lauantaina, lokakuuta 22, 2011

Tumman suklaan fondue

Kannattaa pyytää kavereita kylään. Joskus voi käydä niin kuin viikko sitten: he tulevat ja tuovat mukanaan kattilallisen suklaata.

Suklaafondue oli tehty yhdestä levystä tummaa suklaata ja vajaasta desistä kermaa. Lisäksi sekaan oli hienonnettu neljä kappaletta Starfish-chiliä. Chiliharrastuksen satoa korjataan nyt monessa paikassa.

Chili toi sulatetun suklaan joukkoon täsmälleen omaan makuuni sopivaa potkua. Paras dippailtava on yleensä ollut banaani, mutta tällä kertaa ananas taisi viedä voiton.

8 Comments:

At 22/10/11 12:47, Blogger Amalfin sitruuna said...

Ah, nam! Onpas houkuttelevaa!
Kysymys kuuluukin: voiko fondueta tehdä tavallisella kattilalla ilman sitä lämmitinsysteemiä alla?
Eli jollain muulla keinon sitä pitäisi sitten pitää lämpimänä ja juustoa/suklaata juoksevana. Meikäperheessä settiä ei löydy, vaikka haaveilua asiaan on ollut silloin tällöin.

 
At 22/10/11 17:43, Blogger Päivi / Kokkeillaan said...

Oijjoijjoijjoiiii..... tässä ei ole läppärin ruudun nuoleskelu enää kaukana! Kerran mainiossa (edesmenneessä) ravintola Mezzossa ihastelin syömääni ruokaa sanoilla "tekisi mieli nuolla lautanen", johon tarjoilija vastasi "hetkinen, noudan kameran". Eli jos jotakin tekee mieli nuolaista, niin se on sitten to-del-la hyvän näköistä tahi makuista.

 
At 23/10/11 17:19, Anonymous Nimetön said...

Meidän fonduepatamme on ollut aivan liian harvoin käytössä näiden kuvien perusteella. Todella herkullisen näköistä ja onnistuneet houkuttelevat kuvat.

 
At 26/10/11 22:33, Anonymous The finnish-american cook. said...

Ihana idea!

 
At 27/10/11 14:57, Blogger Virpi said...

Pitäis muistaa käyttää useammin suklaafonduesettiä, kun sellainen kerran omistetaan :)

 
At 27/10/11 17:18, Blogger Rosmariini said...

Terve taas! Netin äärellä jälleen.

Luulisin, että suklaa pysyy ainakin jonkin aikaa juoksevana ilman sitä lämpösysteemiäkin. Jotkin valmisfonduethan voi vaikka lämmittää mikrossakin.

Tosin nyt moinen mikrottaminen tuntuu pikkuisen pyhäinhäväistykseltä. Mikään kokkailu ei kuitenkaan vedä vertoja sulaneen suklaan sekoittamiselle.

 
At 28/10/11 02:19, Blogger Pekka said...

Vedellä on aika hyvä ominaislämpökapasiteetti, joten vesihaudekattila, johon vaihtelee tarvittaessa uutta kiehuvaa vettä toimii varsin hyvin fonduen teossa.

Niinpä tuo "oikea" fonduesettinikin toimii, siinä lämpöä ylläpitää geelipatruuna. Vesihauteessa juusto pysyy hyvin sulana eikä pala kovin helposti pohjaan + astia menee kätevästi tiskikoneeseen vs. valurautaiset mallit.

Turhakesuklaafonduesettini taas käyttää tuikkukynttilää, eiköhän semmoisenkin saa askarreltua vesihaudekattilan alle jos siltä tuntuu.

Suklaafonduessa miehekäs loraus rommia tai jaloviinaa (*) auttaa muuten notkeuttamisessa ja antaa maulle asiaankuuluvaa syvyyttä.

 
At 28/10/11 14:55, Blogger Rosmariini said...

Hyvä fonduetietopaketti, kiitokset!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails