sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Pekoni-sipulikeitto

Lueskelin vähän aikaa sitten blogia nimeltään Accidental Hedonist ja löysin sieltä tämän kutkuttavan sipulikeiton ohjeen. Toki oletinkin ennakkoon, että italialaishenkisestä keitosta tulee ihan hyvää (tuskin olisin reseptiä muuten talteen ottanutkaan), mutta loppujen lopuksi tässä ruuassa tiivistyi muutamaan lusikalliseen kaikki se, mitä meikäläinen voi hyvältä ruualta ylipäänsä odottaa. Hyvien raaka-aineiden mukanaan tuomia aitoja makuja, sipulikeiton muhevuutta, pekonin antamaa mehevyyttä ja juuri sopivaa tomaattisuutta. Kerrassaan mainio keitto-ohje:
Pancetta-sipulikeitto

n. 170 g (6 oz.) pancettaa (tai pekonia), hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 isoa sipulia, viipaloituna (yht. n. 1,2 l viipaleita)
2 tl hienoa sokeria
n. 1,2 l (5 cups) kanalientä
800 g (28 oz) tölkitettyjä luumutomaatteja, hienonnettuna tai paloiteltuna
paahdettua leipää
parmesaanijuustoa, karkeana raasteena
basilikaa, karkeasti silputtuna

Paista pekonia keskilämmöllä niin kauan, että rasva alkaa irrota sopivasti. Lisää hieman lämpöä ja laita pannulle öljy, voi, sipulit ja sokeri. Keittele sipuleita 20-25 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat kauniin värin. Lisää kanaliemi ja tomaatit. Anna kiehahtaa ja vähennä sitten lämpöä. Jätä keitto hautumaan noin 40 minuutiksi.

Asettaessasi keittoa tarjolle laita pala paahdettua leipää kulhoon. Kauho keittoa päälle ja koristele parmesaanilastuilla ja silputulla basilikalla.

Samaisessa Accidental Hedonistissa on myös muutamia kiinnostavia Guinness-ohjeita. Joskus on pakko päästä testaamaan, miltä maistuu Guinness-jäätelö tai Guinnes-piirakka. Välipalassakin tarjoiltiin Saint Patrick's Dayn tienoilla Guinness Puddingia, jota maistaisin myös mielelläni.

6 Comments:

At 23/4/07 10:36, Anonymous Anonyymi said...

Nam, näyttää ja kuulostaa ihanalta!

 
At 23/4/07 11:08, Blogger Rosmariini said...

Kätevä kyllä, kun voi yhdistää omat suosikkikeittonsa (tomaatti- ja sipulikeiton) samalle lautaselle. :)

 
At 27/4/07 09:26, Blogger Jenni said...

Eilen meni kokeiluun tuo soppa, ja olihan muuten mielettömän hyvää! :D Kiitos siis reseptistä!

 
At 27/4/07 18:40, Blogger Rosmariini said...

Kiva, kun maistui teillekin! Noista muidenkin maiden ruokablogeista löytyisi kyllä varmasti vaikka kuinka ihania reseptejä, kun ehtisi vaan vähän useammin selailemaan.

 
At 27/4/07 18:45, Blogger Rosmariini said...

Lisään vielä, että jos jollakin muullakin on selailu- ja reseptinmetsästysintoa, niin enkunkielisiä ruokablogeja on listattu ainakin tänne.

 
At 29/4/07 18:07, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos tämän ihananmakuisen keiton ohjeesta! Erityisen hyvin sopisi iltapuhteelle ystävien kanssa, mutta nyt meni alkuruokana sukulounaalla ja ihastutti suuresti.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails