keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Raparperisiika ja uudet perunat

Pihan perukan raparperit ovat kasvaneet sen verran tomerasti, että sain nyhdettyä niistä taas muutaman varren kokkailuihini. Tällä kertaa rapsut päätyivät kalan väliin voin, suolan ja pippurin kera, kuten kuvasta näkyy. Tämä herkullinen ohje on peräisin Rojulta, mistä kiitokset hänelle:
Raparperisiika (hauki tai lohikin käy)

Putsatun siian mahaan pilkottua raparperia, voinokareita, suolaa ja mustapippuria. Kala folioon ja grilliin tai uuniin. Kypsennysaika riippuu tietty kalan koosta. Lisukkeena keitinpottuja. Salaatti kannattaa tarjota erikseen vaikka eturuokana.

Raparperi mehevöittää kalan ja happoisuus häviää rehusta täysin. Varma kesähitti, helppo ja halpa mökki- tms. alkeellisten olojen ruoka.
Olipas tosissaan hyvää kalaa, aivan kuten ohjeessa lupailtiinkin.
Keitinpotut tosin korvasin grillissä folioalustan päällä kypsennetyillä rosmariiniperunoilla (niitä voi tehdä mainiosti tasakokoisista uusistakin perunoista; suolaa, sopivasti oliiviöljyä ja rosmariinia messiin vaan), kun en ole jaksanut notkua hellan ääressä edes sen vertaa, että olisin pannut perunat kiehumaan. Ulkokokkaus - ja etenkin sen tuotokset maistuvat ilmeisesti näin juhannusviikolla erityisen makoisilta.

3 Comments:

At 21/6/06 12:23, Anonymous Anonyymi said...

Tällä raparperireseptivauhdilla on pakko saada viljelypalstalle oma raparperi. Nimimerkillä kala on paras! Ja ehkä raparperikin on syötävää...

 
At 21/6/06 17:53, Blogger Rosmariini said...

No niin! Siitä se lähtee. Kyllä me sinustakin vielä raparperin ystävä leivotaan. :) Tässäkään ruuassa raparperi ei ollut ollenkaan kirpakkaa.

Vielä yksi ohjeidea olisi mielessä, mutta jospa sen toteuttaisi vaikka vasta kesälomalla. Pitää yrittää välttää raparperiruokien yliannostusta, etenkin kun maito ei kuulu luontaiseen ruokavaliooni.

 
At 3/7/06 10:21, Blogger Rosmariini said...

Oli kyllä kerrassaan mainio sapuska. Yksinkertaisista raaka-aineista mahdottoman herkullista vähällä vaivalla = aivan täydellinen kesäruoka. :) Kiitos kun jaoit reseptin kanssamme!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails