perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Herkullinen vuohenjuustosalaatti

Olen kovasti tykästynyt aiemminkin mainitsemani Puolen voikilon resepteihin ja toki kyseisen ruokablogin meininkiin noin niin kuin yleisemminkin. Hyviä salaattiohjeita, etenkään niitä vähän ruokaisampia, ei ole koskaan liikaa, mistä syystä oli hauska päästä kokeilemaan tätä vuohenjuustosalaatin ohjetta. Lausuihan Oliivia kuitenkin postauksessaan taikasanat: "Tässä tomaatit ja sipulitkin saavat uunikäsittelyn, mikä parantaa niiden makua näin talvisaikaan."

Kun jääkaapin juustohyllyllä oli lisäksi (piakkoin vanhaksi menevä) pätkä vuohenjuustoa ja vihannesosastolla sopiva jämäpala sekä kurkkua että jäävuorisalaattia, niin kaupassakaan ei tarvinnut pahemmin käydä.

Sweet chili -soosi oli salaatin päällä todella pirteä lisä (miksiköhän en ole aikaisemmin moista hoksannut), ja uunikäsitellyt kasvikset olivat kieltämättä melkoisen herkullisia. Jopa perheen miespuolinen asukas ja vannoutunut liharuokien ystävä Pippurimylly luonnehti salaattia "suorastaan erinomaiseksi", joten eipä ollut turha kokkaus ensinkään.
Pirun hyvä vuohenjuustosalaatti

salaattia fiiliksen mukaan
kurkkua
oliiveja
(mangoa / persikkaa)

Uunissa käytettävät:
tomaatteja
sipulia
valkosipulia
pinjansiemeniä
vuohenjuustoa

oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

sweet chili -kastiketta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, mieluiten grillivastuksella. Viipaloi tomaatit, sipulit ja vuohenjuusto, asettele pellille ja kaada viereen pinjansiemenet. Jos olet oikein viitseliäs, voit paahtaa siemenet erikseen pannulla. Suikauta viipaleiden päälle oliiviöljyä ja rouhaise pari kierrosta mustapippuria myllystä. Suolaa vähän maun mukaan päälle. Tyrkkää pelti uuniin yläosaan noin 5 minuutiksi. Kannattaa silmäillä välillä, varsinkin pähkinät kärähtävät helposti.

Tee sillä välin salaattipohja, joko annoslautasille tai laakealle vadille. Revi salaattia pohjaksi, päälle vapaalla tyylillä pilkotut kurkut sekä oliivit. Salaattiin sopii hyvin joku hedelmä esim. persikka-mango akselilta, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä.
Ota pelti ulos uunista ja anna viipaleiden vähän jäähtyä. Nostele viipaleet salaattipedin päälle, ripottele siemenet pinnalle ja viimeistele roilottelemalla sweet chili -kastiketta pinnalle.

Mango/persikkaosasto jäi omassa versiossani tällä kertaa väliin. Seuraavalla kerralla pitää soveltaa salaattiin sitten sitäkin lajia.

22 Comments:

At 16/2/07 09:28, Anonymous Anonyymi said...

Uuh, kuulostaa ihanalta! Makea chilikastike varmaan sopiikin hyvin vuohenjuustolle. Mango ja chili käyvät muuten hyvin yksiin, mutta sweet chilin kanssa mango olisi ehkä liiankin makeaa ... Mene tiedä. Joka tapauksessa tämä menee ehdottomasti kokeiltavien listalle.

Itse asiassa mätkin täällä itseäni päähän, kun en ole itse keksinyt käyttää myös tomaatteja ja sipuleita uunissa vuohenjuuston kanssa :)

 
At 16/2/07 12:21, Anonymous Anonyymi said...

Tässä myös varmasti maistuva vuohenjuustosalaatti (ohje ravintola 2h + k Tampere).

jäävuorisalaattia
vihreää paprikaa
punakaalia ohuina siivuina (tai rouheva raaste käy)
aurinkokuivattuja tomaatteja

iso viipale voimakasta vuohenjustoa tai pikku chevretä

kastike:

tummaa balsamicoa (sherry balsamico) n. 1 desi
sokeria
(siirappia loraus)

Keittele balsamicoa kunnes etikka haihtuu kokonaan pois ja lisää hienoa sokeria joukkoon kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Älä laita kuitenkaan liika sokeria ettei karamellisoidu.

Koristele salaatti kastikkeella. Kastike tukee mukavasti vuohenjuuston makua... mums nams! Kokeilkaa ja punkkua kyytipojaksi:)

 
At 16/2/07 12:42, Blogger oliivia said...

Kiva kuulla että tykkäsitte salaatista, se on meillä yksi suosikkisalateista...
Kannattaa kokeilla muuten sweet chili-kastiketta myös mango-kanasalaatin kastikkeeksi, sopii oikein hyvin! Mango ei ole ihan pahimmasta päästä makea hedelmä kuitenkaan.

Kuulostaa tuo tamperelaisravintolankin resepti aika herkulta, pitänee itse kokeilla seuraavan kerran tuolla!

 
At 16/2/07 15:50, Anonymous Anonyymi said...

Kun nyt kerran menossa on vuohenjuustoaiheinen juttu, niin uskaltaudun esittämään kysymyksen: eikös niin, että vuohenjuustoja on olemassa ainakin kahdenlaisia? Kutsutaanko niitä eri nimillä vai miten ne voi kaupassa erottaa toisistaan? Kun toinen on tuoreen oloista, tasaista massaa (ei siis mitään kuorta) ja toinen on sitten sellaista, missä on kuori. Yritän aina ostaa sitä tuorejuustotyyppistä, mutta välillä vahingossa matkaan päätyy sitä toista, josta en niin välitä...

 
At 16/2/07 18:03, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset kommenteista ja Anulle erityiskiitos uudesta salaattiohjeesta (+ Oliivialle tietenkin tästä nykyisestä sekä Kukkikselle eilisestä piirakkaohjeesta;). Tuo balsamicosoosi kuulostaa todella hyvältä. Myös vuohenjuuston ja hunajan yhdistelmää kannattaa kokeilla, jos vähänkään vuohenjuustosta tykkää.

En itse asiassa tiedä vuohenjuustoista tai niiden eroista juuri mitään, eikä yleensä niin kattavista Raholan syötävistä sanoistakaan näyttänyt löytyvän vuohiosastoa ollenkaan. Ostan itse asiassa melkein aina samaa juustoa (semmoinen pötkylä, jossa on paketissa kuvattuna vuohenpää). Osaisikohan joku muu selostaa vuohenjuustojen eroja paremmin, esim. Polkkapossu vaikuttaa bloginsa perusteella aikamoiselta vuohenjuustoasiantuntijalta. Kuuleeko Polkkis?

 
At 17/2/07 17:24, Anonymous Anonyymi said...

Kyllä se chevre (vuohenpää) taitaa olla yleisin kauppojen hyllyltä löytyvä vuohenjuusto..Itse käytän niitä "pötkylöitä" missä on kuori.

Joskus kun haluan hemmotella itseäni ja murua niin marssin täällä Tampereella stockan tai cittarin juustohyllylle missä myyjät leikkaavat jätti-isosta vuohenjuustopötkylästä siivuja..merkkiä en nyt muista :)

Tosiaan sain käännytettyä poikaystävänikin tuolla 2h+k reseptillä vuohenjuustosalaatti faniksi;)

Erityisen herkullista on kun ITSE vuohenjuustosiivun lämmittää pannulla niin, että pinta hieman sulaa kummaltakin puolelta.. ja sitten salaattipedin päälle.

aijoo ja kurkku unohtu siitä mun lähettämästä reseptistä..

 
At 17/2/07 18:20, Blogger Rosmariini said...

Enpä olekaan hoksannut, että vuohenjuustoakin voisi ostaa siitä palvelevasta juustotiskistä. Siinä on aina se hyvä puoli, että saa senkokoisen palasen kuin oikeasti tarvitsee, kun usein nuo valmiiksi pakatut juustot tahtovat olla kahden hengen poppooseen vähän turhan isoja.

Ja saisi ennen kaikkea vaihtelua tuohon vakkarivuohenpääjuustoon, joka on tullut jo vähän turhankin tutuksi...

 
At 19/2/07 10:36, Blogger Kajsa said...

Olipa taas hyvää ja helppoa. Sopi hyvin perjantai-illan kokkailuun. Meidän talouden kokkailut perustuvat jo huolestuttavan paljon pastanjauhannan tarjontaan tai Tammen suureen keittokirjaan. Viikonloppuna pohdittiinkin, koskakohan täältä tulisi ensimmäinen pahanmakuinen resepti vastaan :D

 
At 19/2/07 11:22, Blogger Rosmariini said...

Eiköpähän niitä vielä tule. Leikin kerran netistä löytyvällä anagrammikoneella, ja yksi anagrammi sanasta Pastanjauhantaa oli "pahaa tajunnasta". :D

 
At 3/1/09 20:36, Blogger noel said...

tämä oli kyllä aivan täydellinen vuohenjuustosalaatti!! Kiitos.

 
At 18/7/09 12:59, Anonymous Anonyymi said...

Vuohenjuustoista sen verran että espanjalainen manchego juustohan on myös vuohenmaidosta, ja sitä saa esim semicuradosta curadoon, eli puolikypsytettynä ja kypsytettynä sitä on tapana tarjoilla siivutettuna sellaisenaan mutta hyvin huoneenlämpöiseksi lämmitettynä toimii hyvin salaateissa ja esim huippuhyvää sulatettuna maalaisleivän päällä , ja alle tietenkin hieman hierotaan tomaattia ja oliivia!

 
At 19/11/09 21:43, Anonymous Anonyymi said...

tämä oli todella hyvää. Vaihdoin pinjansiemenet pähkinöihin, ja hyvää oli! :)

 
At 1/2/10 08:25, Anonymous Satunnainen vierailija said...

Kiitos hyvästä ohjeesta, löytyi uusi suosikki. Kiitokset tänne, kun Mr. Google haulla ohjasi ;) Paholaisen kastike toimii kanssa hyvin. Paistoin vielä vahvennukseksi Broilerin rintafilettä ja hyvin toimi!

 
At 23/2/10 18:24, Anonymous Anonyymi said...

Siis uskomatonta kamaa! Kokeilin juuri ja ei voi muuta sanoa kun isoisokiitos. Minäkään en ole hoksannut aiemmin vuohenjuuston ja sweetchilin upeaa yhdistelmää. Itse jätin oliivin ja valkosipulit pois, mutta mangoa oli, ja aivan mahtavaa tuli. sipulina käytin tavallista vaaleaa jättisipulia. Lurps!! Stokkan täytetty valkosipulipatonki toimi kaverina ihanasti : ) Varma hurmausruoka mihin vaan tarkoitukseen ; ) -Saija

 
At 5/2/11 22:21, Anonymous Anonyymi said...

Tänään ateriallamme kyllä maut rilluttelivat iloista tanssia kielen päällä! Pestoinen uunilohi keitettyjen pottujen kera ja tämä jumalainen salaatti oheen saivat murkkuikäisenkin perheenjäsenen - huom. miespuolisen - yltymään vuolaaseen ylistykseen:" Onpa hyvvää."

t. poropeukalo

 
At 4/3/11 20:35, Blogger Lottariina said...

Tuossa köllöttellee salaatti, helppo ohje ja näyttääkin hyvältä. Kiitoksia.

 
At 24/4/11 05:58, Anonymous Anonyymi said...

Eilen tehtiin ja tänään syödään loput! Oli superhyvää, uusi suokkarisalaatti! Kiitos vaan taas kerran. Soitettiin vielä hieman LordEstiä ja juotiin punaviiniä. Ikävähän se jo tuli! :D -paula ja tomi

 
At 25/4/11 18:49, Anonymous Anonyymi said...

Tästä tuli uus suosikki! Sain perheen lapset syömään innolla tätä, vaikka eivät oikeen välitä salaatista! Kiitos ihana ohje. Pidin erityisesti mangosta ja chilin yhdistelmästä. NAM!

 
At 26/4/11 17:13, Anonymous Anonyymi said...

Rakastin tätä ohjetta. Aion kyllä tämän ohjeen laittaa ylös (:





-kaarina-

 
At 13/7/11 15:10, Anonymous Anonyymi said...

Oli todella hyvää, suurkiitokset ohjeesta. Itse lisäsin vielä muutaman lehden rucolaa mausteeksi. Tulee varmasti tehtyä uudelleen!

 
At 7/8/11 15:18, Blogger Mims said...

Aika hyvältä maistuu myös kun vaihtaa makean chilikastikkeen tilalle paholaisenhillon :b

 
At 24/12/11 19:43, Anonymous Anonyymi said...

Tulipa testattua tätä ihan joulupäivällisellä perinteisen kinkun kanssa ja toimii! kiitos hyvistä ohjeista muutenkin :-)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails