tiistaina, elokuuta 16, 2011

Aji Cristal -satoa

Elämään on mahtunut tänä vuonna monenlaista harmin paikkaa, mutta tammikuussa kylvetyt chilit ovat jaksaneet kasvaa siitä huolimatta.

Nyt chiliä pukkaa oikeastaan jo niin paljon, että sitä saisi olla silppuamassa jokaikiseen ruokaan. Olisi mukava keksiä ideoita myös chilien syömiseen kokonaisina.

Kuvissa Aji Cristalit on täytetty juustolla ja kääritty pekoniin, minkä jälkeen ne on viety grilliin kypsymään. Seuraavaksi olisi kerättynä satoa mysteerichilistä nimeltä CAP 220.


12 Comments:

At 16/8/11 08:31, Blogger Hannele said...

Näyttää herrrkulliselta! Tunkiko tulisuus juuston ja pekonin läpi vai oliko kokonaisuus Sopiva?

 
At 16/8/11 08:35, Blogger Rosmariini said...

Yksi chili oli vähän tulisempi (olisiko se ollut aavistuksen erikokoinenkin kuin muut), muissa lopputulos oli hyvinkin sopiva.

Pitäisi ryhtyä seuraavaksi kai chilinsäilömispuuhiin.

 
At 16/8/11 10:46, Blogger Amalfin sitruuna said...

Vinkkejä otetaan vastaan säilömiseen liittyen. Edellinen chilien säilöminen ei oikein onnistunut... Nyt kaapissa olevasta satsista on aikomus tehdä paholaisen hilloa, ja katsotaan nyt mitä lopuille keksitään.

 
At 16/8/11 14:04, Blogger Jenni said...

Mä ottaisin myös mielelläni vastaan vinkkejä säilömisen suhteen, sillä täälläkin päässä chilejä riittää. Tein eilen chilivalkosipulitahnaa, pitää pikapuoliin testailla sitä, mutta muitakin juttuja olisi kiva keksiä. Omani ovat sen verran tulisia, ettei niitä ihan noin kokonaisina voi nauttia.

 
At 16/8/11 22:43, Anonymous Susanna said...

Nam, näyttääpä hyvältä!

Meillä kotona aikanaan chilisatoa säilöttiin ihan vaan silppuamalla ja pakastamalla jääpalamuotteihin sopiviksi annoksiksi, jotka sitten myöhemmin syksyllä heitetiin wokkien yms sekaan. :) Kokeilin myöhemminkin ja toimi ihan kohtuullisesti. Helppo ja nopea tapa säilöä, jos ei halua mitään erikoisempaa alkaa tekemään.

 
At 17/8/11 07:21, Blogger Nelle said...

chilisuola toimii kans. Meillä ihan ehdottomasti käytetyin tapa kuluttaa chiliä. Niin ja siten olen myös pakastanut chilejä.

 
At 17/8/11 13:48, Anonymous Antti said...

Jonkinmoisen osan tähänastisesta sadosta olen silpunnut ihan sellaisenaan ruokiin, yleensä esim. aamulla kananmunien päälle, lämpimiin voileipiin tai vaikkapa pyttipannuun (2 Habanero Sudden Deathia, siemenet pois, hyvin hienoksi veitsellä ja ei kun pannulle pyttiksen sekaan).

Yhdestä Turbo Pubesta tein marenkikuorrutetun raparperitortun. Jotain olen pakastellutkin, mutta selkeä enemmistö on mennyt kuivaukseen. Vielä en ole jauhanut niitä, kun en ole saanut hankittua morttelia tai myllyä, mutta eipä ne pilalle enää kuivana mene.

 
At 17/8/11 19:29, Blogger Rosmariini said...

Hyviä chilivinkkejä, kiitoksia! Miten tuo chilien kuivaaminen käytännössä tapahtuu?

Huomasin tänään muuten ruokakaupassa, että aji cristalia oli saatavilla vihanneshyllyssä. Yleensä k.o. kohdassa on ollut tarjolla vaan pitkulaisia thaichilejä sekä habaneroa.

Mutta ei ollut kyllä tarvetta chiliostoksiin. :)

 
At 18/8/11 10:57, Blogger Eeva-Maria said...

Hei Pastanjauhajat!

Minä tykkään blogistanne ja haluan kertoa sen teille. "Sweetest blog" -tunnustus on vähän naiivi ja oikeastaan varsin hauska chilipostaukseen liitettäväksi, mutta käykää poimimassa tunnustus blogistani ja olkaa ylpeitä siitä kaikesta sen lapsellisesta söpöydestä huolimatta :)

Emma

http://turistinakotikaupungissani.blogspot.com/2011/08/you-have-sweetest-blog.html

 
At 19/8/11 15:13, Anonymous Antti said...

Mä olen kuivannut ihan perinteisesti uunissa (50 astetta, pelti keskivaiheille, joku kapula luukun väliin ja 12-18h - kiertoilma olisi nopeampi). Hyötykasvikuivuri olisi kiva, mutta en ole raaskinut vielä investoida moiseen.

En tosiaan ole mikään hirmuinen säilykkeiden ystävä niin tuskin tulen etikkaan säilömään mitään. Jotain sooseja ja paholaisen hilloa varmasti teen lähiaikoina nyt kun Habanerot alkaa olla vähitellen kypsiä.

Kotipihan baccat ja annuumit vasta aloittelee kypsymistään, mutta niitä on tulossa kyllä sen verran reippaasti että jotain peliliikkeitä varmasti tarvitaan.

 
At 19/8/11 18:03, Blogger Rosmariini said...

Emma: Olin täsmälleen tunnustuksen tarpeessa. Etenkin kun on työviikon jälkeen ihan mahdottoman väsähtänyt ja rähjääntynyt olo. Kiitos!

Antti: Minäkin mietin, ettei etikka ole ehkä chileille kaikkein paras kaveri, mutta tuo kuivaaminen olisi kyllä kova sana.

 
At 20/8/11 13:34, Anonymous Antti said...

Se unohtui vielä tuosta, että tietenkin joko viilto kylkeen tai ihan reippaasti halki vaan ja sitten vasta kuivaukseen. Ainakin joillakin lajikkeilla on niin tiivis kuori ja/tai paksu liha ettei muuten kuivu millään kunnolla. Ohutseinäiset pikku annuumit ja chinenset menee kyllä vaikka sellaisenaan, mutta varmuuden vuoksi halkaisen yleensä kaikki kuivattavat.

Pitää vain muistaa ottaa varmuuden vuoksi siemenet talteen ennen kuivausta jos haluaa varmistaa elinkelpoisuuden.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails