keskiviikkona, elokuuta 29, 2012

Mustaherukkainen mousse

Okei, olen hurahtanut nyt ihan kokonaan marjoihin. Mustikkaan ja mansikkaan, mutta ennen kaikkea vähän hapokkaampaan karpaloon ja puolukkaan. Tänä kesänä olen menettänyt sydämeni viinimarjoille, joita en ole aiemmin osannut käyttää kovinkaan monipuolisesti.

Helsingin Sanomien ruokasivuilta löysin ohjeen tähän äärimmäisen nopeasti valmistuvaan mustaherukkajälkiruokaan, joka maistui myös oikein mainiolle:

Mustaherukkamousse (4 annosta)

3 dl mustaherukoita
3 dl turkkilaista jogurttia
2 valkuaista
1 dl sokeria

päälle:
mustaherukoita
juoksevaa hunajaa

Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Sekoita sose jogurttiin.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti mustaherukka-jogurttiseokseen. Jaa seos laseihin. Pidä hetki jääkaapissa. Koristele ja tarjoa.

Harvinainen jälkiruokaohje siinä mielessä, että kokkaustuokiota varten ei tarvinnut käydä erikseen kaupassa. (Jogurtin ja hunajan yhdistelmä on pastanjauhajan perusravintoa.)

Seuraavaksi suunnitelmissa olisi perehtyä pihlajanmarjoihin. Entistä hapokkaampaan suuntaan siis ollaan menossa.

6 Comments:

At 29/8/12 14:11, Blogger Virpi said...

Toivottavasti ei käy liian hapokkaaksi elo! Mitäs pihlajanmarjoista ajattelin tehdä? Ne on mulle ihan outo juttu kokkauksessa.

Hain tänään muuten lounasta sieltä Phuketista - hyvää oli, ja palvelu oikein mainiota. Bonusyllärinä sai pienen alkupalakeiton take awaytaan odotellessa.

 
At 29/8/12 14:22, Blogger Rosmariini said...

Hyvä, jos maistui. En ole nyt hetkeen hakenut Phuketista mitään, joten en tiennyt paikkaa suositellessani, onko taso kenties romahtanut ratkaisevasti edellisen kerran jälkeen. :)

Pihlajanmarjoista syntyy todennäköisesti hilloa tai hyytelöä. Olisi hyvää syksyn (mahdollisten) riistakokkausten kanssa. Pihlajanmarjahilloa voisi ehkä testata leipätaikinaan (puolukkahillon tilalle). Minulla on myös jemmassa ohje pihlajanmarjatoffeeseen.

 
At 29/8/12 16:17, Blogger Päivi / Kokkeillaan said...

Minusta tuntuu, että mustaherukat ovat lisääntyneet vuoden aikana pakasteessamme. Vaikka kuinka oon käyttänyt niitä kiisseleiden ja soppien pohjana, niin aina putkahtaa jostain uus pussukka. En tajua. Tää mousse on hyvä uus käyttötarkoitus villeille mustaherukoille. Jos vaikka pikkuhiljaa loppuisivat. Paitsi että sitten itketään, ettei niitä enää oo. terveisin nimimerkki "mikkään ei passaa"

 
At 29/8/12 16:22, Blogger Rosmariini said...

Miten noista Kotiharmin kommenteista tuleekin aina niin hyvälle tuulelle. <3

 
At 29/8/12 21:21, Blogger Merituuli said...

Mustaherukka on minun suosikkini niin maun, värin kuin monikäyttöisyydenkin vuoksi! Ostettiin alkukesästä puskakin pihaan.

 
At 29/8/12 23:12, Blogger Rosmariini said...

Minäkin olen miettinyt, että jos joutuisin muuttamaan autiolle saarelle ja ottamaan vain yhden marjapensaan mukaani, niin olisiko se sitten mustaviinimarja.

(Nimim. kaikkea sitä tuleekin pohdiskeltua, heh.)

Mutta pitääpä tulla luuramaan teidän bloginne parhaat marjareseptit.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails