tiistaina, lokakuuta 25, 2005

Venäläisen keittiön reseptejä

Osaan kokata venäläisestä keittiöstä lähinnä stroganoffia, jota opeteltiin tekemään jo yläasteen kotitaloustunnilla. (Oi niitä aikoja!) Lisäksi teen toisinaan alkupalaksi smetanan ja hunajan kera tarjoiltuja suolakurkkuja. Ne tehdään yksinkertaisesti vain siten, että leikataan kurkut pitkittäin neljään osaan. Erilliseen kippoon smetanaa ja toiseen hunajaa, minkä jälkeen vaan noruttelemaan kippojen sisältöjä kurkkujen päälle.

Suolakurkkujen liitto smetanan ja hunajan kanssa on muuten ällistyttävän hyvä. Idean sain muutama vuosi takaperin Oulun venäläisestä ravintolasta, jonka ruokalista on muuten todella viihdyttävä. Kotikokkien kannattaa käydä välillä syömässä ammattilaisten tekemää ruokaa, koska ravintoloista saa aina uusia ideoita omiinkin kokkailuihinsa.

Mutta siis, itse asiassa tarkoitukseni oli vain sanoa, että venäläisen keittiön herkkuja esitellään tarkemmin Kuusenkerkässä, johon on koottu aiheesta - samoin kuin venäläisistä ruokailutottumuksista laajemminkin - melkoisen maittava tietopaketti.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails