sunnuntaina, syyskuuta 13, 2015

Katkarapucocktailin paluu



Helpotuksen huokaus. Kesäkuun alussa alkanut massiivinen tuparemonttimme on vihdoin ja viimein saavuttamassa päätepisteensä. Keittokirjahylly ja ruokapöytä ovat jo paikoillaan, ja toiveissa olisi, että keittiössämme pääsisi kokkaamaan viimeistään syyskuun lopussa.

Luvassa on muun muassa kaasuliesi, ja mielessä runsaasti toteutustaan odottavia ruokaideoita.

Olenkin jo vähän liiaksi ennättänyt tottua pikakahvin makuun. Lisäksi on ollut todella omituista, etten ole päässyt puuhastelemaan tänä syksynä ollenkaan esimerkiksi etikkakurkkujen ja kotitekoisten tomaattisäilykkeiden kimpussa.

Vähän aikaa sitten vietimme perjantai-iltaa tuttavien luona, jossa valmistimme muun muassa ahvenfileitä, kantarellimuhennosta ja katkarapuja. Tillillä maustetut katkaravut keräsivät runsaasti kehuja, ja ruoka oli muutenkin kerrassaan oivallista.



Katkaravut olivat illan teema, koska niitä oli sattumalta myös alkuruoassa. Tässä on mukava ruokaidea kaikille sellaisille, jotka menneinä vuosikymmeninä pitivät salaa katkarapucocktailista. Ohje on Jamie Oliverilta:

Katkarapuja, avokadoa ja Marie Rose -kastiketta (kahdelle)

1-2 kypsää avokadoa
1-2 rs krassia (me korvasimme tämän rucolalla)
vehnäjauhoa
220 g kuorittuja jättikatkarapuja
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 runsas tl paprikajauhetta
extra-neitsytoliiviöljyä

Marie Rose -kastike:
4 rkl majoneesia
1 rkl ketsuppia
1 tl worcesterkastiketta
1 tl viskiä
1 sitruuna
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Puolita avokado kiveen asti ja jatka leikkaamista hedelmän ympäri. Irrota hedelmänpuolikkaat varovasti toisistaan. Poista kivi ja kuori avokadonpuolikkaat. Silppua krassi.
Pane kulhoon 1-2 kourallista vehnäjauhoja. Kaada katkaravut kulhoon ja kääntele ne kauttaaltaan jauhoissa. Kaada kastiketta varten erilliseen kulhoon majoneesi, ketsuppi, worcesterkastike ja viski. Halkaise sitruuna ja purista yhden puolikkaan mehu kastikekulhoon. Leikkaa loput sitruunasta lohkoiksi tarjoilua varten. Lisää hyppysellinen suolaa ja pippuria ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä suolaa, pippuria tai sitruunamehua.

Laita iso paistinpannu kuumalle lämmölle. Valuta kuumalle pannulle 2 runsasta lorausta oliiviöljyä. Murskaa valkosipulinkynnet kädelläsi pannulle ja lisää sitten jauhotetut katkaravut. Kääntele katkarapuja kauttaaltaan kuumassa öljyssä. Laske kymmeneen ja lisää sitten pannulle hyppysellinen suolaa ja pippuria sekä paprikajauhe. Kääntele katkarapuja pannulla 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.

Pane kummallekin lautaselle puolikas avokadoa. Ripottele krassi avokadon päälle ja asettele viereen katkaravut. Valuta muutama runsas lusikallinen Marie Rose-kastiketta avokadon päälle. Pirskota vielä joukkoon neitsytoliiviöljyä ja ripottele päälle paprikajauhetta. Aseta tarjolle myös sitruunalohkot, joista voi puristaa mehua ruoan joukkoon.

2 Comments:

At 13/9/15 22:33, Blogger Tuplaespresso said...

Hih, juuri toissa viikonloppuna mekin tehtiin nostalgiset katkarapucocktailit, joskin hiukan eri reseptillä. Mutta kyllä niiiiiiin maistui 70-luvulta ;)

 
At 14/9/15 09:17, Blogger Rosmariini said...

Pitäisi itsekin tehdä joku kerta hiukan perinteisemmällä reseptillä. Nyt kun heräsi mieliteko. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails