiden tekoon. Sehän ei sinänsä haittaisi, kun meillä ei ole aikomusta tehdä hakemistoa tänne blogin puolelle muutenkaan. Pitääpä tuumailla asiaa, jos vaikka innostuisi jossain vaiheessa siirtotoimenpiteisiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails