Kesäpäivä
Tunnustan olleeni väärässä väittäessäni, että kesälomailu on yliarvostettu juttu. Aurinkoinen joutilaisuus ei ole ollenkaan hullumpaa. Tulipahan viimein polkaistua Nallikariin testaamaan kesäkahavila Nekan tarjonta. Keksejä on kuulemma kovasti kehuttu, ja reilu Puro-kahvikin maistui.
Lisäksi kävin fiilistelemässä Kauppahallin tomaattitarjontaa. Liha- ja kalapuolikin vaikutti oikein kiinnostavalta, mutta tämä jauhaja kokkasi ruokaa lähikaupan lenkkimakkarasta. Kokkeillaan-blogista löytyi nimittäin ohje omaan makuuni:
Ties kuinka moni on vuosien mittaan yrittänyt saada minut vakuuttuneeksi siitä, että tomaattimurskan joukkoon kannattaa ripottaa hiukan sokeria. Nyt on pakko myöntää, että oikeassa ovat olleet.
--
Olemme käyneet Tampereella ties kuinka monena kesänä, mutta edellisestä Turun-reissusta on jo melkein viisi vuotta aikaa.
Minkälainen lienee Turun ruokatarjonta tällä hetkellä? Ainakin sinne on tullut viime käynnin jälkeen Mami, mutta jos mietitään vähän mutkattomampaa meininkiä. Paristakin paikasta olen lukenut, että kyseessä on Suomen kebab-pääkaupunki.
Lisäksi kävin fiilistelemässä Kauppahallin tomaattitarjontaa. Liha- ja kalapuolikin vaikutti oikein kiinnostavalta, mutta tämä jauhaja kokkasi ruokaa lähikaupan lenkkimakkarasta. Kokkeillaan-blogista löytyi nimittäin ohje omaan makuuni:
Kreikkalainen makkaravuokaNyt hoksasin, että unohdin kuorrutejuuston kokonaan pois, eikä perunoitakaan tullut keitettyä kaveriksi. Hmmmm. No, mutta hyvin maistui joka tapauksessa.
1 lenkkimakkara (siis toinen puoli lenkkipaketista)
0,5 dl chiliketsuppia (tai tavallista ketsuppia, johon sekoitat chilijauhetta)
2 kevätsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
n. 15 sentin pätkä kesäkurpitsaa
reilu 100 g fetajuustoa
0,5 dl oliiveja renkaina
1 purkki tomaattimurskaa
2 tl tummaa sokeria
mustapippuria (ja suolaa)
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1 dl juustoraastetta
Kuori makkara ja kuutioi se reiluiksi suupaloiksi. Laita makkarakuutiot uunivuokaan, lisää sekaan chiliketsuppi ja sekoita. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuutioi kesäkurpitsa suunnilleen makkarapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi fetajuusto, ellet käytä valmiita kuutioita. Sekoita tomaattimurskaan sokeri, mustapippuria ja yrtit. Ripauksen suolaa voi lisätä, mutta se ei ole välttämätöntä. Lisää sipulit, kesäkurpitsakuutiot, feta, oliivit sekä maustettu tomaattimurska vuokaan ja sekoita vähän. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, niin kesäkurpitsatkin ehtivät hiukan pehmetä (eivät kuitenkaan lötkisty) ja saada makua. Jos et käytä kesäkurpitsaa, riittää paistoajaksi 15-20 minuuttia.
Ties kuinka moni on vuosien mittaan yrittänyt saada minut vakuuttuneeksi siitä, että tomaattimurskan joukkoon kannattaa ripottaa hiukan sokeria. Nyt on pakko myöntää, että oikeassa ovat olleet.
--
Olemme käyneet Tampereella ties kuinka monena kesänä, mutta edellisestä Turun-reissusta on jo melkein viisi vuotta aikaa.
Minkälainen lienee Turun ruokatarjonta tällä hetkellä? Ainakin sinne on tullut viime käynnin jälkeen Mami, mutta jos mietitään vähän mutkattomampaa meininkiä. Paristakin paikasta olen lukenut, että kyseessä on Suomen kebab-pääkaupunki.
19 Comments:
Loma ja joutilaisuus on ihanaa, mutta mistä löytyis se aurinko? Ehkä me vaan ollaan ihan väärällä puolella Suomea... ;)
Mami ja Smör on kivoja, mutta tietty vähän fiinimpiä. Turun kahvipaahtimon cafe art on ihana. Kertussa on käyty joskus lounaalla. Ja Paninissa ja Blankossa myös. Sergio's on myös todella mukava ja aidosti italialainen
Kannattaa nyt suosiolla pakkautua junaan ja putkuttaa tänne pohjoiseen. :)
Kiitosta vinkeistä! Smör ja Kahvipaahtimo kuulostavat heti niin kutsuvilta.
Nythän sinä oon tullu järkiisi! Asiaa! Ihmettelin sangen suuresti tuota loman aliarvioimista.
Sergioksessa olen käynyt, se oli hyvä (kuten myös suora lentoyhteys Turkuun).
Se taisi olla työläisen katkeraa mutinaa. :D
Oikeasti olin ehtinyt unohtaa joutilaisuuden jalon tunteen, kun olen tehnyt tänä vuonna hommia kaikki viikonloput, pääsiäisen ja hiihtolomankin. Vappunakin oli herätyskello soimassa.
No mutta hyvä, että nyt lekottelet ja lomailet, tarpeeseen tulee. Kaikille meille.
Turku on muutakin kuin kebebpääkaupunki. Se on Hese-pääkaupunki! Se on S-ketjuravintola-pääkaupunki! Se on juottolapääkaupunki! Se on kaikkee! : D
Ai niin: Hese! Syön pelkkää Minimegaa! :D
Minimega on kyl paras, mut vaan originelli, kanaversio ei sävähdyttänyt.
En oo nyt hetkeen Turussa käyny syömässä, mut siellä asuessani tuli käytyä Bossassa Kauppiaskadulla, korttelin verran kauppatorilta. Joen toisella puolella lähempänä Tyksiä on hyvä italialainen, Trattoria Romana, mulla ei pahaa sanottavaa paikasta, tosin viime vierailusta yli 5 vuotta aikaa. Googlettamalla löytynee joku puhnro paikalle, lafkalla ei ole omia kotisivuja. Jokilaivoilta saa kans ruokaa, en kyllä niissä oo mitään kiinteää koskaan kurkustani alas pistänyt... ;)
Niin joo, Hansa-korttelin italialainen jädebaari kannattaa kans tsekata, Eerikinkadulla Hesen ulko-ovelta torille päin seuraava sisäänkäyntikäytävä. Nuvole on nimeltään.
Koulu-ravintola oli kiva, me molemmat tykättiin siitä, kun oltiin miehen kanssa viime kesänä pari päivää Turussa! Sieltä saa myös hyviä oluita ja siidereitä, jos haluaa käydä vaan patiolla :)
Sergio's oli kiva kanssa, terassille tosin oli tunkua lämpimänä kesäiltana, mutta sisälle mahtui. Pizza oli hyvää!
Ehkä mäkin tälle kesälle vielä pääsen käymään Nekassa :)
Unohda kaikki, mitä edellä on sanottu ja mene Tintåån ja syö siellä härkävarras. Alkupalaksi voit ottaa tapaksia.
Cafe Artessa toki siinä lähes vieressä kannattaa hörpätä jälkiruuaksi tuplaespressokaputsiino.
Kesänaapuri: Ooh, Nuvole. Olen syönyt tälle kesälle yhden jätskikiskatötteröjäätelön, joka ei maistunut yhtään millekään, joten oikeasti maistuvalle jäätelölle olisi tilausta. Pitääpä painaa kulkuohje mieleen.
Virpi: Hyvää pizzaa. <3 Turussahan taisi olla yksi Suomen vanhimmista pixxerioista... jossain siellä Aurajoen varrella.
Kyllä sää pääset vielä nekkailemaan. Ja saapa nähdä, että sun lomalla ne helteetkin viimein alkaa.
Mea: Tsip, mieli puhdistettu kaikesta edellä sanotusta ja korvattu härkävartaalla.
Tintå jokirannassa tarjoaa myös oululaisille Euroopan parhaat pizzat, vrt. esim. Nyt.fi kolumni "Pohjan päällä" 8.7.12 :)
Jätski- ja kahvisuosituksiin yhdyn.
Koo.
Pakko heittää omakin mielipiteeni likoon. Mami on omasta mielestäni ehkä paras ja vähemmän fiini kuin Smör, pöytävaraus tosin yleensä pitää olla. Mutta jos haluaa jotakin vähän rennompaa Blankon tsatsiki leipineen on herkullista, muutkin ruuat on hintalaatu mielessä hyviä, hampurilainen saa aina kehuja seurueessani. Ruoka- annokset vaan on todella isoja. Tintå on uusi ja ihan kiva, Cafe art on hyvä, jos juo kahvia. Panini on hyvä, huokea perusravintola, joka päihittää hinnan, laadun ja tarjoilun puolesta kaikki ketjupaikat, joita Suomi tuntuu olevan pullollaan, eikä kukaan edes välitä. Koulu on vanhanaikainen ja aika raskas ruokalistaltaan, juomat hyviä. Enkeliravintola ei ole huono idea sekään. Sergio's on perusitalialainen, mielestäni laatu on siellä vähän vaihteleva. Mutta hyviä ruokapaikkoja löytyy, kotikaupungista muualla töissä olevana kaipaan niitä jatkuvasti, jopa intialaisia/nepalilaisia, joita niitäkin on useampi kelvollinen. Viihtyisää matkaa!! Muistakaa linnan juhlat, jos vasta elokuun puolella reissaatte!/elina
Tintåssa todella kannattaa käydä! Hyvän ruoan ja viinivalikoiman lisäksi kaunis kesäterassi Aurajoen varrella :)
Mami on niin mutkaton kun vaan ravintola voi olla. Suosittelen ehdottomasti, lounas on hinta-laatusuhteeltaan varsin loistokas. Ja rento!
Tintå jokirannassa on tosi kiva, mutta pieni ja usein täynnä. Paninia en suosittele, vaikka onkin leppoisa ja rento, ruoan taso on laskenut kuin lehmän häntä.
Mami on maailman paras lounaspaikka hinta-laatusuhteeltaan! Eikä silloin yhtään jäykkis. Ihanaa vaan syödä valkoiselta pöytäliinalta (no joo lautaselta toki...) kangasserviettien kanssa, mutta ei se tee paikasta jäykkää. Erikoiskahvi jälkkäriksi kuului ainakin viime vuonna vielä lounaan hintaankin. Blankoon ei kannata mennä. Esim. Mamin lounaaseen verrattuna ihan toisessa sarjassa.
Tintå ja Mamin lounas tuntuvat saavan kattavaa kannatusta. Kumpaakaan ei tainnut olla olemassakaan silloin, kun viimeksi Turussa käytiin.
Täysin Mamin tasoinen paikka on Le Porc, ranskalaisella otteella. Aurajoen kupeesta löytyvät lisäksi tv:sta tutut Pub Niska ja Stefan Steakhouse.
Mainituista Koulu on hyvä, mutta rasvainen. Sergio on hyvä, muttei mitenkään niin erityinen, että sitä kannattaisi juuri yhdeksi valita.
Kalan ystäville ehkä Kaskenahde olisi käymisen arvoinen.
Jos muuttaisin pois, eniten tulisi ikävä Tintån savulohipitsaa (muista pyytää sitruuna) ja viereisen Cafe Artin (Turun kahvipaahtimo) erinomaista kahvia. Muita vakiopaikkojani ovat viehättävä aitoitalialainen Trattoria Romana Hämeenkadulla, Hansa-korttelin jäätelöbaari Nuvole (uskomatonta pistaasijäätelöä), panimoravintola Koulun terassi ja Cosmic Comic Cafe laajoine mutta sopuhintaisine olutvalikoimineen. Torin laidan kortteleissa on yli 15 (!) S-ryhmän paikkaa, joissa kaikissa ruoka maistuu samalta eikä ole hintansa väärtiä. Vältä niitä!
Lähetä kommentti
<< Home