maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

Maailman paras kanaleipä

Jos olisin itse osallistunut kesäruokakilpailuumme, olisin kenties valinnut kilpailureseptiksi kuvassa esiintyvän coleslaw-salaatilla ja poikkeuksellisen maistuvalla tomaattisoosilla päällystetyn kanaleivän. Resepti löytyy arkistostamme viime vuoden syyskuun kohdalta.

Olemme herkutelleet viime päivinä paitsi kanaleivällä myös tuoreilla mansikoilla, jotka Oulun seudulla antavat nyt runsainta satoaan. Kotimaiset mansikat ovat niin ihania, että ne menevät hetkellisesti jopa tomaattivillityksen ohi. Mansikoita tulee syötyä enimmäkseen ihan vaan paljaaltaan, vaikka hieman värkkäämällä niistä voisi saada irti vielä monipuolisempiakin makuelämyksiä. Miltäköhän esimerkiksi balsamicomansikat mahtaisivat maistua?

Kuvan jälkkärissä on murennettuja cantuccini-keksejä, mansikoita sekä vatkattua vaniljakastiketta. Kastikkeeksi voi käyttää käsittääkseni myös mascarpone-kermavaahtoa, mutta itsellä sattui olemaan valmista vaniljasoosia sopivasti käden ulottuvilla. Sitten vain yritetään lusikoida lopputulosta siten, että jokaista kerrosta saisi aina samalla kertaa maisteltavakseen.

Blogimme lomailee näillä näkymin loppuviikon ajan. Pastanjauhajat toivottavat lukijoilleen rentouttavan kesäisiä hetkiä ja kivoja kokkailutuokioita!

11 Comments:

At 10/7/06 17:34, Anonymous Anonyymi said...

Hyviä ja lämpimiä lomahetkiä!Keski-Uudellamaalla ulkosalla +34 ja sisällä +28. Alamme olla kypsiä, well done. No, kyllä näitä hikikelejä taas kaipaa marraskuun räntäsateissa!

 
At 10/7/06 17:54, Blogger Saikku said...

Hei vaan,
tsekkasin heti uteliaana tuon linkin kana-coleslawleipien ohjeeseen, kun kuulosti/näytti niin mahdottoman herkulta. Ohjeen alussa kuvailtiin, miten tomaattilisuke syntyy kaltatuista tomsuista jne. Kirjoituksenne lopussa oli vielä kastikkeen ohje (ketsuppia jne.) Tarkistaisin vaan, että sekoitetaanko tuo tomaattilisuke kastikkeen joukkoon vai onko molempia ylipäätään tarkoitus tätä herkkua varten valmistaa? Kiitos infosta jo etukäteen ja oikein rentouttavaa lomailua!

 
At 10/7/06 19:06, Blogger Pippurimylly said...

Hei! Kastike erikseen ja coleslaw erikseen (kastike on kuvassa tuo tummempi, välistä tursuava tavara ja coleslaw se vaaleampi). Kaltatuista tomaateista tehty lisäke on vielä kolmas erikseen valmistettava tuotos. Se syötiin sellaisenaan muun ruoan ohella, mutta voisin kuvitella, että se esim. juuri tämän leivän väliinkin mukavasti mahtuisi.

 
At 10/7/06 19:09, Blogger Pippurimylly said...

Niin, ja Ouluun tunnutaan ennustavan viikon puolivälille oikein kunnon sateita. Täälläkin on ollut tosi kuumaa ja nihkeän poutaa. Sinänsähän kesäkelit aina kestää, mutta nurmikko näyttää jo siltä, että se imisi mieluusti pikku sateen.

 
At 10/7/06 19:12, Blogger Rosmariini said...

tiv: Kiitoksia! Täällä ei ole aivan noin kuumaa ollut, mutta ihan hyvin on riittänyt helteitä tännekin. Nyt viimein vaikuttaa siltä, että josko vähän alkaisi jopa satelemaan. Mutta onpahan ollut ainakin hyvät grillailukelit. :)

saikku: Hyvä huomio. Se postauksen alussa selostettu tomaattilisuke ei liity tuohon kanaleipäohjeeseen millään tavalla, eli leivän (tai sämpylän) väliin tulee ainoastaan se rub-kana, coleslaw ja sitten se soosi, johon tulee mm. ketsuppia. Kiitokset toivotuksista ja leppoista kesämieltä sinnekin!

pippurimylly: Ehdit näköjään selostuksinesi sopivasti edelleni. :D

 
At 11/7/06 09:02, Blogger Saikku said...

Kiitos neuvoista, täytyy heti kokeilla! :)

 
At 11/7/06 13:21, Anonymous Anonyymi said...

Balsamicomansikoista; olin muutama vuosi sitten Torinossa moikkaamassa paikallista ystavaani ja eraana paivana syotiin lounaalla jalkkarina mansikoita balsamicolla jatskin kera. Ts. mansikoita viipaloitiin kulhoon, paalle vahan sokeria & balsamicoa ja vierelle jaatelopallo ja oli tosi hyvaa! Muutenhan taman ystavani aiti aina kokkaili monen ruokalajin lounaita ja myos sukulaisten tilalta nautittua viinia nautittiin aina ruuan kanssa. Oli se kylla kivaa!

Dubai +44 ja kosteaa...

 
At 11/7/06 19:18, Anonymous Anonyymi said...

Nam! Tuo tomaattikastike näyttää todella herkulliselta. Mulle tuo leipä nyt heti! ;-)

 
At 12/7/06 09:31, Anonymous Anonyymi said...

Hei!

Balsamicomansikat on jumalaisia! Teen useasti Jamien reseptillä mansikoita ja balsamicoa ja sitten höysteeksi vielä mascarpone-juustoa. Upea yhdistelmä makuja juuri "omituisuutensa" takia. Suosittelen... en nyt muista mistä kirjasta tuo resepti löytyy.

 
At 17/7/06 11:04, Blogger Rosmariini said...

Kiitoksia kommenteista! Täytynee testata balsamicomansikoita vaikka tuolla Jamie Oliverin ohjeella, kun arviot ovat kerran noin myönteisiä. :)

 
At 12/8/15 20:17, Anonymous Anonyymi said...

VIHAAN TOMAATTIA

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails