sunnuntai, kesäkuuta 25, 2006

Porkkanaleivokset

Tämä porkkanakakkuidealle rakentuva leivosohje on suurin piirtein ikiaikainen. Muistan leiponeeni näitä koulun myyjäisiin jo joskus viitisentoista vuotta sitten. Hyvin kävivät kaupaksi silloin, ja hyvin näyttävät maistuvan ihmisille edelleen:
Porkkanaleivokset

pohja:
5 munaa
3 dl sokeria
2 tl soodaa
4 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
6 dl raastettua porkkanaa
2 rkl voisulaa

Tarkkoja teko-ohjeita minulla ei tähän ole, mutta itse toimin kutakuinkin näin: Vatkataan munat ja sokeri, ja syntyneen vaahdon joukkoon hämmennetään keskenään sekoitetut kuivat aineet, porkkanaraaste sekä voisula. Paistetaan voipaperilla vuoratulla uunipellillä 150-asteisessa uunissa suurin piirtein tunnin ajan.

Jäähtyneen pohjan päälle vatkataan täyte paketillisesta sulatejuustoa, kolmesta ja puolesta desistä tomusokeria sekä 60 grammasta sulatettua voita. Leivokset ovat parhaimmillaan muutaman tunnin jääkaapissa oltuaan.

5 Comments:

At 25/6/06 21:46, Blogger sea said...

Voihan kuolaus.

 
At 25/6/06 22:59, Blogger Rosmariini said...

Siitä vaan kokeilemaan! :) Tosin kannattaa katsastella ensin muitakin ohjeita. Monet kuorruttavat porkkanakakkunsa esim. tuorejuustoviritelmillä, mikä kuulostaa melkoisen herkulliselta.

 
At 28/6/06 16:45, Blogger Rosmariini said...

Makoisa tuorejuustoversio (johon näyttää tulevan myös mm. ananasmurskaa) löytyy ainakin Taikinapojalta. Kuulostaa ihanan raikkaalta!

 
At 14/9/08 15:28, Anonymous Anonyymi said...

Tämän tyyppinen kuorrute on minusta se ainoa ja oikea... :)

 
At 1/10/17 08:35, Anonymous Anonyymi said...

Hei
Paras porkkanaleivosten ohje mitä olen löytänyt.Ainoa mitä laitoin vähemmän oli tomusokeri kuorrutukseen,sitä oli ohjeessa 1,5dl liikaa.
Ohjetta olen antanut monille.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails