torstaina, toukokuuta 21, 2009

Siemenkasvatusta

Kirjoitimme helmikuussa kokemuksiamme Zengrow-pöytäpuutarhan käytöstä ja lupasimme panna Pastanjauhantaan kokemuksia myös siementen idättelystä.

Nyt pääsemme viimein lunastamaan lupauksemme, sillä laitoimme viikkoa pääsiäisen jälkeen vesiviljelyyn basilikaa, oreganoa, minttua, persiljaa, rucolaa sekä salviaa. Ensimmäisen kahden viikon aikana olimme jo menettää toivomme, kun kasvatusalusta puski vain ihan pikkuisen vihreää. Sen jälkeen sekaan lisättiin ravinteita, ja jopahan viimein alkoi tapahtua. Etenkin salvia ryhtyi kasvamaan melkoista kyytiä.

Basilika, minttu ja oregano onnistuivat vasta viime viikonloppuna ponnistamaan koloistaan kuvauskorkeudelle, mutta tällä hetkellä tilanne ei näytä ollenkaan hullummalta. Taimet ovat mukavan jämäköitä multaan kylvämiini kasveihin verrattuna, joten jospa noista pienimmistäkin vielä satoa saataisiin.Aikaa on nyt kulunut laskelmieni mukaan hieman alle viisi viikkoa. Palaamme asiaan.

10 Comments:

At 22/5/09 08:19, Blogger -stjtr- said...

Sievältä ne ainakin näyttävät. Vihreät asiat ovat ihania!

 
At 22/5/09 08:30, Blogger Yaelian said...

Mä kuvittelin että tolla laitteella ne kasvaisivat nopeammin! Mutta hyvin ne kuitenkin näkyy kasvavan..

 
At 22/5/09 09:16, Blogger Rosmariini said...

Lajikkeiden välillä on tosiaan aikamoisia eroja. Hassua vaan, että Hesarin helmikuisessa siementestissä basilika oli kasvanut muistaakseni kaikkein parhaiten, ja meillä juuri se junnasi pitkään paikallaan.

No, meillä on muutenkin tietenkin basilikaa kasvamassa, ja puutarhalta ostin pari valmiimpaakin kasvia, joten kyllä me basilikassa pysymme. Pääasia, että kaikki purkit pukkaavat edes jonkin verran vihreää!

Ja täällä pohjoisessa on viimein lehdetkin puissa. ;)

 
At 22/5/09 09:43, Blogger Jams said...

Tuossa värkissä on kyllä jotain mielenkiintoista, hyvä että jollakulla se on testissä.

 
At 22/5/09 09:53, Blogger Rosmariini said...

Nolon kauan tuossa vaan meni, ennen kuin saatiin luvatut siemenkasvatukset käyntiin. Kaupan valmisyrtit viihtyivät härvelissä niin hyvin, että eihän niitä sitten tehnyt mieli nostella pois siementen tieltä.

Rakuunaa ja tilliä uupuu vielä; muuten yrttiomavaraisuumme alkaa vaikuttaa taas oikeinkin hyvältä.

 
At 23/5/09 12:00, Blogger Dea said...

Mistä tuollaisia vesikasvatus-juttuja saa? Hintahaarukkaa?

 
At 23/5/09 12:19, Blogger Rosmariini said...

Helmikuisen postauksemme kommenttilootassa on keskustelua vempeleen haitta- ja hyötypuolista. Hinta mainittiin huomattavaksi haitaksi. :)

Zengrowin omat sivut löytyvät täältä: http://www.zengrow.com/.

 
At 25/5/09 09:12, Blogger Rosmariini said...

Lisää kasvamista havaittavissa (erityisesti basilikassa). Salvia on latvomisen jälkeen kuvan tilannetta matalampi, mutta jospa sekin siitä nyt tuuhentuisi.

 
At 8/12/09 22:24, Anonymous TiV said...

Moi! Olisiko mahdollisuutta laitta updeittausta viljelmistänne ja miten tuon boxin kanssa ylipäänsä on sujunut?!! Kiitos!!

 
At 8/12/09 22:50, Blogger Rosmariini said...

Tässä muutamia huomioita:

-Siemenkasvatus korvattiin melko nopeasti taas kaupan puskilla. Siemenversioista salvia jäi tosin olemaan omaan lokeroonsa vaikka kuinka pitkäksi ajaksi. Se oli sitkeä.
-Juuri nyt laatikko on kokonaan pois käytöstä, mutta ajattelin virittää sen taas toimintaan, kun ruukkuyrttien osto on taas talven myötä yltynyt.
-Aion keskittyä tällä kertaa ennen kaikkea basilikaan, minttuun ja salviaan (+ ehkä salaattiin). Hösyisemmät yrtit (esim. oregano ja timjami) eivät menesty ollenkaan yhtä hyvin. Rosmariiniakin voisi kokeilla.

Mutta pistänpä postausta, kunhan saamme yrtit taas vihertämään.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails