keskiviikkona, tammikuuta 06, 2016

Don't stop me now ('cause I'm having a good time)Loppiaisen kunniaksi voi vielä muistella hiukan joulua, tai tässä tapauksessa bloggaajien taannoista pikkujoulujuhlaa. Muista syödä välillä -blogin Rommirusina oli kutsunut oululaisia ruokabloggaajia kotiinsa, ja kylläpä olikin harvinaisen mukava ilta.

Päällimmäisenä jäivät mieleen Kokit ja Potit -blogin Hannelen järjestämä sinappitasting (myös yhteensopivuus kinkun kanssa testattiin) sekä glögien vastaavanlainen sokkotestivertailu.

Sinappitestissä pärjäsi ällistyttävän hyvin Mausteaitan Kotisinappi, jota en ollut aiemmin luullakseni koskaan maistanutkaan. Omaan makuuni sopi tosin (nimenomaan makunsa puolesta) parhaiten Hannelen äidin luottoreseptillä tehty sopivan tulinen kotitekoinen sinappi.

Ruoka oli tuttuun tapaan superhyvää. Illan emäntä oli nähnyt paljon vaivaa sekä soittolistan että tarjolla olevien ruokien tekemisessä. Pääsimme lusikoimaan maukkaiden rukiisten leipästen väliin nyhtönautaa, BBQ-kastiketta, coleslawta, marinoitua punasipulia, puolukkaketsuppia, chilidippikastiketta sekä leipäjuustokuutioita.Peruspöperölän Virpi loihti tarjolle Pumpkin Jam -blogin ohjeella tehtyjä supermaistuvia sinihomejuustohyrriä.

Kerrassaan paras tapa käyttää kaupan valmista voitaikinalevyä: sinihomejuustosta ja ranskankermasta tehdään tahna, joka levitetään tasaiseksi kaulitun taikinan päälle. Sitten vaan rullataan, leikellään palasiksi, voidellaan munalla ja paistetaan.

Aina nälkä -blogin Milla kohotti juhlatunnelmaa liekittämällä meille yltiöherkullista englantilaistyyppistä joulukakkua (vai olikohan tuo tarkemmin ottaen christmas pudding, hyvää joka tapauksessa).

Makuja kotoa -blogin Heidi oli tehnyt puolestaan Baileys-tryffeleitä, joita todellakin kannattaa kokeilla kotona. Myös intialaiset kikhernekupposet olivat Heidin takuuvarmaa tuotantoa.Me veimme juhliin muun muassa jouluisesti maustetun pähkinäsikermän sekä joulusangriaa, johon tuli kaksi pulloa valkoviiniä, hiukan siideriä, sokeria, karpaloita, lohkottua omenaa sekä rosmariinia.

Nostalgiaa tarjoili Kokkeillaan-blogin Kotiharmi, joka teki juhlakansalle hot shotteja. Hot shot oli oman opiskeluaikani suosikkidrinkki, joten Kotiharmin mukailtu glögishotti vei sujuvasti ajatukset viime vuosituhannen lopun moniin haalaribileisiin. Gallianoa, kahvia ja kermaa, oujee. Silloin ei tiedetty vielä mitään raikkaan minttuisista mojitoista.

Jauhantakeittiön vakituiseen ohjelmistoon jää takuulla myös hämmentävän herkullinen Kotiharmin kokkaama porkkana-kikherne-fetasalaatti. Vahva suositus.Suunnitelmiakin punottiin. Esimerkiksi oululaisten grillikioskien vertailu kuulostaisi näin jälkikäteenkin ajateltuna harvinaisen hauskalta ajatukselta. Tosin voisi ehkä odottaa sen verran, että pahimmat paukkupakkaset ensin hellittäisivät.

8 Comments:

At 7/1/16 14:07, Blogger Hannele said...

Oijoi, olipas meillä lystiä. Mutta eikös tämä keli olisi just täydellinen grillikierroskeli? Sopivan rapsakka, ei tartte jonossa pyöriä. Millon mennään?

 
At 7/1/16 14:52, Blogger Rosmariini said...

Kyllähän sitä itse (täällä tundralla kasvaneena) tarkenee grillijonossakin, mutta tekniikka saattaa pettää. Esim. meillä ei auto lähtenyt tänään laisinkaan käyntiin, ja kylmä ilma tuo tullessaan myös muunlaisia katastrofin aineksia: Jos vaikka älyluuri hyytyy pakkasessa eikä saada grillikierroksen koko antia välittömästi Instaan! :-D

 
At 7/1/16 16:21, Blogger Jael said...

Olipa teillä siellä ihania herkkuja:)

 
At 7/1/16 18:09, Blogger Rommirusina said...

Pitäisi viettää pikkujouluja useamminkin, pakkoko niitä on järjestää vain marras/joulukuussa. Ja grillikierrokselle heti vaan, kun ilmat sen sallii. :D

 
At 7/1/16 21:17, Blogger Rosmariini said...

Jael: Todellakin. Kyllä on etuoikeus olla täkäläinen ruokabloggaaja.

Rommirusina: Teillä oli niin hyvät pilleet, että vaikka pitäisitte pikkujoulut juhannusaattona, niin varmasti tulisi väkeä paikalle! :) Joskus olisi muuten kiva pitää vappupiknik blogiporukalla.

 
At 8/1/16 14:34, Blogger Virpi said...

Kieltämättä grillikierros näissä lukemissa ois kova suoritus :D

 
At 16/1/16 09:48, Blogger Hannele said...

Tuo älyluurin jäätyminen olis vakava paikka. Hyvä peruste odottaa hetki.

Vappupiknikille iso peukku!

 
At 18/1/16 14:46, Blogger Rosmariini said...

Peukulle peukku! Olisipahan mukavaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails