perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Katkarapukastiketta pastalle

Nyt on vietetty ilmeisesti jonkinlaista kansainvälistä (tai sitten vain kansallista) viljeltyjen sienten viikkoa. Meille teemaviikko sopii varsin mainiosti, koska kaupan sienihyllyjä tulee koluttua melkoisen tiuhaan etenkin tässä vaiheessa, kun itse poimittuja on enää sangen niukasti jäljellä. Yritimme viime kesänä kasvattaa herkkusieniä semmoisessa valkoisessa laatikossa itsekin, mutta (kastelun puutteessa) melkoisen heikolla menestyksellä.

Jauhantajaostomme upottaa sieniä kaikkein mieluiten tietenkin pastakastikkeeseen, joskin herkkusienet toimivat varsin hyvin myös lihapadoissa ja sen sellaisissa. Tässäpä joka tapauksessa yksi pisimpään mukana kulkeneista pastaresepteistämme, johon voi toki laittaa halutessaan myös satsin purkkiherkkusieniä:
Katkarapukastike pastalle

1 pilkottu sipuli
öljyä
hienonnettua valkosipulia maun mukaan
erivärisiä paprikoita suikaleina
herkkusieniä
katkarapuja
ranskankermaa
mustapippuria
yrttisuolaa
chiliä ym. mausteita maun mukaan
balsamicoa, soijaa tms. voi lorauttaa myös joukkoon, jos siltä tuntuu

Sipulit ja paprikat kuullotetaan öljyssä, minkä jälkeen lisätään herkkusienet. Sen jälkeen pannulle ranskankerma, ja lopuksi katkaravut ja mausteet. Sekoitetaan kastike keitetyn nauhapastan joukkoon ja tarjoillaan heti.


Omasta versiostamme tuli tällä kertaa hyvin kasvispainotteista. Katkarapuja oli vähänlaisesti, ja ne tahtoivat hukkua kaiken muun sälän joukkoon. Me nautimme pastan veden kanssa, vaikka kieltämättä jokin hapokas valkoviini olisi voinut toimia kyytipoikana hieman paremmin.

2 Comments:

At 14/3/06 19:49, Anonymous cele said...

Aika hyvin sulautuivat katkaravut tuonne sekaan. Jälleen yksi ruksi lisää listaan pastanjauhajilta opitut herkulliset pastakastikkeet. :)

 
At 14/3/06 20:14, Blogger Rosmariini said...

Pastasoosireseptejä tässä huushollissa kyllä riittää. Hauskaa, jos niistä on iloa muillekin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails