torstaina, lokakuuta 22, 2015

Vuosikymmenen bileet



Uudessa blogikeittiössämme vietettiin kymmenes päivä kymmenettä juhlat vuosikymmenen ikäisen blogimme kunniaksi.

Vihoviimeiset laatikot ja muutamat muut kriittiset osaset saapuivat remontissa olleeseen keittiöömme vasta pari päivää ennen h-hetkeä, joten tulipa ahkeroitua viimeiseen asti, että ennätimme saada tavarat kutakuinkin omille paikoilleen ennen vieraiden saapumista.

Mutta kylläpä sitten kelpasikin juhlia, kun ruokaakin tuli tarjolle tuttuun tapaan riittävästi ja tanssimaankin päästiin. Aivan kaikesta ei ehditty kuvia ottamaan, ja osa näistäkin taitaa olla satunnaisten vieraiden ottamia:





Yllä näkyvään salaattiin pyysin oikein ohjeenkin:

Hedelmäinen juusto-pähkinäsalaatti

50 g pekaanipähkinöitä
2 päärynää
6 luumua
300 g voimakasta juustoa, esim. cheddaria
rucolaa
150 g tuoretta pinaattia
kastike:
3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä.
Kuori päärynät ja luumut ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi sekä juusto paloiksi. Kokoa salaatti.
Sekoita öljy, hunaja ja ripaus suolaa ja mustapippuria pullossa tai kannellisessa purkissa. Kaada salaatille ennen tarjoilua.



Blogiväkeä oli ilahduttavasti koolla, jopa ihan uusi tuttavuus Kärähtäneet-blogista oli paikalla, samoin kuin pitempään vakiokalustoon kuuluneet Kokkeillaan, Ghetto Gourmet, Muista syödä välillä, Peruspöperöä sekä Kokit ja Potit, jonka tekeillä olevaa Suupaloja-kirjaa odotan kiinnostuneena.





Ghettolassa ei tyydytä koskaan tavanomaisiin ruokaratkaisuihin, ja tällä kertaa paistettiin kokonainen lohi tulen loimussa (sitä ennen piti tietenkin käydä katkomassa metsästä vähän puuta).

Tulipahan viimein otettua käyttöön pihallamme puiden katveessa kyyhöttävä grillikota. (Kota osoittautui oikein toimivaksi, ja juhlan jälkeen etsinnässä ovat olleet parhaat nuotiokokkausohjeet, mikä näin sivumennen mainittakoon.)

Ghettolan kauniimpi osapuoli oli puolestaan tehnyt lohen kaveriksi maustevoita. Lisäksi hän oli leiponut pataleipää, jonka kanssa oli tarjolla niin ikään kotitekoista voita. Voin tekemisestä kiinnostuneiden kannattaa katsoa Ylen artikkeli Itse tehty voi maistuu juhlahetkeltä. Suolan määrä oli kotitekoisessa voissa omaan makuuni juuri sopiva.







Nämä välisyötävät tehtailtiin oikeaoppisesti uudella keittiösaarekkeellamme:



Päätin, että gulassista tulee tulevan talven suosikkikeittoni. Oli kerrassaan mahdottoman maistuvaa:





Yllä olevan lusikoitavan juoman koostumus jäi itselleni lopulta mysteeriksi, mutta sen verran oivalsin, että tarjolla oli maailman parhaan Gin & Tonicin ohjeella valmistettuja juomia.

GT-ainesosaset olivat Kyrö Distillery Companyn Napue-gini (4 cl), Fever Tree Indian tonic (12 cl), rosmariininoksat sekä karpalot. Harmillista, ettei meillä ollut oikeanlaisia laseja.



Itse jouduin hosumaan niin viime tinkaan asti keittön järjestelytouhuissa, etten ennättänyt synttärikakkua leipomaan, mutta onneksi Peruspöperölän Virpi teki Pätkis-mutakakkua, ja lisäksi Muista syödä välillä -blogin Rommirusina toi tarjolle omenakakkua, jossa omenapiirakka ikään kuin kohtasi täytekakun.





Tässä vielä juhlayön viimeistä hiukopalaa:



Kiitos kaikille kanssajuhlijoille! Viimeistään vuoden päästä taas uusiksi.

8 Comments:

At 22/10/15 17:05, Blogger Koti Harmi said...

Oi mitkä kemut - kiitos!!! Minulla oli ihan hirveä ähky kotiin tullessa, vaikka yritin diskohuoneessa sitä lieventää. Teillä on iiiiiiiihana keittiö!!!

 
At 22/10/15 17:38, Blogger Rommirusina said...

Oli kyllä tosi hyvät bileet, maha tuli todellakin täyteen ja diskohuone oli yliveto! Kiitos! Minäkin kadehdin keittiötänne ja koko kämppää muutenkin: tunnelmallista, tyylikästä ja toimivaa. Onnittelut vielä 10-vuotiaalle!

 
At 22/10/15 22:17, Blogger Rosmariini said...

Koti Harmi: No onneksi ei sitten lopulta jäänyt nälkä kuitenkaan. :-D

Rommirusina: KLUP. En ole ikinä kuullut missään etäisestikään meikäläiseen liittyvässä yhteydessä termiä "tyylikäs". :) :) :) Tämä oli päivän - ei kun viik... vuoden kohokohta!

 
At 23/10/15 11:04, Blogger Virpi said...

Ihan parraat pilleet oli, kiitos kaikesta <3

Kehuin just eilen töissäkin, että kyllä vaan oululaiset ruokabloggarit on ihan parhaita.

 
At 24/10/15 21:35, Anonymous Jonna / suolaa&hunajaa said...

Vitsi te pohjoisen vahvistukset olette kyllä eteviä laittamaan pöydän koreaksi.

Onnea kymmenvuotiaalle! Tehän olette vähän kuin instituutioita :-)

 
At 25/10/15 13:07, Blogger Rosmariini said...

Virpi<3 & Jonna<# : Hienoa, että oululaisten etevyys & parhaus hahmotetaan siellä eteläisen Suomen rajaseudullakin. :)

 
At 26/10/15 12:59, Blogger Heidi - Kärähtäneet said...

Kiitokset vielä täältäkin, oli ilo päästä mukaan juhlahumuun! Ja mukava tutustua naamatusten muutenkin :)

(ja juu, myös täällä huokailtiin vielä kotonakin sekä ylitäyttä vatsaa että teidän kodin ja uutukaisen keittiön kauneutta :)

 
At 10/11/15 17:34, Blogger Rosmariini said...

Olipa tosiaan! Onneksi on kaikenlaista tulevaa blogitouhua kalenteriin merkattuna.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails