Chorizolasagne
Minulla oli tarkoituksena tehdä viime viikonloppuna sienilasagnea sekä pihlajanmarjahyytelöä, mutta lopputulos oli hiukan toisenlainen.
Pihlajanmarjoja kävin sentään katselemassa. Marjat vain näyttivät kasvavan yleensä sen verran korkealla, että 164-senttisen minun oli vaikea päästä niihin käsiksi.
Sieneen en saanut edes lähdettyä, kun ehdin sitä ennen napata kaverilta idean chorizolasagnesta. Menin vielä valikoimaan netistä semmoisen reseptin, jossa ei ollut suurin piirtein yhtään lähellä tuotettua ruoka-ainesta mukana. Eikä juuri mitään vihreää!
Mielelläänhän sitä vaalisi itsestään kuvaa jonkinlaisena lähiruokahengettärenä, mutta niin vaan myin periaatteeni, kun näköpiirissä oli herkullinen hetki lasagnevuoan äärellä. Jotenkin ajatus mascarponen ja chorizon yhdistämisestä oli vaan liian kutkuttava.
Herkullista se olikin, ja tätä tekisi mieli tehdä joskus toistekin. Ehkä kuitenkin sitä ennen niitä pihlajanmarjoja.
Pihlajanmarjoja kävin sentään katselemassa. Marjat vain näyttivät kasvavan yleensä sen verran korkealla, että 164-senttisen minun oli vaikea päästä niihin käsiksi.
Sieneen en saanut edes lähdettyä, kun ehdin sitä ennen napata kaverilta idean chorizolasagnesta. Menin vielä valikoimaan netistä semmoisen reseptin, jossa ei ollut suurin piirtein yhtään lähellä tuotettua ruoka-ainesta mukana. Eikä juuri mitään vihreää!
Chorizo-lasagne
400 g tölkki kirsikkatomaatteja
12 lasagnelevyä (mielellään tuorepastaa, tulee mehukkaampaa)
200 g chorizoa, kuoret poistettuna ja kuutioituna
10 salvianlehteä
250 g mascarponea
150 g taleggio-juustoa kuutioituna
1 rkl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria
Laita uuni kuumenemaan 200 C:hen. Siivilöi tölkkitomaatit kulhon päällä niin, että saat talteen myös niistä valuvan mehun. Lusikoi hieman tomaattimehua uunivuoan pohjalle ja peitä pohja sitten kerroksella lasagnelevyjä.
Ripottele päälle puolet chorizosta ja kirsikkatomaateista sekä hieman tomaattimehua ja muutama salvianlehti.
Lusikoi sitten pinnalle neljäsosa mascarponesta ja niinikään neljäsosa taleggio-juustosta. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Asettele päälle toinen kerros lasagnelevyjä ja niille sama täytekerros toistamiseen: loput chorizot ja kirsikkatomaatit, tomaattimehua, salviaa, mascarponea, taleggiota, suolaa ja pippuria. Päällystä jälleen lasagnelevyillä.
Levitä päälle loput mascarponesta ja taleggiosta sekä parmesaaniraaste.
Laita vuoka uuniin suht' korkealle ja paista n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja kupliva. Vuoka kannattaa ehkä kääntää kertaalleen paistoajan puolivälissä, jos uuni on lämmöltään kovin epätasainen.
Anna vetäytyä vähintään vartin verran ennen tarjoilemista.
Mielelläänhän sitä vaalisi itsestään kuvaa jonkinlaisena lähiruokahengettärenä, mutta niin vaan myin periaatteeni, kun näköpiirissä oli herkullinen hetki lasagnevuoan äärellä. Jotenkin ajatus mascarponen ja chorizon yhdistämisestä oli vaan liian kutkuttava.
Herkullista se olikin, ja tätä tekisi mieli tehdä joskus toistekin. Ehkä kuitenkin sitä ennen niitä pihlajanmarjoja.
15 Comments:
kuullostaapa hyvältä :)
Valmistuu sen verran nopeasti, että tällä voisi melkein osallistua Pastanjauhannan pikaruokakilpailuun.
Mutta ehkä en osallistu sentään itse. :)
Onhan tossa vihreetä, monta lehteä!
oijoi, jestas NIIN nam taitaa olla, ON.
KIITOS! Mä kokkaan kans!!
ja mittäää, on pastanjauhannalla skapa?! sinne siis...
Jotta sulta saa vaikka mitä! :)
TATTIS
Merituuli: No niinpäs onkin. Tämähän on käytännössä kasvisruoka!
Niina Oivi: JOO, osallistu, pliiiis! Ja kaikki muutkin mukaan!
Oi miten mehevältä vaikuttaa. Harmi, että tuo puoliso tykkää oikeestaan vaan peruslasagnesta, mutta ehkä teen tästä joskus miniversion ihan vaan ittelleni.
Minun mielestäni tämä voisi olla just semmoinen "tie miehen sydämeen" -resepti. Mutta sinähän olet sen tien jo löytänytkin. <3
Pihlajanmarjoista tuli mieleen: Kurkatkaahan Aina nälkä -blogin pihlajanmarjamarmeladit!
Tästä tykkäisin! Ihanan kevyttä. ;D
Hyvää oli, mutta tomaattia laitan ensi kerralla inan lisää. Nesteen (tomaattimehun) määrän kanssa pitää olla tarkempana myös. Vähän litkua oli.
Chorizo on selvästi nyt pinnalla.
Menee ehdottomasti kokeiluun, koska tämä resepti yhdistää kaksi lempiasiaani ruoanlaitossa: chorizon sekä lasagnen :)
Pieni tunnustus blogissani :) Ei pakollista jatkaa :)
Paula: Joo, tää on siitä kiva, ruoka, että rasvaa ei oo juuri ollenkaan. :D
Ano: Hyvä huomio, kiitokset.
Koala: Vihjaa ihmeessä, jos tiedät muitakin hyviä chorizoreseptejä.
Arja: Kiitos! Hienoa päästä suosikkiblogilistalle. <3
Tää kuulostaa aivan ihanalta! Täytyy kyllä kokeilla, kylläkin hiilarittomaksi modifoituna. Mutta silloinkin varmasti todella hyvää! :D
--salla
Tämä oli todella hyvää! Kiitos reseptistä. Muutenkin täytyy kiittää hyvästä blogista, jonka hoksasin vasta muutama viikko sitten. Olen nyt kokeillut neljää eri reseptiä ja kaikki ovat onnistuneet ja olleet oikein maukkaita. Kiitos! Olet saanut minut innostumaan ruoanlaitosta kaiken lapsiperhearjen keskellä ja se on jotain se!
Lähetä kommentti
<< Home