lauantaina, lokakuuta 29, 2005

Mielenkiintoisia ravintoloita Helsingissä?

Ajateltiin Rosmariinin kanssa käydä jonain lähiviikonloppuna oikein asiasta tehden ottamassa tuntumaa Helsingin uusiin tai muuten pirteisiin, raikkaisiin ja kokeilemisen arvoisiin ruokapaikkoihin. Töiden merkeissä etelässä tulee yleensä käytyä vain päiväseltään, jolloin mahaan jää korkeintaan nopea lounas ja lentokoneen keksit.

Osaisiko paikallisväki suositella tutustumisen arvoisia paikkoja? Jotain vinkeää? (Esim. Kynsilaukka on mielestämme hyvin vinkeä!) Myös kokkausväline- ja kahvialan puoteja saa suositella. Jos vielä joku sattuisi tietämään, mistä saa Illyn espressokuppeja...

Loppuun vielä pakko-anekdootti mainitusta Kynsilaukasta. Aterioimme siellä takavuonna ja henkilökunta suositteli listanlukua siivittämään "pohjoissuomalaista luomuolutta". Oulun omina tartuimme täkyyn oitis. Hämmästys oli melkoinen, kun pullot tuotiin pöytään ja etiketistä kävi ilmi, että panimo oli itse asiassa jossain Tampereen eteläpuolella! Siis hyvänen aika, tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

7 Comments:

At 30/10/05 11:33, Blogger TURISTI said...

Sundmans Krogia suosittelisin. Ravintolan haukiquenellit ovat aivan törkeän ihanaa herkkua.

Sipuli on myöskin oikein oiva paikka!

Entinen työpaikkani Cafe Esplanad on myöskin ihan pätevä ratkaisu. Ovat vihdoin saaneet ruokaravintolan auki, joskin paikan kirouksena ovat iänikuiset patonginpurijat ja pöydissä kakaroitaan imettävät mammat.

 
At 30/10/05 11:36, Blogger TURISTI said...

Kokkipuoti on keskustassa (Mikonkatu), valikoima sama kuin muissakin mestoissa ja hinta helsinkiläisittäin korkea, mutta niinpä on kyllä muuallakin. Stockkalta löytyy Illyä.

Juuh. Siinäpä se.

 
At 30/10/05 11:41, Blogger Rosmariini said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 30/10/05 11:42, Blogger Rosmariini said...

Haa, heti kärkeen alan ammattilaisen suositukset!

Mielellään ruokailisimme myös Turistin nykyisessä työpaikassa, mutta tieto sen tarkasta sijainnista lienee valtakunnan varjelluimpia salaisuuksia.

(Ja höh. Tuhosin sitten oman kommenttini. :)

 
At 31/10/05 20:00, Blogger Pippurimylly said...

Kiitos vinkeistä! Olen koittanut Oulun Stockalta Illyn kuppeja metsästääkin, mutta tuloksetta. Hgissä lienee laajempi valikoima siis.

 
At 7/11/05 14:31, Anonymous Anonyymi said...

makuasioissahan on paha mennä muita neuvomaan, ;), mutta Kiki suosittelee ravintola Gastonea. Italialaista safkaa, naminami ja sisustuksestakin tykkäsin. Myös Satkar (nepalilaista) Lönnrotinkadulla on meillä kovassa huudossa. Nuhjuisen ulkokuoren ei kannata antaa hämätä, ruoka on hjuvaa.

 
At 7/11/05 15:12, Blogger Rosmariini said...

Italialaiseen sapuskaan pastanjauhajat eivät kyllästy koskaan, joten pitääpä panna paikan nimi mieleen. Nepalilaiset ravintolat kuulostavat olevan pääkaupungissa tällä hetkellä yhtä yleisiä kuin pizzeriat Oulussa, joten hauska saada niistäkin jokin konkreettinen suositus.

Niin, ja nimenomaan makuasioissa kannattaa aina neuvoa muita! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails