tiistaina, huhtikuuta 12, 2016

Vinkkejä ValenciaanVietimme kuun vaihteessa vajaan viikon Valenciassa (Espanjassa). Mukava paikka, ei liikaa turisteja. Matka meni enimmäkseen töiden merkeissä, mutta jonkin verran oli toki aikaa tutustua myös kaupunkiin ja etenkin sen ruokatarjontaan.

Tässä muutamia vinkkejä:

-Hyviä ravintola-alueita Valenciassa ovat Mestalla ja Ruzafa (Russafa). Benimacletiin kannattaa tutustua myös.

-Julkinen liikenne toimii Valenciassa todella hyvin (esim. lentokentälle pääsee kätevästi metrolla). Rannalle pääsee kätevästi ratikalla numero 4.-Normaali aika aloittaa illallinen Valenciassa on illalla kello yhdeksältä: Ravintolat avaavat yleensä ovensa vasta siihen aikaan ja ovat parin tunnin verran auki.

-Ruokaharrastajan ehdoton nähtävyys Valenciassa on kauppahalli Mercado Central. Keskeisin ostoskatu on Carrer de Colón, ja Valencian vanha kaupunki kannattaa tietenkin katsastaa myös. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin käynyt mielelläni myös Ciudad de las Artes y las Ciencia -nimisessä taide- ja tiedekeskuksessa.

-Jamón ibérico on ylihyvää.-Ruoka oli hyvää, kekseliästä ja kohtalaisen edullista. Parhaiten jäivät mieleen Bar Tonyina (tapaksia uudella tavalla), La Salita sekä Ruzafassa sijaitseva libanonilainen Beirut King.

-Valencia on paellan koti. Tyypillisessä Paella Valencianassa näytti olevan lihaa (kanaa ja/tai kania), mutta itse valikoimme myöhäiseksi lounaaksi kokeiluun ylimmässä kuvassa näkyvän mereneläväpaellan.

-Sangria on ilmeisesti paikallisesta näkökulmasta enemmänkin turistien juomaa. Paikalliset juovat tosin vähän samantapaista (mutta yksinkertaisempaa) tinto de veranoa.3 Comments:

At 12/4/16 21:11, Anonymous Merja | Ripaus tryffeliä said...

Valencia pitääkin ottaa ruokamatkalistalle!

 
At 12/4/16 21:15, Blogger Rosmariini said...

Suositella voi. :) Etenkin kun sattui sääkin kohdilleen (lämmintä enimmillään +28 astetta).

 
At 30/11/16 22:08, Anonymous Nimetön said...

Ah. Mitä muistoja. Olen itse asunut vuoden benimacletin alueella. Ruoka oli aina hyvää. Pitää vielä palata sinne lomalle. Valencia on kyllä ihana paikka kun siellä on kaikille jotakin ja todella helppo liikkua.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails