maanantaina, joulukuuta 31, 2007

Ruokakatsaus 2007

Vuosi 2007 ei tuonut keittiöömme mitään suuria mullistuksia, mutta monta mieleenpainuvaa ruokatuokiota siitä jäi toki mieleen. Kesällä grillattiin tavallista vähemmän, mutta piknikpuuhastelua riitti sitten siitäkin edestä. Matkojakin tuli tehtyä näin jälkeenpäin ajateltuna yllättävän monia. Reissatessani maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni miekkakalaa ynnä ostereita (lopputulemana se, että mieluummin olisin syönyt niiden sijasta kotitekoisia lihapullia tai kaalikääryleitä).

Tässä kuitenkin omiin kokkailuihin päätyneet parhaat reseptit, kuukausi kuukaudelta (via):

Tammikuu - Keittokuukausi, parhaana keittona kenties Rick Steinin viritetty minestrone eli soupe au pistou.

Helmikuu - Pastarullien edelle kiilaa niukasti Puolen voikilon keittiöstä voihkittu idea, makealla chilikastikkeella terästetty vuohenjuustosalaatti. Uunikäsittelyllä mehevöitetyt tomaatit, oujee.

Maaliskuu - Monta makoisaa kokeilua, mutta valinta on helppo. Yksi ruokavuoden ehdottomista kohokohdista oli Pollo Limonello. Vastakkaisten makujen loistava liitto.

Huhtikuu - Jallupullat olivat hyviä, mutta voiton taitaa silti viedä yltiöherkullinen pancetta-sipulikeitto.

Toukokuu - Euroviisusyötävä eli Emman lammasburgerit.

Kesäkuu - Muutamia mahtavia kesäkokkausideoita melonisalaatista raparperipiirakkaan ja meksikolaiseen tomaattiguacamoleen. Näin talviaikana maistuisi kuitenkin parhaiten aurajuustosta, suolakurkuista, smetanasta ja sisäpaistista sävelletty Moskovan pata.

Heinäkuu - Kotikokkailuja ennätysvähän, kun yli puolet kuusta kului kesälomareissulla. Minttuinen mojito oli mukava juomakokeilu.

Elokuu - Blogipiknikistä sai sopivasti virtaa kokkailuun ja bloggailuun, mistä syystä ruokalajejakin riitti vaikka millä mitalla. Valinta on vaikea, mutta veikataan nyt tähän hätään vaikka syyskesän sienipaistosta.

Syyskuu - Remontti häiritsi kokkailuja, mistä syystä valinnanvaraakaan ei ole ihan valtoimenaan. Täydellisten naisten tomaatilla kuorrutettuja kalafileitä maistaisin juuri nyt kyllä hyvinkin mielelläni.

Lokakuu - Pippurimyllyn laatima loistokas lämmin kanasalaatti. Vuoden paras salaatti ja hyvä käyttökohde kuivatuille aprikooseille.

Marraskuu - Pizzapommeja ja syyssoppaa. Hapankaaligulassi oli hyvää.

Joulukuu - Joulukuun paras muona on kenties vielä laatimatta, ei voi tietää. Jouluruokien ohella pubiruoka rokkasi, kana-valkosipulileivätkin kaikessa yksinkertaisuudessaan.

5 Comments:

At 31/12/07 20:38, Anonymous Anonyymi said...

Minä muutan teille asumaan. Muuta en sano. ;-)

 
At 31/12/07 20:39, Anonymous Anonyymi said...

Ei kun sanonpas. Hyvää alkavaa vuotta ja uusia kujeita!

 
At 31/12/07 21:02, Blogger Rosmariini said...

Tänne vaan! Luvassa on satunnaisen ruokatarjoilun lisäksi myös Kate Bushin poppia. Eikös se ollut muutamien mieleen. ;)

Mahdottoman mukavaa uutta vuotta myös sinne etelään!

 
At 1/1/08 19:05, Blogger Jaana said...

Hyvää uutta ruokavuotta myös Kulinaarimurulasta! Kyllä me teille tämän vuoden nimissä tullaan syömäkylään :-)

 
At 1/1/08 21:40, Blogger Rosmariini said...

Tuutte sitte kans, ettekä luppaa vaan! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails