maanantaina, marraskuuta 18, 2019

Nachopelti



Kun on pitänyt ruokablogia yli 14 vuoden ajan, on blogiarkistojen kätköihin jäänyt monia hyviä ruokaohjeita, joista osa on ehtinyt jo kokonaan unohtua. Ihan vähän aikaa sitten joku muistutti Instagramissa chilikanan ohjeesta vuodelta 2011. (Olin itse ehtinyt unohtaa autuaasti koko chilireseptikilpailun.)

Monet ohjeista ovat toki edelleen jatkuvassa käytössä. Meksikolainen dippi on lokakuussa 2007 blogiin kirjattu ohje, joka kaivetaan jauhantakeittiössä edelleen esiin aina silloin tällöin. Viime aikoina olen toisinaan tehnyt vaihtelun vuoksi myös nachopeltiä Soppa365:n ohjeella:

Nachopelti

200 g maissilastuja
250-400 g jauhelihaa (tai mustapapuja)
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl chilikastiketta
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
1 prk valmista tacokastiketta
1 prk valmista juustokastiketta
1 punasipuli
10 kirsikkatomaattia
1/2 paprika
jalopenoja
juustoraastetta
(rucolaa tai muuta salaattia)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista jauheliha paistinpannussa, mausta juustokuminalla, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää chilikastike ja tomaattipyree. Hauduttele hetki. Halutessasi voit käyttää myös kaupan valmista tacomausteseosta.
Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Ripottele pellille suurin osa maissilastuista. Levitä maissilastuille jauhelihaseos. Lisää pilkotut kasvikset ja lusikoi pinnalle taco- ja juustokastikkeet. Ripottele päälle loput maissilastut ja juustoraaste.
Paista uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä, noin 10-15 minuuttia.
Sirottele halutessasi kypsän nachopaistoksen päälle rucolaa.



Yleensä jätän kirsikkatomaatit pois (toimivat tässä tapauksessa paremmin ilman uunitusta!) ja paistan silputun sipulin yhdessä jauhelihan kanssa. Kuvassa kuitenkin alkuperäisen ohjeistuksen mukainen lopputulos, jossa osa lihasta korvattu kidneypavuilla.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails