keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Kesäloman kynnyksellä

Alun perin tarkoitukseni oli kokkailla texmex-paistosta sekä muuta asiaankuuluvaa apetta kesäloman aloittajaisiin, mutta tuli sitten otettua vähän varaslähtöä. Ohjeet kuvien esittämiin ruokalajeihin löytyvät muista ruokablogeista. Tarjolla oli Nachos supreme a'la Mihanna, jossa tosin nachot joutuivat vähän uppeluksiin, kun innostuin tyhjentelemään vuokaan kaikki mahdolliset säilykepurkkien pohjat.

Kokkausta ja kohnausta -blogista löytyi idea keitetyllä kananmunalla höystettyyn guacamoleen, jonka resepti on peräisin El Salvadorista. Kananmuna olikin muusatun avokadon joukossa varsin virkistävää vaihtelua:
4 avocadoa
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
n. 1 sitruunan mehu
vajaa teelusikallinen suolaa
mustapippuria maun mukaan

Sekoita kaikki aineet joko haarukalla 'muussaten' tai tehosekoitinta/leikkuria käyttäen. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla, kunnes raikkaus on sopiva.

Mukavaa kesälomaa kaikille, jotka ovat päässeet tai pääsemässä siitä onnesta osallisiksi. Ja kivoja kesäpäiviä tietenkin kaikille muillekin!

6 Comments:

At 28/6/07 17:03, Blogger Aurinkotuuli said...

Tätä nachosysteemiä on pitänyt kokeilla monta kertaa! Vaikuttaa kyllä tajuttoman herkulliselta. Ehkä viikonloppuna voisi napostella kaveriporukalla tätä oluen seurana.

 
At 28/6/07 17:50, Blogger Rosmariini said...

Minullakin oli tämmöiseen muonaan joskus muinoin hyväksi havaittu resepti, mutta aikana ennen blogia monet reseptit hukkuivat niin helposti. Enkä enää muista siitä muita ainesosia kuin nachot, sipulin(?) ja cheddarin.

 
At 3/7/07 16:08, Anonymous Anonyymi said...

Haluaisin kertoa erittäin ihanan broileriohjeen ! Tätini teki sitä monta vuotta sitten Tukholmassa ja siitä lähtien sitä on ollut pakko tehdä aina silloin tällöin. Ohje kuuluu näin:

Laita maustamattomat broilerinfileet kulhoon jossa on oliiviöljyä, valkosipulia, pieneksi pilkottua tuoretta chiliä sekä yhden sitruunan ja limen mehu. Anna maustua mahdollisimman pitkään. Sitten paista broilerit ja nauti vaikka riisin kanssa. Niin hyvää että minä en ainakaan ole tarvinnut mitään kastiketta.

Terveisin bloginne salainen ihailija : )

 
At 6/7/07 00:53, Blogger Maurelita said...

Hulppeaa lomaa ; täällä on kiva poissaollessannekin piipahtaa hakemassa inspiraatiota keittiöön...

=)

 
At 12/7/07 08:40, Anonymous Anonyymi said...

Hauska idea tuo kananmuna guacamolessa. Pistin meidän blogiin linkin Pastanjauhanasta, ettehän pahastu!

 
At 14/7/07 04:13, Blogger Rosmariini said...

Emme tokikaan pahastu. Pitää perehtyä Lettupannuun tarkemmin sitten kun on taas enemmän aikaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails