torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Lohta ja herkkusieniä pestokastikkeessa

Kiireitä riittää taas sen verran paljon, ettei ehdi keskittyä ollenkaan riittävissä määrin kokkaamiseen. Eivätkä nekään sapuskat, joita tässä on ennättänyt tehdä, ole oikein tahtoneet onnistua. Seuraava ruokalaji on ollut perinteisesti yksi bravuureistamme, enkä nyt kyllä ymmärrä yhtään, minkä takia se jäi tällä kertaa noin kelmeäksi. Lohi on ennemminkin kuutamolla paistetun kuin loisteella kypsennetyn näköinen, ja yleensä aina niin maukkaan näköiset herkkusienetkin näyttävät tuossa kuvassa ihan perunoilta.


Ohje on otettu kirjasta Bon Appétit. Keittokirja 5. (1996) Sapuska on tosissaan maukas, joten kannattaa kokeilla, vaikka meillä tällä kertaa ulkonäkö klikkasikin:
Loisteella kypsennettyä lohta ja herkkusieniä pestokastikkeessa

4 kpl 160 g:n lohiviipaleita
valkopippuria myllystä
suolaa
1 rkl voita
4 rkl valkoviiniä

3 rkl voita
200 g herkkusieniä lohkoina
1 dl pestokastiketta
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl rouhittuja pähkinöitä

1. Mausta kalaviipaleet ja sivele voilla.
2. Aseta kalat uunivuokaan ja kaada viini päälle.
3. Loimuta kypsäksi uunin ylälämmössä 225 asteessa noin 8-10 min.
4. Valmista sienet. Sulata voi pannulla ja kuullasta sieniä hetki.
5. Lisää pestokastike ja valkoviini. Kiehauta ja mausta.
6. Tee sienistä peti ja aseta loimutettu lohiviipale päälle. Tarjoa heti.

Vaikka pastanjauhajien yllä leijuu tällä viikolla kaikesta päätellen poikkeuksellisen huono kokkauskarma, emme aio tästä laisinkaan lannistua. Pakko kai jossain vaiheessa on taas jonkin ruokalajin onnistuakin. Pitää kehitellä viikonlopulle jotain idioottivarmaa sapuskaa ja varata kokkaamiselle kunnolla aikaa, niin jospa tämä lähtisi tästä taas rullaamaan.

3 Comments:

At 2/3/06 12:35, Anonymous kukkis said...

Tämäkin kuulostaa ehdottomasti kokeiltavalta! Tulostan sen ja talletan käsilaukkuun irlantilaisen sipulipihvin reseptin viereen. Näyttää siltä, että viikonlopun ruokalista on selvillä, kiitos Pastanjauhajien :)

 
At 3/3/06 01:09, Blogger Rosmariini said...

Kannattaa ilman muuta kokeilla. Loheksi ei muuten kannata ostaa tuommoista perhosta - me olimme vaan tavoillemme uskollisina taas niin myöhässä ostoksilla, ettei kalatiskissä ollut enää muunlaisia lohipaloja jäljellä.

Pastanjauhajien oma ruokalista on seuraavalle viikonlopulle vielä auki, mutta eiköhäpähän tässä jotain keksitä. Herkullista viikonloppua Kukkis-väelle!

 
At 21/10/09 17:18, Anonymous Jossu said...

Tämä oli oikein hyvää ja vieläpä helppo tehdä! Suosittelen.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails