torstaina, lokakuuta 27, 2005

Keittokirjahankintoja

Täällä on tällä viikolla shopattu keittokirjoja.

Reseptikilpailumme palkinnoksi lähtee (tai ei lähde vielä vaan vasta joulukuussa) jollekin onnelliselle kirja nimeltään Annetaan muhia! 200 reseptiä keittiöön ja makuuhuoneeseen. Siinä yhdistyy kokkaaminen ja parisuhde samaan tapaan kuin Pastanjauhannassakin.

Jos kehtaisin vähän testailla tuota kirjaa etukäteen, voisin kokata omalle armaalleni vaikka Tahmasiipiä, Makeaa punasipulidippiä tai Aurinkokuivatuilla tomaateilla höystettyä kanagumboa. Slurps ja nam.

Tämä tyttö laskee nyt kaulimen ja kauhan käsistään ja hautautuu pariksi päiväksi työvuoren alle. Maistelkaa siihen saakka vaikka sivupalkkimme linkkauksia.

Niin, ja Pippurimylly voisi - mikäli kiireiltänsä ehtisi - kirjoittaa tarinan ruuasta, jota suostuin muutama päivä sitten maistamaan ensimmäistä kertaa. (Ja semmoisia ruokia, mitä minä en suostu syömään, ei todellakaan ole kovin paljon.)

7 Comments:

At 28/10/05 00:52, Anonymous Anonyymi said...

Onpa oivallinen palkinto. Niin oivallinen, että virkistyin muistini kätköistä kaivamaan vielä yhden herkun. Oikeastaan virkistyin jo aiemmin Lidlin pakastealtaan äärellä katkarapuja katsellessani muistelemaan, mitä kaikkea tähän tuliseen katkarappioon tulikaan. En sitten tietenkään muistanut kaikkea. Ah, tämä on hyvää.

 
At 28/10/05 08:17, Blogger Rosmariini said...

Vautsi, meidän super-osallistuja! :o) Hienoa! Ainakin tuomariston naispuolinen jäsen haluaa innokkaasti päästä perille katkarappion mausta.

Mahtaa olla pakko lukea menopaussin arkistot alusta asti läpi, jos siellä luuraa enemmältikin noita reseptejä.

 
At 28/10/05 08:47, Anonymous Anonyymi said...

Valitan, ei siellä taida enempiä olla, paitsi imelletyn perunalaatikon, jota jostain syystä joulun alla guugletetaan paussiin aivan tolkuttomasti. Joulun alkamisen voin ennustaa, kun päivässä tulee lähes parisataa imellettyä perunalaatikkoa hakevaa. Ihan joulun alla laskuri on hauskan näköinen.

Minä annan väärän kuvan itsestäni, en osaa paljon mitään. Mutta älyttömän kiinnostunut olen. Eikö utelias mieli ole hyvä opettaja keittiössäkin.

 
At 28/10/05 09:07, Blogger Rosmariini said...

Jotkut mieltänevät minutkin varsinaiseksi mestarikokiksi, mutta en minäkään osaa juuri muuta kuin etsiä innokkaasti uusia resepti-ideoita ja mennä tolskaamaan niiden kans keittiöön. En ole pätkääkään käytännöllinen, enkä osaa kamalasti säveltää reseptejä omasta päästäni. Malliesimerkki siitä, että ruokaa osaa laittaa kuka tahansa, jos vain kiinnostusta riittää.

Ja kyllähän menopaussin arkistoja kannattaa varmasti selailla joka tapauksessa, vaikkei sieltä reseptejä löytyisikään. Eiköpähän sieltä ainakin elämän makua löydy. ;)

 
At 30/10/05 11:04, Anonymous Anonyymi said...

Kai minäkin rohkenen lisätä oman ruokavinkkini siihen julistamaanne kilpailuun.. Resepti ei todellakaan ole oma, mutta on niin moneen kertaan testattu ja hyväksi todettu, että rohkenen sen laittaa.

Tomaattinen kana-pekonipasta
170 g pekonia
1 kpl punasipulia
400 g marinoituja broilerinsuikaleita
0,25 tl mustapippuria
2,5 dl Crème Bonjour Cuisine Tomaatti & Välimeren yrttiä
300 g pastaa

Paloittele pekoni ja hienonna sipuli. Paista pekonipalat, sipulikuutiot ja broilerinsuikaleet paistokasarissa kypsäksi. Mausta pippurilla. Sulata joukkoon Crème Bonjour Cuisine ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa ja tarjoa heti

Arkena tuo ruoka menee ihan tuollaisenaan. Mutta juhla-aterian olemme itse siitä saaneet niin, että alkuun tomaatti-mozzarellasalaattia,, pasta itse tehtynä ja jälkkäriksi tiramisua :)

 
At 30/10/05 11:51, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset sarihoolle! Noista aineksista loihditun sapuskan on pakko olla hyvää.

 
At 10/11/05 16:05, Anonymous Anonyymi said...

Tuotoila osallistuu yhdellä lempparillaan kisaan:
Tulinen simpukka-artisokkapasta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails