perjantaina, huhtikuuta 18, 2014

Hedelmäsalaattia ja liköörivaahtoa



Pääsiäisen ruokia suunnitellessani olen miettinyt hiukan myös tilanteeseen sopivia jälkiruokia.

Olen pohtinut tällä viikolla (vähän liiankin paljon) hedelmiä, etenkin banaania, viinirypäleitä ja ananasta, joten ilmankos päähän putkahti ajatus hedelmäsalaatista.



Taannoisessa työporukan illanvietossa syötiin (blinien ja vorschmackin ohella) hedelmäsalaatin kaverina tällaista jälkiruokavaahtoa:

Kermaliköörimousse (ohje löytyy täältä; kaupan päälle saa takuuhyvän porolasagnen ohjeen)

1/2 dl kermalikööriä
1 liivatelehti, liotettuna
2 dl kuohukermaa
4 rkl tomusokeria

Lämmitä likööri mikrossa, lisää liotettu liivate ja sekoita. Vaahdota kerma ja tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt likööriseos varovasti nostellen. Anna jähmettyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.

Vaahto-ohje on alkujaan Akseli Herlevin kirjasta Täydellä sydämellä, jossa moussen kaveriksi on mainittu suklaafondant.

En ole ikiaikoihin hankkinut mitään uutta keittiövempelettä, mutta nyt haaveissa olisi ehkä ananaspora. Sen jälkeen pääsisi tekemään uunijäätelöä koverretussa ananaksessa.

3 Comments:

At 18/4/14 09:12, Blogger Campasimpukka said...

Hedelmäsalaatti sopii kyllä erityisen hyvin pääsiäiseen:)

 
At 18/4/14 09:46, Blogger Virpi said...

Kuulostaapa hyvältä tuo mousse! Ja hedelmäsalaatti toimii aina :)

Meillä on varsin epäpääsiäismäisesti mutakakkua mansikkasoseella ja kermavaahdolla jälkkäriksi.

 
At 18/4/14 09:50, Blogger Rosmariini said...

Campasimpukka: Niin, kaikilla kunnon ihmisillähän on pakastin ehtinyt tyhjentyä tähän mennessä sinne syksyllä säilötyistä kotimaisista marjoista. (nimimerkillä ehkä minäkin vielä joskus!) :)

Virpi: Oijoi, minulla on mutakakku vielä opettelematta. Toisaalta siitä voisi tulla uusi bravuurini, kun minulla leivonnaiset tuppaavat usein jäämään vähän taikinaisiksi sisältä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails