keskiviikkona, joulukuuta 30, 2015

Salaattiwrapit



Tässä vaiheessa vuotta on tapana luoda katsaus kuluneen vuoden ruokailmiöihin ja aavistella tulevia trendejä. Minulle menneisyyden pohtiminen on huomattavasti ominaisempaa, joten muistelen tälläkin kertaa mieluummin mennyttä vuotta kuin ennustan tulevaa.

Tänä vuonna yksi suosikkiruokalajeistani on ollut Ghetto Gourmet -blogin aikoinaan ohjeistamat salaattiwrapit:

Gordon Ramsayn chiliset jauheliha-salaattiwrapit (4 hengelle)

Wrapit:
oliiviöljyä
400 g sika-nautajauhelihaa
tummaa seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
5 cm pala tuoretta inkivääriä
1-2 punaista chiliä
1 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 limen kuori ja puolikkaan limen mehu
3 kevätsipulia varsineen (jos sipulit ovat isoja niin käytä ennemmin vartta kuin isoja sipuleita)
suolaa
mustapippuria
2 pikkusalaatin kerää

Kastike:
2-3 rkl soijakastiketta
puolikkaan limen mehu
1 rkl tummaa seesamiöljyä
1 rkl oliiviöljyä
1/2-1 punainen chili
1-2 tl kalakastiketta
1 tl ruskeaa sokeria
pieni nyrkillinen tuoretta korianteria

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Kuumenna iso paistinpannu kuumaksi, lisää hieman oliiviöljyä. Ruskista ja hienonna jauhelihaa kohtuullisella lämmöllä kunnes se ruskistuu, älä keitä lihaa omassa nesteessään. Jauhelihan tulisi olla hieman rapsakkaa ja hyvin väriä ottanutta.

Kaada jauheliha siivilään ja valuta ylimääräinen rasva pois lihasta. Aseta jauheliha sivuun.

Hienonna valkosipuli, inkivääri ja chili (voit halutessasi poistaa chilistä siemenet). Silppua kevätsipulit. Pyyhkäise ylimääräiset rasvat pois talouspaperilla jo käyttämältäsi paistinpannulta, kuumenna pannu ja lisää reipas teelusikallinen seesamiöljyä pannulle. Lisää kuumalle pannulle valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää ruskea sokeri ja ruskista seosta pari minuuttia. Lisää joukkoon ruskistettu jauheliha, sekoita ja lisää seokseen kalakastike. Lämmitä seos kunnolla pannulla. Lisää raastettu limen vihreä kuori ja purista joukkoon saman limen puolikkaan mehu. Sekoita. Lisää lopuksi silputtu kevätsipuli ja kypsennä seosta sekoittaen noin 30 sekunttia. Kaada seos tarjoiluastiaan.

Silppua kastikkeeseen tarkoitettu chili (siementen poistaminen on taas makuasia) ja tuore korianteri. Yhdistä astiassa kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita. Erottele pienet kuppimaiset salaatinlehdet toisistaan, pese ja kuivaa ne. Asettele jauheliha, kastike ja salaatinlehdet tarjolle. Kokoa annos kauhomalla jauhelihaa salaattikuppiin. Roiskuttele hieman kastiketta päälle.


4 Comments:

At 30/12/15 11:40, Anonymous Anonyymi said...

Juuri eilen löysin samaisen reseptin tulosteena repetsikirjan välistä ja samantien se joutuikin kauppalistalle, niin helppoa ja hyvää :)
//Sanna

 
At 30/12/15 11:53, Blogger Rosmariini said...

On kyllä tosissaan uskomatonta, miten makoisia elämyksiä on mahdollista luoda jostain soijasta, kalakastikkeesta ja ruskeasta sokerista. :)

 
At 31/12/15 12:29, Blogger TiV said...

Oikein hyvää, ruokaisaa ja ennen kaikkea onnellista uutta vuotta teille!!!
Terv. TiV

 
At 31/12/15 15:55, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, ihana TiV. Tuokoon uusi vuosi tullessaan mahdollisimman makoisia ja mukavia hetkiä!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails