tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

Kuivapastaa

Kun tekee pastaa, taikinaa kannattaa veivata samalla kertaa yli hetkellisten tarpeiden. Kuten niin monen ruoka- ja nautintoaineen kanssa, myös tässä pätee viisaus "vähän liikaa on sopivasti".

Matkimme suoraviivaisesti Jamieta ja kuivatimme taannoisen lasagnen valmistuksesta yli jääneen pastataikinan tuolin selkänojalla (kun se näytti hänen kirjassaan niin valokuvaukselliselta!) tagliatelle-henkisiksi nauhoiksi kaulittuna. Muuten kuivatus onnistui mainiosti, mutta samaan tuoliretkuun emme mene toista kertaa - emmekä suosittele sitä muillekaan. Pasta nimittäin kuivui yllättävän nopeasti ja pitkät nauhat ryhtyivät aamuyöllä katkeilemaan. Sai siinä sitten heräillä yön myötä ja hämmästellä, kuka keittiössä tepsuttaa! Aamulla oli pastanhäntiä pitkin lattioita. Myöhemmin silmäilty kirjallisuus paljastikin, että pasta kuivuu varastointikuntoon jo 3-4 tunnissa. Suotta siis roikutimme sitä yli yön.

Katovuoden tunnelmista huolimatta suurin osa pastasta jäi kuitenkin tuolinkarmille. Näin kuivattu pasta säilyy Jamien mukaan ilmatiiviissä rasiassa vähintään kaksi kuukautta - jos siihen malttaa olla kajoamatta. Tuhti tomaattisoosi tulee nimittäin keitettyä miltei väkisin, jos tietää kaapista löytyvän omatekoista kuivapastaa. Samalla voi omahyväisesti hymähdellä jenkeille, jotka ovat taas arponeet ravintoympyränsä (taikka mikälie pyramidi se siellä lieneekin) uuteen uskoon. Pastaraukka on nopeista hiilihydraateista koostuvana herkkuna kategorisoitu ainekseksi, jota tulisi syödä hyvin harkiten. Pah! Jos ymmärtää lopettaa ruokailun kun vatsa on täysi, voi huoleti nautiskella paikastaan ravintopyramidin huipulla!

4 Comments:

At 7/3/06 21:15, Anonymous TiV said...

Terveisin nimim. kokemusta on! Eli meikäläinen myös on aamusella ollut sadonkorjuutunnelmissa haravoimassa tagliatellepalasia lattialta...Mainitsit "Tuhdin Tomaattisoosin". Oletteko Tyler Florencin tyyliin keksineet "the ultimate" soosin? Jos, niin olisi mukava, jos voisitte jakaa sen kanssamme! Kiitosta hyvästä blogista, nautinto lukea!

 
At 7/3/06 21:49, Anonymous sarihoo said...

Meillä pastan kuivattaminen on tehty sellaisella pyykinkuivaustelineellä :D Näin teimme viimeksi ystävänpäivänä, kun teimme pastaa niin paljon ettemme meinanneet saada sitä kuivamaan ennen keittämistä. Kertaakaan en ole vielä tehnyt niin paljon yli, että sitä olisi jäännyt ihan säilytettäväksi asti. Mietinkin, että onkohan meillä edes mitään sellaista purkkia, mikä olisi todella niin ilmatiivis, että siinä tuo herkku säilyisi..

 
At 7/3/06 23:54, Blogger Rosmariini said...

Juu, kieltämättä omatekoinen pasta ei säily pitempiaikaiseen varastointiin asti, varsinkin jos taloudessa asuu vähänkään innnokkaampia pastanjauhajia. :)

Ultimate tomaattisoosin resepti on itselläkin ikuisen etsimisen kohteena. Se on nimittäin henkilökohtaista herkkuruokaani. Vaikka pitkään hauduttelemalla tuleekin mahdottoman mehevää kastiketta, niin aina voi olla parantamisen varaa. Mutta pitää jatkaa tuotekehittelyä & reseptien pläräämistä ja esitellä tuloksia joskus lähiviikkoina.

 
At 14/11/16 15:25, Anonymous Anonyymi said...

Hei, itse innostuin myös pastan tekemiseen ja kuivasin ne, mutta miten kauan tuorepasta säilyy ja säilytetäänkö sitä aivan samoin kuin kuivapastaa? :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails