sunnuntaina, kesäkuuta 30, 2019

Torinrannan ruokakojut testissäOululaiset ruokabloggaajat kokoontuivat jälleen tällä viikolla maistelemaan paikallista ruokatarjontaa: Tällä kertaa vuorossa olivat torilla kesän ajan toimivat ruokakojut, joista tosin perinteiset muikkukojut jätimme tällä kertaa väliin.

Kokeiltavaksi valikoituivat Torinrannan Taco Hut, Street Pies sekä Fuchka, jonka bangladeshilainen ruoka on meille tuttua myös samannimisestä kaupungin keskustassa sijaitsevasta ravintolasta (vahva suositus Fuchka-keitolle + paikan paratha on myös hyvää).Oulun ravintolamaailmasta löytyy taco-tarjontaa hämmästyttävän vähän, mistä syystä torilla parin viikon ajan toiminut Taco Hut oli ilahduttava tuttavuus. Me maistoimme ensimmäisenä päivänä paikan perinteisiä pehmytkuorisia tacoja (plussaa mainiosta tomaattisalsasta) ja seuraavana päivänä lounasaikana vielä uutuutena listalle tullutta kanatacoa frittitortillalla, joka olikin todella maukasta syötävää.

Kaikkein kiinnostavimmaksi paikaksi osoittautui Street Pies, jossa maistelimme sekä vegepiirakkaa että chorizoa sisältävää lihaisampaa versiota. Erittäin merkille pantavaa on, että vegepiirakassa oli niin paljon makua, että se pärjäsi makuvertailussa todella hienosti chorizopiirakalle. Piirakat saivat makulisää muun muassa pikkelöidystä fenkolista sekä sitruunasta. Menossa mukana myös avokadomousse ja friteerattu lehtikaali.

Piirakat muistuttivat ulkonäöltään lihapiirakan kuoria, mutta ne oli tehty pizzataikinasta. Parasta mahdollista katuruokaa.Kaikissa kolmessa kojussa palvelu oli todella ystävällistä. Taco Hut tarjosi blogiporukalle ylimääräiseksi maisteltavaksi vieläpä ranskalaiset (osa peruna- ja osa bataattiranskalaisia), joiden kanssa tarjoiltiin kahdenlaista vegaanista majoneesia.Vahva suositus sekä Oulussa asuville että täällä kesän aikana vieraileville: Käykää ihmeessä maistelemassa ruokakojujen antimia. Vastaavia makuja ei ole täällä ollut kovin usein tarjolla.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails